* 4 adet orta boy sert elma
* 4 yaprak baklavalık yufka
* 2 çay bardağı kadar pudra şekeri
* 2 çay bardağı kadar ezilmiş fındık
* 1 çay kaşığı tarçın(istenilirse)
* 1 çay kaşığı vanilya(tercihe göre konulabilir)
* 2-3 adet yumurta akı
Süslemek için:
* Çilek reçeli sosu
* Çikolata sosu
* 1 yemek kaşığı dövülmüş fındık
* 1-2 dal taze nane yaprağı
Yapılışı: 1 çay bardağı pudra şekerini, fındığı, yumurta aklarını iyice karıştırın, elmaların içini iyice oyup malzemeyi içine doldurun. Her bir elmayı bir yufkaya sardıktan sonra küçük bir tepsiye veya borcama dizin ve kalan 1 çay bardağı pudra şekerini üzerlerine serpin, 180-200 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirin, sıcak veya soğuk servis yapın, servis yaparken üzerini süsleyin..
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Elmaları ben soymadan yaptım, isterseniz soyabilirsiniz.
* Elmaların boyları birbirine yakın olursa daha güzel görünüyor.
* Elmalar orta boy olmalıdır.
* Her alme için bir baklavalık yufka yaprağı yetiyor.
* Elmaları yufkalara sararken düz bir zemine baklavalık yufyayı yayın ortasına elmayı yerleştirip güzelce sarın.
* Elma içine dövülmüş fındık yerine, dövülmüş badem, ceviz veya fıstık koyabilirsiniz.
* Üzerine dışına koyacagınız pudra şekeri damak tadınıza göre azaltıp, çoğaltabilirsiniz. (Benim pudra şekerim bitmişti, üzerine normal toz şeker serptim.)
* Üzerine dışına koyacagınız pudra şekeri damak tadınıza göre azaltıp, çoğaltabilirsiniz. (Benim pudra şekerim bitmişti, üzerine normal toz şeker serptim.)
* Malzemeye isterseniz tarçın ve vanilya koyabilirsiniz.
* Üzerini çikolata sosu, çilek sosu veya çeşitli süslemelerle süsleyebilirsiniz.
* Soğuk veya sıcak yenebilir.
ANLATAN OLGUNSA, DİNLEYEN UYGUNSA O SOHBETE DOYUM OLMAZ
Cok ilginc bir tarif ama cok leziz,ellerinize saglik,sevgiler...
YanıtlaSilBal ablam harikasın ellerine sağlık
YanıtlaSilelmaya bayılırım olsa nasıl yerdim
Pazar günü sarılabilmek dileğiyle kocaman öpüyorum.
ellerine sağlık ablacım.inanılmaz leziz görünüyor.maharetlisin vesselam...hiç gelme<zdi aklıma.aklınla bin yaşa...
YanıtlaSilellerinize saglık ne kadar güzel bir tarif ve cok degişik cok güzeller cokkk sevgiyle mutlu kalın....
YanıtlaSilçocukluğum da köye gittiğimiz de sobanın üzerinde pişirdiğimiz elmalar aklıma geldi... değişik bir tarif.. ellerinize sağlık..
YanıtlaSilellerine sağlık ,dışı çıtır içi yumuşacık gözüküyor :)
YanıtlaSilBu nasıl güzel bir lezzet olmuş böyle...Daha önce hiç görmemiştim nefisss görünüyorlar...Ellerinize emeklerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgiler...
Nasıl bir yaratıcılık ellerinize sağlık
YanıtlaSililk defa böyle bir tarif görüyorum, elinize sağlık.
YanıtlaSilÇok değişik bir tarif olmuş,ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerinize sağlık Zehra hanım değişik bir tarif,ama hafif ve lezzetli görünüyor...
