Malzemeler:
* 350 gr. kuşbaşı veya kemikli kuzu eti
* 2 tane iri doğranmış patlıcan
* 2 tane irice doğranmış kabak
* 2 tane iri doğranmış patates
* 2 tane iri doğranmış kırmızı biber
* 4-5 tane iri doğranmış yeşil biber
* 2 tane orta boy yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 baş sarımsak
* 5-6 tane küçük küçük doğranmış domates
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
* Tuz, Karabiber, kekik
Yapılışı: Toprak güvenç tenceresine , yıkanmış doğranmış bütün malzemeleri güzelce yerleştirin. Üzerine yağını, baharatlarını ve tuzunu ilave edin. Malzemelerin üzerine cam bir tabak koyun, tencerenin kapağını folya kağıdı ile iyice sıkıştırarak kapayın.En üste tekrar kapağını kapatın, çok kısık ateşte 2-3 saat pişirin. Pirinç pilavı ve cacıkla servis yapabilirsiniz.
Afiyet Şeker Olsun.
NOT:
* Patlıcanlar soyulup şekerli limonlu ve tuzlu suda 1 saat bekletilirse acısı kaybolur,daha lezzetli olur.
* Sebzeler irice doğranırsa ezilip kaybolmazlar.
* Taze fasulye koymak tercihe kalmıştır.
* Farklı sebzelerdende yapabilirsiniz.
* Et tercihi size kalmıştır. Ben kuzu eti ile daha lezzetli olduğuna inanıyorum.
* Domatesi bol olursa daha lezzetli olur. Hiç su koymadan pişirebilirsiniz.
* Domatesin kabuklarını soyup ilave edin.
* Sarımsak diş diş konulmalıdır. Miktarı artırabilirsiniz.
* Güvenç tencereleri pişirme sırasında ocaklarda uzun süre,ateş üzerinede olduğundan,ocağınızı çok kirlerebilir.Pişirme başlamadan ocağınızı folya kağıt ile kaplarsanız ocağınız kirlenmez.
* Tencerenin içine kapak koymadanda pişirilebilirsiniz.
* Güveç yapmanın en önemli püf noktası hiç hava almadan uzun süre pişirmedir.
* Güvenç tenceresinin kapağı çok iyi kapatılmalıdır. Hava almadan pişmesi sağlanmalıdır.
* Ben güveç tenceresinin ağzını iki kat folyo kağıdı ile iyice sarıp, kapağını koyarım.
* Rahmetli annem birde kenarlarına hamur yapıp kağıdı yapıştırırdı.
* İsteyen biraz biber salçası koyabilir.
* İsteyen fırında pişirebilir.
* Mahalle fırını olsa orda pişirtebilsek.
* Güveç piştikten sonra 30 dk. dinlendirerek,kapağı açılmalıdır.
SABIR AKLIN YARISIDIR
Ellerinize sağlık. Çok nefis olmuş bende tavuklusunu yapacağım. Görüntüsü süper ve iştah açıcı
YanıtlaSilSaygılarımla.
canım tek kelimeyle enfes görünüyor.ellerine sağlık.sunumuna da bayıldım.sevgiler...
YanıtlaSilUno spezzatino davvero squisito! Bravissima :-)
YanıtlaSilOhhh süper.... Toprakta pişirmenin lezzeti de bir başka.Ellerinize sağlık.Sevgilerrr.
YanıtlaSilelleırne sağlık canım hayırlı ramazanlar dılıyorum sevgıler
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık afiyet bal olsun
YanıtlaSilsevgiler
o kadar nefis ve o kadar canlı görünüyorki,alıp tabağı kaçasım geldi.ellerinize sağlık
YanıtlaSilcanım ramazan ramazan fena oldum
YanıtlaSilsüper görünüyor yemekler
ellerie sağlık
ELİNİZE SAĞLIK.KESİNLİKLE RAMAZAN SOFRALARININ AĞIR TOPU.HAYIRLI RAMAZANLAR
YanıtlaSilHayirli ramazanlar diliyorum evvela... Nefis ve hafif bir yemek olmus elinize saglik.. medinem
YanıtlaSilCanım arkadaşlarımın paylaşımlarına gönül dolusu teşekkürlerrr..Sevgilerrrr....
YanıtlaSillooks absolutely delicious!
YanıtlaSileline sağlıkkkk
YanıtlaSilBuz gibi bir cola eşliğinde muhteşem olur.Ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilNefis görünüyor. Ellerinize saglik. Sevgiler...
YanıtlaSilEline emeğine sağlık canım.
YanıtlaSilSevgiler:)
Püf noktaları bir numara!
YanıtlaSilGerçekten herkesin sizin kadar iyi yemek yapabilmesine değer veriyorsunuz. Teşekkürler
Bende; bütün arkadaşlarıma gönülden teşekkürlerrrr..Sevgilerrr..
YanıtlaSilMerhaba, çok lezzetli günlüğü .... onlar yemek istiyorum.
YanıtlaSilSaludos ...
Ellerine sağlık gülüm,çok hoş görünüyor,hepsi..
YanıtlaSilCici ramazanlar olsun
Muhabbetle :)
Off süper canım elerine sağlık...
YanıtlaSilEllerinize sağlık..
YanıtlaSilcanım ellerine saglık ve hayırlı ramzanlar diliyorum.
YanıtlaSilGüzel duygulara katılıyor ve teşekkür ediyorum.Sevgilerrrr...
YanıtlaSilhyırlı ramazanlar diliyorum.güveç çok güzel olmuş.elinize sağlık.benimde kayınpederim ve eşim yapar ama herzaman değil. ben bir tabak alıp kaçtım izninizle.
YanıtlaSilellerine sağlık canım,çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilElelrine sağlık sultanım öperim çokca
YanıtlaSilToprak güveçde pişen yemeğin lezzetine doyulmaz nefisss olmuş ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgiler...
hey! this food looks delicious!
YanıtlaSilNeifss görünüyor! :)
YanıtlaSilah işte en hakiki tencerem :)
YanıtlaSiltadına bayılırım..
eline sağlık- afiyetle
türlüyü ve güveçte pişen herşeyi çok severim. bende ramazan geliyor iftar yemekli misafirleri geliyor diye yeni bir güveç aldım yağlayıp 1.15dk fırınladım şimdi kullanılmaya hazır buradaki tarifi denemk için bir fırsat çıktı, şimdiden güzel olacağına eminim çünkü neffis görünüyor doğrusu=)
YanıtlaSilOi querida vim deixar mais um racadino no seu blog não falamos a mesma lingua, mas o artesanato rompe fronteiras e quero que saiba que gostei muito daqui beijos com carinho da Leila
YanıtlaSilTeşekkürlerrrr..Sevgilerrrrr..
YanıtlaSilellerinize sağlık çok güzel olmuş
YanıtlaSilCanım teşekkürlerrr..Öptüm....
YanıtlaSil