* 8 adet kuzu pirzola
* 2 tane halka doğranmış patates
* 2 tane domates
* 1 tane doğranmış kırmızı biber
* 1 tane dilimlenmiş yeşil biber
* 1 tane piyazlık doğranmış kuru soğan
* 5-6 diş sarımsak
* 1-2 damla sirke
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı sıvıyağ
* 2 dal defne yaprağı
* 5-6 tane tane karabiber
* Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı: Büyükçe bir kap içinde bütün malzemeler iyice karıştırılır. Fırın tepsisine dizildikten sonra üzerine 2 su bardağı su ilave edilir. 180 derecede 1 saate yakın pişirilir. Pilavla servis yapılabilir.
Afiyet Şeker Olsun....
NOT:
* Üzeri kızarmaya başlayınca folyo kağıdı ile kapatabilirsiniz.
* Üzeri iyice kızarmadan kapamayın.
* Su az gelirse sıcak su ilave edebilirsiniz.
* Kuzu eti yumuşak ve yağlı olduğundan fırında çabuk pişer.
* Kuzu eti ile pişen patatesler çok lezzetli olur.
* Patates sayısını artırabilirsiniz.
* Defne yaprağını et iyice pişince servisten önce fırın tepsisinden alabilirsiniz.
* Suyu az bir yemektir. Suyunu dikkatli ayarlamak gerekir.
* Fırında kızartma gibi yapılıyor.
* Baharatları kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
* Etleri bütün malzeme ile ellerinizle iyice karıştırın.
* Etleri malzemelerle biraz bekletebilirsiniz. Etler daha lezzetli olur.
SABAH YIKANAN BULAŞIĞIN İŞİ BİTER, AKŞAMDAN KALAN BULAŞIĞIN DİŞİ ÇIKAR.
of of ye beni diyor..olsa da yeseydik harika görünüyor..ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilEllerine sağlık ne kadar bol malzemeli ve lezzetli bir yemek olmuş. Afiyet olsun. Sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkürler.Sevgilerrrr....
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilellerine sağlık selamlar
YanıtlaSilTeşekkürler.Sevgilerrrr....
YanıtlaSileline sağlık ablacım sanki kokusunu duyar gibi oldum mis mis.
YanıtlaSilellerine sağlık
ABLACIM MUHTEŞEM GÖRÜNÜYOR. ELLERİNE SAĞLIK...ELLERİNE SAĞLIK... ELLERİNE SAĞLIK...
YanıtlaSilİÇTEN SEVGİLER BURSAYA...
Zehra Hanım elinize sağlık.Çok nefis görünüyor.Sevgiler.
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilSizin bloga tok karnina bakmaya karar verdim.Acken cok zor oluyor.
Butun tarifler canli canli.Pirzolaya bayilirim.
Didem
Canım kardeşlerim,zarif yorumlarınıza gönül dolusu teşekkürlerrr.Kocaman öptüm....
YanıtlaSilellerine saglık.fırında olunca bence besin degerini kaybetmiyor yani böylesi daha saglıklı.
YanıtlaSilellerine sağlık kokusunu duyar gibiyim harika görünüyor afiyet bal olsun selamlar.
YanıtlaSilHarika olmuş bayıldım bir tabağa hiç ama hiççç hayır diyemem...Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilBeni merak etmişsiniz daha iyiyim sağolun bendende sıcacıkkk sevgiler...
Kim sevmezki bunu. Of of ff . Ellerine sağlık.
YanıtlaSilBencede; pirzolaya kimse hayır diyemez. Zarif yorumlara teşekkürlerr..Sevgilerrrr....
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel görünüyor....
YanıtlaSilhttp://denizkayra.blogspot.com/
yaa iştehımı harekete geçirdin ablacım yaaa.ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar vallahi:))
YanıtlaSilİştahınızın açılmasına sevindim.Güzel yorumlara çok çok teşekkürlerr..Sevgilerrrrrr....
YanıtlaSilnasılda canım çekti bir bilsen alıp yapayım bari:) şifa olsun canımm sevgiler
YanıtlaSil