Rulo yapılmış tuzlum
Küçük poğaçalarım.
Büyük poğaçalarım
Tuzlu muffinlerim.
Tuzlu muffinlerim.
Susamlı kurabiyelerim.
Patatesli Rulom
Zeytinli kurabiyelerim..
Susamlı ve haşhaşlı kurabiyelerim.
Peynirli kurabiyelerim..
Susamlı simitlerim...
Zeytinli,sosisli,peynirli küçük pizzalarım.
PÜF NOKTALARI:
*Tuzlu kurabiye yaparken unun mutlaka elenmesi gerekir.
* İçine koyulacak malzemelerin hepsinin oda sıcaklığında olmalıdır.
* Yumurtalar taze olmalıdır.
* Yoğurt ekşi olmamalıdır.
* Sıvıyağ veya margarin tercih edebilirsiniz.
* Karbonat veya kabartma tozunu mutlaka eleyin
* Karbonat koyacağınız zaman üzerine birkaç damla limon sıkın.
* Çok katı yoğurt ölçünüzü değiştirebilir.
* Çok katı yoğurt ölçünüzü değiştirebilir.
* Tuzu mutlaka sıvıların içine veya una karıştırın.
* Tuzlu kurabiyelerde yumurtaların çok çırpılmasına gerek yoktur.
* Malzemeler iyice karıştırılmalıdır.
* Peynir koyacağınız tuzlu hamura ayrıca tuzu az koyun veya koymayın.
* Hamur iyice özlenene kadar yoğurun.
* Hamur yapılınca mutlaka buzdolabında 1 saat dinlendirin.
* Tuzlulara kaoyacağınız yumurtaların birinin akını veya sarısını üzeri için ayırın.
* Tuzluların üzeri susam, çörekotu, pul biber ve yumurta ile süslenir.
* Fırın 180 dereceye ayarlanıp pişirilmelidir.
* Tuzlu kurabiyelerin pişirimi daha kolaydır.
* 35-40 dakikada genellikle pişer.
* Herkes fırınını tanırsa, pişirneyi daha iyi becerir.
* Fırından çıkan tuzlu kurabiyeleri soğuması için bekletin sonra servis yapın.
* Tuzlu kurabiyelerde cam kavanoz veya teneke kutularda saklanmalıdır.
* Tuzlu kurabiyeler, tatlı kurabiyelere göre daha geç bayatlar.
* Tuzlu kurabiyelere mahlep katarsak dahada geç bayatlarrr...
* Tuzlu kurabiye hamuruna birkaç damla limon veya sirke konulursa kıyır kıyır olur.
* Tuzlu kurabiye yaparken yağ biraz bol tutulursa daha gevrek olur.
* Bayatlayan kurabiyeler ufalanır bayat ekmeklere katılıp hamur yapılabilir.
* Tuzlu kurabiye çeşitleri de çok fazladır.
* Yukarıda görülen bütün kurabiyeler bizzat kendim yaptım.Tarifleri daha sonra..
KÖPEKLERİN DOSTLUĞU LEŞİN BAŞINA KADARDIR
Zehra Hanım elinize sağlık hepimizin gönül rahatlığı ile kullanacağı bir başvuru yazısı olmuş.Hepside nefis.Mutlaka kullanacağım.Paylaşımınız için çok teşekkürler.Sevgiler.
YanıtlaSilBu arada yazmadan geçemeyeceğim her yazının sonundaki sözler çok anlamlı çok beğeniyorum .Emeğinize sağlık.
YanıtlaSilnasıl canım çekti bi bilseniz şimdi bu mamaları :(
YanıtlaSilellerinize sağlık..püf noktalarını da okudum dikkat edicem bundan sonra :)
Güzel yorumlara teşekkürler.Halk dili üzerinde çalıkşıyorum.Halkımızın dilindeki yerleşmiş deyimleri topluyorum.Rahmetli annem ve babam çok kullanırdı.Onlardan miras kaldı.Bende devam ediyorum.Sevgi ve saygılarrrrrr....
YanıtlaSilAnnemineli; gerçekten çok estetik ve eminim ki leziz tatlar bunlar.Baktıkca içim açıldı :) Ellerine sağlık sayfanı sık kullanılanlara ekledim bu güzelliklere ihtiyacım olacak ileride :) Bilgilerinden istifade edeceğim inş.Sevgilerimle
YanıtlaSilevet hem verdiğiniz püfler hem de günün sözü çok güzel yüreğinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilharika görünüyor hepsi ayrıca püf noktlar için çok teşekkürler
YanıtlaSilpaylaşımınız için teşekkürler.hepsi birbirinden güzel.ellerinize sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilAY ACIKTIM BUNLARI GÖRÜNCE HELE ZEYTİNLİLERE BAYILIRIM ELLERİNE SAĞLIK.HEPSİ ÇOK ÇOK GÜZELLER
YanıtlaSilKurabiye canavarları arkadaşlarım; zarif yorumlara teşekkür ederim.Sevgi ve saygılarrrr....
