MART AYINDA YENECEK BALIKLAR
Levrek, Mercan, Minekop, Lahos, Sinarit, Kılıç, Deniz Alası, Traça, Sarıağız, Akya, Rofoz, Palamut, Torik, Mersin(en iyi ve en lezzetli zamanı) Kırlangıç, Kofana, Morina(en iyi zamanı) Güneş, Lipsoz,
Deniz Yılanı, Tekir, Uskumru, Kalkan ve Kalkan yavrusunun (en iyi zamanı) Pisi, Dil, Gümüş ve İzmaritin (en iyi zamanı) Strangolos ve Mezgitin( en iyi zamanı) Barbunya, Çipura, Karagöz,Lüfer, Kolyoz,
İspendek, Hani, Mırlan, Kaya, Sübya, Kalamar, Ahtapot, Sazan, Turna, Çiftlik Alabalığı, Kefal ve Yayının (en lezzetli zamanı)
NOT:
* Hamsinin mevsimi bitti artık yenmez diye biliyorum...
AKILLI HIRSIZ EV SAHİBİNİ BASTIRIRMIŞ
yeni evim CAfeyirmiyedi.com önerileriniz ve fikirleriniz beklerim
YanıtlaSilsuper yararli bir bilgi olmus Zehra, tesekkurler :))
YanıtlaSilbu balıklardan levrek ve palamut hariç hiçbirini yemedim..bu hafta dil balığı yiyecektik yemesek mi bu takvime göre....
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilZiyaretinize iadei ziyaretle karşılık vermek istedim.Bütün yazılarınızı okumaya kalkıştım tabiki bitiremedim. Özelliklede ata sözleriniz çok hoşlar.Çorumda bulunmuşsunuz.Bende Çorum Alacalıyım.Sizi hemşerim kabul ediyorum.Portakal reçelinizi deneyeceğim.Tam zamanı. Muska lahana sarmanızda çok hoş görünüyor.Ellerinize sağlık. Görüşebilmek dileğiyle hoşcakalın.
Sevgiler*
Her hafta pazar günü bizim evin balık günüdür :) bu pazarda levrek mi alsam,aklıma girdi şimdi...
YanıtlaSilmutlu haftalar..
Canım arkadaşlarım,balık yorumlarına teşekkür ederim.Alışkanlık oldu her ay balık takvimini veriyorum.İşallah işinize yaramıştır.Sevgi ve saygılarrrr....
YanıtlaSilhiç balık kültürüm yoktur işime yarıycak teşekkür ederim.nazik ziyaretiniz içinde sevgiler
YanıtlaSilhiç balık kültürüm yoktur işime yarıycak teşekkür ederim.nazik ziyaretiniz içinde sevgiler
YanıtlaSilSelam, Minakop acaba benim Minekop diye bildiğim balık mı? Eğer oysa çok lezzetli bi balık, geçen seneye kadar varlığını bilmiyordum. Bi restaurant'a Çinekop yok ama Minekop var dediğinde garsona sert sert bakmıştım, espri yapmaya çalışıyo diye ama meğer öyle bi balık varmış :)
YanıtlaSilBalık kültürü hk.azıcık yardımcı olduysam ne mutlu bana,ziyaret için teşekkürlerr.SEvgi ve saygılarrr....
YanıtlaSilCanım arkadaşım sanıyorum aynı balıktan bahsediyoruz.Ben minakop biliyorum ama seninkide doğru olabilir.Ben yeniden araştırayım.Uyarı için teşekkürlerr.Sevgi ve saygılarrr....
YanıtlaSilBen bloğumdaki yorumunuza da cevap yazdım ama belki görmezsiniz diye buraya da ekliyorum.Aşağıdaki linkten sofratürke ulaşabilirsiniz.
YanıtlaSilhttp://www.sofraturk.com/news.php
Not : akşam saati şu an aç karna yemek bloğuna girmek iyice iştah kabartıyor.Aşağıdaki lahana sarmaları canım çekti :)
Teşekkür ederim.Sevgilerrrr...
YanıtlaSilay o baliklar bizdede olsada yesek:((
YanıtlaSilSizin tarsuslu olmaniz sebebiyle bir tatli tarifi sormak isterim.
Bundan hemen hemen 20 yil önce Balikesirde ögretmenlik yapan bir Zeki ögretmenimiz vardi.Onun yaninda kiz kardesi kalirdi.Komsumuz olurlardi.Annemle birgün bir tatli yaptilar.Kendi yörelerine ait.Sekli pogaca gibi idi.Ici cevizli ve serbetli bir tatliydi.Fakat adini bilmiyorum.Tadi hala damagimda.Gidip,gelip dolaptan tasimistim.
Ne yazikki soyadlarini unuttum.Kendilerine ulasamadik bir daha:((
Siz belki bilirsiniz dedim.
Sevgilerimle.
Canım sanırım Taş kadayıf, onun tarifinide bir ara vereyim.Yorum için teşekkürler.Sevgi ve saygılarrr....
YanıtlaSilDileklerin için teşekkür ederim.
YanıtlaSilBende teşekkür ederimmmm...
YanıtlaSil