Malzemeler:
* 3-4 tane hazır yufka
* Zeytinyağı
İç Malzemesi:
* Soğanla kavrulmuş ıspanak
Yapılışı: Bir yufka bir tezgah üzerine tamamen yayılır. Üzerine elimizle veya fırça ile bolca zeytinyağı sürülür. Yufka 6 eşit üçgene bıçakla bölünür. Her üçgenin içine kavrulmuş ıspanak koyup incecik sarıp gül böreği şekli verilip yağlanmış tepsiye dizilir.Diğer yufkalar da aynı şekilde sarılır. Üzerine sadece zeytinyağı sürüp fırında 200 dercede iyice kızarana kadar pişirilir. Sıcak sıcak servis yapılır.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Bu böreği aile dostumuz Ali Sezerer yapmıştı hem ondan görünteledim,hem de hemen yaptım ve görüntüledim.
* Hem çok kolay hem de çıtır çıtır bir börek.
* Böreğin püf noktası zeytinyağı
* İç malzemesi istenilen şekilde değiştirilebilir.
* Maydanozlu peynir, kavrulmuş kıymalı,patatesli kıyma,pırasalı yapabilirsiniz.
* Siz üçgen sayısını çoğaltabilirsiniz. Börekler daha küçük olur.
* Börekleri sararken ince ve sıkıca sarın.
* Üzerine sadece zeytinyağı sürülür.
AÇIK YERDE TEPECİK KENDİNİ DAĞ SANIRMIŞ
harikaaa en sevdiğimdir gül börekler.. içerik ne olursa olsun.. senin ellerinden çıkan bu güzelliklerde ne lezizdir kimbilir..
YanıtlaSilçıtır çıtır hasrika görünüyor.ellerinize sağlık
YanıtlaSilıspanaklı börek oo yanında çayda varmı tatlım ellerine sağlık afiyet bal olsun
YanıtlaSilbende bayılırım bu lezzete, ellerine sağlık :)
YanıtlaSilÇıtır börek yemeğe hepinizi bekliyorum.Gelinde tadını çıkaralım.Güzel yorumlara teşekkürlerrr..Sevgilerrrrrr....
YanıtlaSilGerçekten çok çıtır görünüyorlar, ellerinize sağlık. Canım börek çekti birden. Size afiyetler olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. nefis görünüyor.
Yanında da sıcacık çay. Miss gibi.
Sevgiyle kal.
oh buraya daha sik gelmek lazim borekler harika:) yapanda fotografi cekene de tesekkurler
YanıtlaSilGüzel yorumlara teşekkürler.Blogumdaki herşeyi kendim yapıyor ve fotoğraflıyorum.Börekler gerçekten çıtır oluyor herkese tavsiye olunur.Hemde çok kolayyyy.Sevgilerrrr.Herkezi öptümmm...
YanıtlaSilYufkanın içine sütlü yağlı ve yumurtalı karışım sürmeyince biraz sert olmuyor mu?sevgiyle...
YanıtlaSilGerçekten olmuyor,çıtır çıtır oluyor.Denemeni tavsiye ederim.Sevgilerrrrrrr....
YanıtlaSilOfff enfes,kıyır kıyır .. ellerine sağlık..
YanıtlaSilSevgiler.
Zehra Hanım Merhaba
YanıtlaSilBir süredir rahatsızlığımdan dolayı bloğunuza bakamamıştım. Girip börekleri görünce hele de ıspanaklı olduğunu okuyunca canım çekti,ellerinize ve emeklerinize sağlık. Kolay gelsin, Hoşç....
Sendepişir/Nilgün
Börekler çıtır çıtır nefis olmuş ellerinize sağlık...
YanıtlaSilsevgiler...
Ispanaklı tarifleri çok severim. Böreklerin gerçekten çıtır çıtır duruyor:) Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilMmm enfes görünüyor :) tam istediğim gibi.
YanıtlaSilçok nefis olmuş:)eline sağlık
YanıtlaSilbende haftasonu peynirlisini ufak ebatlarda yaptım bunu görüncede yazmak istedim
sevgiler...
Canım arkadaşlarım,güzel ve zarif yorumlarınıza çok teşekkür ederim.Sevgilerrr.
YanıtlaSilBörek harika görünüyor. Tam da kahvaltı saati. Evde poğaçamız olmasaydı oturup börek başında yas tutardım yiyemiyorum diye :)
YanıtlaSilBörek harika görünüyor. Tam da kahvaltı saati. Evde poğaçamız olmasaydı oturup börek başında yas tutardım yiyemiyorum diye :)
YanıtlaSilTeşekkürlerrrr....
YanıtlaSil