Malzemeler:
* 4 tane halka halka doğranmış kemer patlıcan
* 3 tane halka doğranmış patates
* 3 tane dilimlenmiş yeşil biber
* 3 tane halka halka doğranmış domates
* 3 diş doğranmış sarımsak
* 1 tane yemeklik doğranmış soğan
*1/2 demet kıyılmış maydanoz
* 2 yemek kaşığı domates salçası
* 250 gr yağsız dana kıyma
* Karabiber
* Tuz
* Kızartmak için sıvıyağ
* 1 su bardağı sıcak su
Yapılışı: Soğanı az bir yağda pembeleşene kadar kavurun içine kıymayı ilava ederek kavurun. 1 kaşık salçayı, tuzu, maydanozu ve karabiberi ekleyerek kavrulmuş kıyma elde edin. Patlıcanları ve patatesi tuzlu şekerli suda 1 saat beklettikten sonra çıkarıp iyice kurulayın. Kızgın yağda iyice kızartın ve geniş bir tencere sırayla patlıcan, kıyma ve patates dizin. En üstünü domates, sarımsak ve biber dilimleri ile süsleyin. 1 su bardağı sıcak suda kalan salçayı ezerek ilave edip fırında veya ocakta 30 dk. pişirin.
Afiyet şeker olsun...
NOT:
* Patatesleri önce kızartırsanız kızartma yağınız kirlenmez.
* Patlıcanları suda bekletirseniz acısı iyice çıkıyor.
* Patatesleri sadece tuzlu suda bekletebilirsiniz.
* Sudan alınan patlıcan ve patatesler iyice kurulanmalıdır.
* Patlıcanlar patatese göre daha çok yağ çeker.
* Kızaran malzemeler kağıt havlu üzerine çıkarılırsa fazla yağını almış olursunuz.
* Kızaran malzemelerin yağını tamamen almak isterseniz, kızaran malzemeleri sıcak su içinde biraz bekletip süzerseniz yağı azalır.
* Üzerine koyacağınız biberleri kızartmadan da koyabilirsiniz.Ben kızartıyorum.
* Sarımsakları isterseniz kıymanın içinde kavurabilirsiniz.
* İsterseniz patatesi ve patlıcanı ayrı ayrı oturtma yapabilirsiniz.
SÜTÜ BEDAVA VERİRSEN İNEĞİ ALAMAZSIN
ELLERİNE SAĞLIK NEFİS GÖRÜNÜYOR..
YanıtlaSilSEVGİLER
Canım, oturtma çok nefis görünüyor.Ellerine emeğine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler...
Ellerinize sağlık patlıcanlı herşeyi severim. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
ah güzelim yaz yemekleri :)
YanıtlaSilgnam gnam!!!!!
YanıtlaSil:)
kiss
fede
annem bayılır patatese özellikle de patlıcana
YanıtlaSiltabakta harika durmuş yiyenlere afiyet olsun
enfes görünüyor, tablo gibi olmuş ellerinize sağlık
YanıtlaSilKarnim acikti!! resimlere bakinca o kadar nefis tablo gibi görünüyor ki!!
YanıtlaSil:))) Ellerine saglik..
Baci dall'Italia!!!!
YanıtlaSilCristina&Anna
Yanında cacıkla......hımsnf...
YanıtlaSilçok lezzetli olduğu belli:) tam yaz yemeği afiyet şifa olsun canım sevgiler
YanıtlaSilEn sevdiğim ve hergün olsa yiyeceğim sebzelerden biride patlıcandır.Patlıcan oturtmada çok leziz gözüküyor.Paylaşımın için teşekkürler;)
YanıtlaSilEllerine sağlık...
eline sağlıkk
YanıtlaSilgerçekten harika görünüyor ekmek batırıp yiyesim geldi:)ellerine sağlık
YanıtlaSilsevdigim yemeklerin en basinda gelir,simdi burda ekrana yapistim desem,eline saglik cok leziz olmus
YanıtlaSilHer zaman derim işin içinde patlıcan olunca akan sular durur...Nefis bir yemek olmuş ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgiler...
Ellerine sağlık canım çok nefis görünüyor.
YanıtlaSilYaşamın her alanından seçtiğim çalışmaları, yazarlarının izniyle “Bloglardan Seçmeler” adlı sitemde yayınlıyorum.
YanıtlaSilSizin de izniniz olursa bloglarınızdan seçtiğim çalışmalarınızı, kaynak göstererek yayınlamak istiyorum.
İyi günler dileğiyle.
Sabahattin Gencal
tam mevsimine uygun bir lezzet olmus canim ellerine saglik sevgiler...
YanıtlaSilCanım arkadaşlarım gönül dolusu teşekkürlerrr.sevgilerrrr....
YanıtlaSilohh olsada yesekk!!!
YanıtlaSilCanım ablacığım,
YanıtlaSilYemek nefis görünüyor, ellerine sağlık.
Çok teşekkür ederim.Sevgilerrrr...
YanıtlaSilThanks for this pictorial explanation...looks like a great dish, love the ingredients gone in the dish, Superb:)
YanıtlaSilTeşekkürlerrrr....
YanıtlaSil