YanıtlaSilDaha önce hiç görmediğim bir lezzet, nefis görünüyor. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilGÜLCAN BUNU ÇOK BEĞENDİ
YanıtlaSilANLATAN OLGUNSA, DİNLEYEN UYGUNSA O SOHBETE DOYUM OLMAZ bu söze bayıldım
YanıtlaSilcanım içine aşk ve sevgi katmışsın belli bu lezzetli elmanın
ellerine sağlık
ablacım çok degişik bir lezzet olmuş ellerine sağlık afiyet bal olsun
YanıtlaSilMuhteşem bir tarif bu ellerinize sağlık...Bir ara gözümü karartıp rejimi bozduğumda kesin denicem:)
YanıtlaSilAllah Allaaaaahh, daha ne güzellikler, ne mucizeler göreceğiz bu sayfalarda..Zehracım bunu seyretmek için yaptın herhalde, kıyılıp da yenmez bu vallahi..Ellerin dert görmesin canım..
YanıtlaSilÇok değişik bir tarif olmuş, ellerine ve emeklerine sağlık..
YanıtlaSilNe kadar değişik ve hoş bir tarif:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
AAA hiç duymadım hiç görmedim. Merak ettim ama.Ellerine sağlık.
YanıtlaSildeğişik ve sunumu güzel bir tarif deneyeceğim. fırından cıkınca da pudra şekeri ile kar yapılabilir üzerine... paylaşımın icin teşekkürler...
YanıtlaSilelmalı tatlı çok ilginç .elinize sağlık.uludağın eteklerindeki köyüme, Soğukpınar a selamlar gönderiyorum Bursa'ya.iletirsiniz.
YanıtlaSilNe yalan sölim görüntü ve ikili (yufka ve elma) bana pek cazip gelmedi:) sıkı takipçinizim açık olmak istedim:)lütfen yanlış anlaşılmasın başarılar...
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık nefis olmuş daha önce hiç görmemiştim bu tarifi... Afiyet şeker olsun...
YanıtlaSilBende üzerine yufka sarmadan yapıyorum ellerinize sağlık
YanıtlaSilSevgiler:)
ellerine sağlıkkkkkkk
YanıtlaSilablacım ellerin dert görmesin..
YanıtlaSilne değişik ne güzel bir tarif böyl elme severler bayılırlar:))
harikasın..
sevgiyle kal..
öpüyorumm..:)
Elma seven biri olarak hemen denemek isteyeceğim bir tarif olmuş. harika görünüyor.
YanıtlaSilEllerinize sağlık olsun.
Sevgiler.
MANDALİNA VE PORTAKALLI LEZZETLERİNİZLE HEPİNİZİ ETKİNLİĞİME BEKLİYORUM
YanıtlaSilhttp://hobidunyam.womanforum.net/ tarafından düzenlenen
yemek etkinliklerinin mandalina ve portakallı lezzetler *9* " Etkinliğine
ben http://mandalincikmazi.blogspot.com/ ( Yıldız ) ev sahibeliği yapacağım
30Aralık-20 Ocak tarihleri arasında düzenlenen etkinliğime katılmak için dilediğiniz çeşitte mandalin ve portakallı tarifler hazırlayıp resmiyle birlikte tariflerinizi blogunuzda yayınlayıp bana isim, tarif adı ve blog adresinizi belirterek mail atmanız yeterli olacaktır. Blogu olmayan arkadaşlar da katılabilirler hepinizi bekliyorum.
Ayrıca bu davetiyeyi ulaştırabildiğim, ulaştıramadığım herkes etkinliğimize davetlidir.Davetiyeyi ulaştıramadığım arkadaşlarım olursa lütfen kusuruma bakmayın hepinize ulaşmaya çalışacağım.
TEŞEKKÜR EDERİM
NOT: hobidünyam etkinliklerine ev sahibeliği yapmak isteyenler
http://papatya68.blogspot.com/ adresine başvurabilirler...
Hepimize kolay gelsin.
♫°° Amiga,
YanıtlaSil°º♫ Desejo para 2011
° • ♫ "O sonho realizado...
°º ♫°° ♫♫ O amor esperado...
° ·. •*• ♫ A esperança renovada..."
Bj♥s
Brasil °º♫
°º
° ·.