Kapuskam pişti
Malzemeler:
* Bir küçük lahana
* 1 tane kuru soğan
* 2 yemek kaşığı yağ
* Yarım kangal yarım şeklinde doğranmış sucuk
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1/2 yemek kaşığı acı biber salçası
* 4-5 diş doğranmış sarımsak
* 2 tane iri iri doğranmış yeşil biber
* 1 tane orta boy doğranmış kırmızı biber
* 1 tane küçük küçük doğranmış havuç
* 1 tane doğranmış domates
* 1 fincan pirinç(yıkanmış)
* Tuz, karabiber, azıcık kimyon, pul biber
Yapılışı: Lahanalar yıkanıp incecik kıyıldıktan sonra soğanları yemeklik doğrayıp bol yağ içinde kavurun. Salçayı ve lahanaları ilave edip iyice kavrulmasını sağlamak için kapağını kapatın ve kavrulma tamamlanınca üzerine pirinç hariç bütün malzemeleri ve baharatları ilave edip üstünü örtecek kadar su ekleyin. Kaynamaya başlayınca pirinci koyup, pişmesine yakın, sucuğu bir tava içinde çok az yağda biraz pişirip lahanalara ilave edin. Acı biber turşusu yanına yakışıyor.
Afiyet Şeker Olsun....
NOT:
* Beyaz lahananın kapuskası çok lezzetli oluyor.
* Kapuskanızı kıymalı, etli, sucuklu, pastırmalı veya sade yapabilirsiniz.
* Kapuskanın pirincini artan pilavımdan koymayı tercih ediyorum.
* Lahana pişerken çok kokar ve bu kokuyu almak için pişerken içine azıcık ekmek parçası (içinden olursa daha iyi olur) atın. Dağılmasını önlemek için tülbent içinde koyabilirsiniz.
* Lahana gaz yapan bir sebze olduğundan gazını almak için azıcık kimyon eklenmelidir.
* İçine koyacağınız malzemeleri damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz.
* Sucuğu kapuska pişmeden koyarsanız sucuk çok sertleşiyor.
* Kapuskaya acı biber çok yakışır.
* Kapuska yağlı olursa daha lezzetli olur.
* Ben kapuskaya margarin koymayı tercih ediyorum.
* Kapuska kış günleri sık sık yapılmalıdır ve her sebze mevsiminde yenmelidir.
* Lahana çok lifli bir sebzedir ve bağırsaklarınız için çok yararlıdır
* Lahananın içinde B,C,E vitamini bolca bulunmaktadır.
* Lahananın içinde bol miktarda çeşitli mineraller vardır.
* Sonuç olarak lahana çok yararlı bir sebzedir.
ELİN VERGİSİ GÖNÜL SEVGİSİ
ellerine sağlık acıktım şimdi çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilCanim ellerine saglik nefis görünüyor
YanıtlaSilNefis görünüyor. Zaten lahanayı severim. Umarım sucuklu olunca çocuklarda beğenir.
YanıtlaSilElleriniz dert görmesin.
kapuskayı güzelleştirmenin değişik bir yolu anneme soylemelıyım :))
YanıtlaSilçok kızıyor yemıyoruz da....
Kapuska övgülerine teşekkürler.Sevgi ve saygılarrrr....
YanıtlaSilKapuskayı sevmem ben ama öyle resimlemiş öyle anlatmışsın ki yapıp yiyesim yediresim geldi ,,,sevgilerr...
YanıtlaSilÖyle güzel görünüyorki bayıldım...Birde kızıma yedirebilsem ne iyi olurdu...Ellerinize emeğinize sağlık...
YanıtlaSilSevgiler...
Zehra Hanım merhaba, bugün sabah pazarda dolaşırken lahana görünce sizin salatanızı yapmak için aldım.Geldiğimdede tarifinizde yeni bir kapuska tarifi gördüm.Elinize sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilEllerine sağlık. Bugün bizim Şirkette de öyle yemeğinde var ama sucuksuz:) Sevgiler...
YanıtlaSilLinkimi gördüm sayfanızda, teşekkürler.
YanıtlaSilLahana severler hepinize teşekkür.En yakın zamanda iadeyi ziyarete geleceğim.SEvgi ve saygılarrrrr....
YanıtlaSilKapuskadan güzeli ve sağlıklısı var mı yahu? yıllardır yanlış tanınıyor ama ben kendisini her daim severek izliyorum! :)
YanıtlaSilellerinize sağlık
not: buğday salatasına ayrıca bayıldım. ellerinize sağlık diyorum gene :)
sevgiler
Kapuskadan güzeli ve sağlıklısı var mı yahu? yıllardır yanlış tanınıyor ama ben kendisini her daim severek izliyorum! :)
YanıtlaSilellerinize sağlık
not: buğday salatasına ayrıca bayıldım. ellerinize sağlık diyorum gene :)
sevgiler
Teşekkürler.Sevgilerrrr...
YanıtlaSilCanım ablacığım,
YanıtlaSilKapuska nefis görünüyor, ellerine sağlık.
Lahana en sevdiğim sebzedir, kapuskasına bayılırım.
İçinde ne olursa olsun yerim.
Bu arada verdiğin püf noktalarından gazını almak için kimyon eklemek çok ilgimi çekti, bunu daha önce hiç duymamıştım, mutlaka deneyeceğim.
Canım güzel yoruma teşekkür ederim...
YanıtlaSilbende çok yaparım.kapuskayı..emeğine saglık benım tarıf biraz farklı bıde böyle denıycem aksama var lahanam:)
YanıtlaSil