YanıtlaSilbu nefis yiyecekler karşısında canavarlaşmamak mümkün mü :) girip girip bakıyorum valla her posta ayrı ayrı :(
YanıtlaSilHepsi bir arada ve üstüne püf noktası:)çok güzel oldu gerçekten.
YanıtlaSilellerinize sağlık hepsi birbirin
lezzetli.Ayrıca özlü sözleri bende
severim:))gönlünüze sağlık.
mutlu hafta sonu diliyorum..
Hepside birbirinden nefis gorunuyorlar. Ellerinize saglik. Sevgiler
YanıtlaSilsa.Canım,ziyaretin için çok sağol..ellerine sağlık tarifler,hem göze hemde miğdeye hitap ediyor..sevgler..A.E.O
YanıtlaSilTeşekkürler yararlı bilgiler için...
YanıtlaSilCanım tuzluyu çok severn biri olarak okudum ve muutlaka bunları uygulayacağım....
YanıtlaSilMutlu hafta sonları..
Tuzlular hakkındaki güzel yorumlara çok teşekkür ederim.Hepiniz sevgi ve saygı ile kalın.....
YanıtlaSilZehracığım hepsi çok güzeller emeğine sağlık tarifleri bekliyoruz canım ben özellikle patatesli rulo ve üstündeki rulonun tarifini hemen rica edeceğim püf noktaları için teşekkürler şekerim sevgiyle kal
YanıtlaSilannecım cokkkk tsk ederım zıyaretın ve yorumun ıcın ayrıca tarsus dogumluyum demıssın bende adanalıyım :))
YanıtlaSilEn yakın zamanda yazacağım.İlgi ve güzel yaorumlarınıza teşekkür ederim.Kucak dolusu sevgi ile öpüyorum......
YanıtlaSilYararlı bilgilerin için teşekkürler...
YanıtlaSilSevgiler
Zehra hanım ,emek verip bu kadar bilgiyi bir arya getirmişsiniz,sağolun,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilCanım arkadaşlarım ben emekli biriyim,uğraşım olan blog üzerindede çok zaman harcıyorum.İşallah herkese biraz etkili oluyorumdur.Güzel yorumlara teşekkürlerrrr.Sevgilerrrrr....
YanıtlaSilbu genel bilgilerine bayılıyorum, bence çook önemli, şunu şuna kat, sonra bunu ekle değil yemek işi, ince ip uçları herşeyi harika yapan ve sen çok iyi niyetli biri olmalısın bu püf noktalarını herkesle paylaşıyorsun. seni tebrik ediyorum. ayrıca diğer bir gözlemim çok alçak gönüllü oluşun. daha önce başka bir yemek bloggerına rastlamıştım, ukala, önerilere çok kapalı, öneride bulunulduğunda, yada birşey ilave edildiğinde terbiyesizleşen biriydi.
YanıtlaSilbütün tariflerini ve önerilerini zevkle okuyorum. ellerine sağlık
Ellerinize saglik. Puf noktasi çokmuş. Bilgileriniz için teşekkürler
YanıtlaSilGüzel yorunlara ve içten duygulara layık olmaya çalışacağım.Sizelere kucak dolusu teşekkür ve sevgi gönderiyorummmmm......
YanıtlaSilHepsi çok lezzetli görünüyor, ellerine sağlık.
YanıtlaSilZehra'cım, hepsini bir arada toplaman çok faydalı olmuş.Benim için en faydalısı da: " Tuzlu kurabiye hamuruna birkaç damla limon veya sirke konulursa kıyır kıyır olur." Hiç duymamıştım, bunu mutlaka denicem. Paylaşım için çok teşekkürler.
YanıtlaSilSevgiler
Hepsini bir araya toplamak görsellik açısındanda iyi oluyor.Güzel yorumlara teşekkürlerr.Sevgilerrrrr....
YanıtlaSilpüf noktalar için çok teşekkürler. tüm tuzlular harika görünüyor ellerine sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkürlerr....
YanıtlaSilpazar kahvaltım için uygulayacağım birini harikalar
YanıtlaSilpaylaşım için teşekkürler,ellerinize emeğinize sağlık canm...
YanıtlaSilsevgiler...
Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyorum. Yarınların herkes için ve kadınlar için daha güzel olmasını diliyorum.
YanıtlaSilAh ya bu bana yapilir mi nasil canim cekti hepsini, simdi buralarda nasil bulurum bunlardan ahhhhhh:))
YanıtlaSilMerhaba annemineli, çok güzel paylaşımlarınız var..çok beğendim...Misal bu tuzlu kurabiyelerin püf noktaları emnim ki çok işime yarayacak...Teşekkürler...
YanıtlaSilSevgiler...
Sizin benimle paylaştığınız güzel ve zarif yorumlara çok teşekkür ederim.Sevgi ve saygılarrrrr.....
YanıtlaSilGerçektende çok iştah açıcı ve de güzel sunuşlar ...Bir sofranın en çekici yanı tabaktaki yemeğin kişinin önce göz zevkine hitap etmesidir...Püf noktalar ise öğrenmek isteyenler için birebir...sevgimle...
YanıtlaSil