Malzemeler:
Hamuru için:
*1 yumurta, 1 bardak su, 1 tatlı kaşığı tuz, aldığı kadar un
Çorba malzemesi:
*2 Adet tavuk göğsü, tavuk suyu
Üzeri İçin:
* Bir kase sarımsaklı yoğurt
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 1 tatlı kaşığı kuru nane
Yapılışı: Tavuğu haşlayıp, küçük küçük parçalara ayırın. Ayrı yerde, hamur malzemelerini yoğurun, parça parça koparın, elinizde uzatın, yılan gibi incelin, nohut büyüklüğünde bıçakla kesin. Bir tepsiye un koyun , içine atın , birbirlerine yapışmamaları için. Bütün hamuru aynı şekilde bitirin. Ocağa tencerenin yarısından oldukça fazla tavuk suyunu ve bir miktar tuz koyun (Tavuk bulyonda kullanabiliriniz) kaynatın. Kaynayan suya kestiğiniz hamurları ve tavuk parçalarını katın. Hamurlar piştiğinde yemeğinizi üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızgın yağ dökerek sıcak olarak servis yapabilirsiniz .
Afiyet Şeker Olsun..
* Hamur bamyası yemeği, Bursa (Kemalpaşa, Karacabey) yöresine ait bir yemektir.
* Hamur bamyasını kendiniz yapmayıp hazırda alabiliriniz.
* Marketlerde hazır yapılmışı mevcut.
* Ben hazır alarak yaptım.
* Bu hamuru çorbaların içine atabilirsiniz.
* Hamur bamyayını çorba gibi yoğurtsuzda tüketebilirsiniz.
* Hamur bamyası biraz sert olduğundan, iyice kaynatılması gerekir.
* Belki hemen yapılıp pişirilenler daha lezzetli olabilir.
* Anadoluda yemek kültürü genellikle çeşitli hamur şekilleri oluşmaktadır.
* Anadoluda hamura çeşitli şekiller verilerek yemek haline dönüştürülmüştür.
* İçine kıyma kavurarakta yapabilirsiniz.
* Hamur bamyasını tavuk suyunda haşlayıp, üzerine koyulan sarımsaklı yoğur üzerine kavrulmuş kıymada koyabilirsiniz.
*Besleyici ve lezzetli bir yemektir.
Ellerinize sağlık, şimdi adını çıkaramadım bir başka adı daha vardı ama yapılışı aynı, yarasın:)
YanıtlaSilisimini ilk duydum ama resime bakınca nasılda lezzetli olduğu belli arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSildeğişik ve nefis gözüküyor ellerine sağlık
YanıtlaSililk kez duydum yalancı mantı gibi birşey.ama çok pratik aslında.ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor ablacım ellerine sağlık öpücüklerimi gönderiyorum.
YanıtlaSilellerine sağlık ablacım.hiç duymamıştım ama güzel bir tarifmiş.sevgiler...
YanıtlaSilAblacığım nasıl güzel olmuş bayıldımmm...Ellerine emeklerine sağlık...
YanıtlaSilSevgiler...
Bal ablam iyi akşamlar ellerine sağlık bayılıyorum senin hamur işleri
YanıtlaSilne.tabağı alıp kaçabilirmiyim öpüyorum.
bu yemeğe benim ufaklıklar bayılacak
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım
ilk defa duyuyorum ama pratik gözüküyor.ellerine saglık.
YanıtlaSilbamya neresindeki diye şöyle bir bakındım:) ve kendime çok güldüm:)
YanıtlaSilellerine sağlık abacımm..
pıtır pıtır çok güzel bir tarif olmuş:)
Teşekkür ve sevgilerrrrr...
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel görünüyor :)
YanıtlaSilOla amiga,ja tem um tempo que não venho aqui,mas com certeza você continua arrasando na cozinha bjs,mariah.
YanıtlaSilHarika ve kolay bir mantı bu bence ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ve sevgilerrrrr...
YanıtlaSil