Malzemeler:
* 1 kg ıspanağın kökleri
* 1 kase haşlanmış yeşil mercimek
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 2 yemek kaşığı domates alçası
* 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
* 4-5 diş dövülmüş sarımsak
* 1 çorba kaşığı kuru nane
* 1 limonın suyu
* Tuz
Yapılışı: Ispanaklar yıkanır, kökleri yapraklara kadar kesilerek ayrılır. Kökler ortalarından bölünerek doğranır. Bir tencere içinde soğan yağ ve salça iyice kavrulur üzerine ıspanak kökleri ve tuz ilave edilip, ıspanak saplarının iyice yumuşayıp sinmesi beklenir. İyice sinen ıspanakların üstüne haşlanmış yeşil mercimek ve 1-1,5 bardak su konulup pişmesi beklenir. Pişmesine yakın bir kasede ezilmiş sarımsak, limon suyu ve kuru nane karıştırılıp yemeğin üzerine dökülür, bir kaç dakika daha kaynatılıp ocaktan indirilir. Sıcak veya soğuk servis yapılır.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Ispanak alırken kökleri iri olanlar tercih edilmelidir.
* Çok lezzetli hemde çok hafif bir yemektir.
* Limon ve sarımsak tercihe göre fazlalaştırılabilir.
* Ekşice bir yemektir.
* Yapması çok kolay ve pratiktir.
* Çok sulu bir yemek değildir, suyunun az olması gerekir.
* Salça koymayabilirsiniz ancak ben koymayı tercih ediyorum.
* Rahmetli annem çok yapardı. Bu yemeği yeşil kabakla da yaparız.
* Ispanağın kökleri de değerlenmiş oluyor.
DEĞER VERDİM YETERİNCE, BUNDAN SONRA HERKES EDERİNCE
Ispanak kökünü sık yaparım ama hiç mercimekli denemedim ellerinize sağlık
YanıtlaSilMutlu pazarlar:))
Ellerinize saglik canim nefis görünüyor
YanıtlaSilellerine sağlık ıspanak bitmeden denemeliyim
YanıtlaSilGüzel yorumlara teşekkürlerrrr...
YanıtlaSilçok güzel olmuş bu yemek ellerine sağlı kcanım..
YanıtlaSilellerine sağlık canım değişik bir yemek olmuş selamlar..
YanıtlaSilGerçekten değişik ve lezzetli bir yemektir.Tavsiye edilir.Yorumlara teşekkürlerrrr....
YanıtlaSilbesleyici ve lezzetli bir yemek.ellerinize sağlık.sevgiler.iyi akşamlar.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK MUTLAKA DENEYECEĞİM.İYİ AKŞAMLAR.
YanıtlaSilCanım ikinizede gönül dolusu teşekkürlerrr..Sevgilerrrrr....
YanıtlaSillimonlu limonlu ne güzel olmuştur.ellerine saglık.
YanıtlaSilBende ıspanak kökünü hep yaparım ama böylesini denemedim bir daha ki sefere deneyeceğim , ellerine sağlık görüşmek üzere sevgiler..
YanıtlaSilHerkese denemesini öneririm.Lezzetli ve basit bir yemektir..Sevgiler ve Teşekkürlerrrr...
YanıtlaSilHarika gorunuyor, cok guzel olmustur eminim.
YanıtlaSilAnnem ispanak kokunden tursu yapar ama yemegini yemedim, ellerinize saglik.
Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta diliyorum.
iki sevdiğim lezzet bir arada. ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBende ıspanak kökü turşusunu bilmiyorum.Öğrenmek isterim.Sevgilerr ve teşekkürlerrr....
YanıtlaSilCok degisik orijinal bir tarif.Deneyecegim...Fikir verdiginiz icin tesekkurler...
YanıtlaSilDidem
ıspanagın kökleri elimde patlamak üzereyken tarifi görüp yaptım
YanıtlaSilçok güzel hoş hafif bir yemek oldu
tarifi paylaştığın için teş ederim