Malzemeler:
* 3 tane yufka
* 200 gr kıyma
* 1 büyük kuru soğan
* Tuz, karabiber
Kızartmak için:
* Bol sıvı yağ
Üzeri için:
* Bir kase yoğurt
* 2 diş ezilmiş sarımsak
* 2 kaşık tereyağ
* 1 kaşık domates salçası
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* Kuru nane, sumak (tercihe göre)
Haşlamak için:
* Bir tencere tuzlu kaynayan su
Yapılışı: Kıymayı rendelenmiş(ince kıyılmış) soğan, tuz ve karabiber ile iyice karıştırın. Diğer tarafta yufkaları sigara böreği büyüklüğünde üçgenlere ayırın. İçlerine önceden hazırladığınız kıymalı iç malzemesini koyarak sigara böreği şeklinde sarın. Kızgın yağda iyice kızartın ve kızaran börekleri kaynamış suya atarak 1-2 dakika kaynatın. Bir süzgeç yardımıyla süzüldükten sonra servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ile salçalı ve biberli yağ dökün, sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun.....
NOT:
* Bu yemek sosyete mantısı diyede biliniyor ama sosyete mantısından biraz farklıdır.
* Sosyete mantısı haşlanmıyor.
* İç Anadoluda "Bıldırcın Kebabı'' veya ''Çardak Kebabı''deniliyor.
* Aslında sigara böreğini sararken kenarlarını kapatmadan yapıyorlar ama ben kapatıyorum.
* Gerçek kebaba haşlanmış dana eti didilip konuluyormuş ama bizimki yalancı kebap.
* Çok büyük tencerelerde bol yağda kızartılıyor.
* Çok kaynar sularda azıcık haşlanıyor.
* Büyük kepçelerle alınıp süzgeçte dinlendiriliyor.
* Bazı yörelerde tülbent içinde haşlanıyor.
* Kıymasının çiğden konulması mantıyı anımsatıyor.
* İçine konulan soğan aslında incecik doğranıyor. Bende incecik kıyıyorum.
* Yoğurt üzerine kuru nane ve sumak da koyabilirsiniz.
* Çok lezzetli ve bereketli bir yemek.
* Sigara böreklerini kızarttıktan sonra da haşlayabilirsiniz.
HEDİYE GELDİĞİNDE DELİ SEVİNİR, AKILLI DA KARŞILIĞINDA NE YAPACAĞIM DERMİŞ
ilk kez duydum canım ben bunu ama deniycem, beğendim tarifi :) ellerine sağlık :)
YanıtlaSilEnteresan bi tarifmiş ama eminim didiklenmiş dana etiyle daha süper olurda çok uğraş verici olur, en kısa zamanda bu tarifi yapıcam blogdada paylaşırım bakalım nasıl olucak^^
YanıtlaSilHAYIRLI CUMALAR
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK
Çok özel menüler.Ağzım sulandı arkadaş:))
YanıtlaSilmmm canım, nefis görünüyor ellerine sağlık. sevgiler.
YanıtlaSilYengem yapardı eskiden, nasıl da canım çekti, ellerin dert görmesin, fotoğraflarla yetineceğim ve en kısa zamanda deneyeceğim...
YanıtlaSilharika görünüyor .. bide acıkmıştım canım çekti valla .. ellerinize sağlık..
YanıtlaSilBıldırcın kebabının görüntüsü çok
YanıtlaSilgüzel, eminim tadıda öyledir.
İyi bir hafta sonu dilerim.
Sevgilerimle..
(sizi arkadaş listeme ekledim,umarım
sakıncası yoktur.)
Merhabalar,
YanıtlaSilAyşe Yaman'ın sponsorluğun da yaman etkinlikler çerçevisin de KREM ŞANTİLİ TATLILAR aktivasyonunu bu ay ben üstlendim. Krem şantili tüm tatlıları sayfamda paylaşabilirsiniz. Katılım tarihi 15 Mayıs-15 Haziran arası olacaktır. Sizde davetlimsiniz. Ayrıntılar için mutfaktayimm.blogspot.com adresim den bana ulaşabilirsiniz. Nefis tarifinizi ve fotoğrafınızı bekliyorum...
Sevgiler...
Haşlanarak yapılması daha güzel olmuş...Üzerindeki sos ise hımmm nefis görünüyor...ellerinize sağlık...
YanıtlaSilİyi hafta sonları...
ismini okuyunca bıldırcın var zannettim içinde ,kızardıktan sonra haaşlanması ilginç geldi bana.çok nefis görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok değişik geldi bana ellerine sağlık,sosyete mantısı yapıyor ve çok seviyoruz eminim bu da çok güzeldir:)
YanıtlaSilCanım arkadaşlarım yapılan güzel ve zarif yorumlara gönül dolusu teşekkürler.BILDIRCIN KEBABI gerçekten çok güzel oluyor,tavsiye edilir...Sevgilerrrrr....
YanıtlaSiloffff karnım mı acıktı ne süper bir tarif üzerine sarmısaklı yoğurt konan bütün yiyecekler bana cazip geliyor ilk fırsatta denemeliyim,ablacım ellerine sağlık,sevgiler...
YanıtlaSilCanım güzel yorumuna çok çok teşekkür ederim.Sevgi ile öpüyorum....
YanıtlaSiltariflerin çok farklı ve diger yemek bloglarına benzemiyorum izlemedeyim..:)
YanıtlaSilCanım gönül dolusu teşekkürlerrr.Sevgilerrrr....
YanıtlaSil