Malzemeler:
* 200 gr brüksel lahanası
* 1 tane küçük küçük doğranmış brokoli
* 1 tane piyaz doğranmış kuru soğan
* 4-5 diş sarımsak
* 1 çay kaşığı toz şeker
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı sumak
*2 yemek kaşığı zeytinağı
* 1 limon suyu
* Nar ekşisi
* İnce kıyılmış maydanoz
* Tuz
Yapılışı: Soğanlar göz kararı zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur. Diğer tarafta brüksel lahanası ve brokolü buharda haşlanır. Haşlanan sebzeler soğanların üzerine ilave edilip karıştırılır. Biraz kavrulur altı kapatılır. Üzerine bütün baharatlar eklenir ve maydanozla süslenir. Soğuduğu zaman servis yapılır.
Afiyet Şeker Olsun....
NOT:
* Brokoli ve brüksel lahanasını arı ayrı buharda haşlamak gerekir.
* Haşlamadan önce brüksel lahanalarının altı kesilip, artı işareti şeklinde küçük bir kesik atılır.
* Brokolü küçük küçük doğranır.
* Haşlarken haşlama suyuna biraz ekmek veya limon kabuğu koyarsanız, evi koku sarmaz.
* İçine havuçta haşlayıp koyabilirsiniz.
* Baharatları kendi tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.
* Sarımsaklar diş diş konulup kavrulursa daha iyi olur.
* Soğuduğu zaman zeytinyağlı yemek gibi veya salata gibi tüketebilirsiniz.
* Zeytinyağlı olduğundan azıcık şeker ilave edilmeli,
* Baharatlar ocağın altını kapatınca ilave edilirse daha lezzetli olur..
ATI ATIN YANINA BAĞLA, YA HUYUNDAN YA SUYUNDAN ALIR.
brüksel lahanası yaz annecim bürüksel olmaz ben burdan acamıyorum fazla optumm cok :)
YanıtlaSilharika görünüyor,canım çekti :) alleirnize sağlık..
YanıtlaSilCanım hepinize teşekkürlerrr.Öptüm.sevgilerrrr...
YanıtlaSilEllerine saglik canim...
YanıtlaSilMerhaba. Görüntü harika, ellerinize sağlık. Brüksel lahanasını yıllardır yapmıyordum bu haliyle eminim nefis olmuştur. Afiyetler olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilCok lezzetli görünüyor, ellerine saglik ;)
YanıtlaSilellerşnize sağlık..verdiğiniz püf noktalar çok hoşlar..
YanıtlaSilöyle saglıklı göüküyor ki.ellerine saglık.
YanıtlaSilsağlık yemeği olmuş ellerine sağlık.çocuklara yapmalı
YanıtlaSilÇok çok teşekkürlerrr....
YanıtlaSilyiyene şifa olur inşallah ellerine sağlık selamlar
YanıtlaSilElinize sağlık
YanıtlaSilHerkese teşekkürlerrr.....
YanıtlaSilHem doyurucu hem de son derece sağlıklı bir salata yapmışsın canım arkadaşım.Sevgiler....
YanıtlaSilIste budur! Bayilirim bu tür sebze kavurmalarina, icinde bol sogan hmmm, harika bir lezzet olmus bence, ellerine saglik diyorum.
YanıtlaSilBÖ 2010 icinde sana basarilar diliyorum canim.
Sevgilerimle
Beautiful blog, nice to meet you !!!!
YanıtlaSilçok güzel gözüküyor,ellerine sağlık..
YanıtlaSilZarif yorumlara gönülden teşekkürlerr..Sevgilerrrrr....
YanıtlaSil