* Artan ekmek parçaları
* 2 yumurta
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 su bardağı ılık süt
* Biraz tuz
* Aldığı kadar Un
* Hamur yapabilmek için yeterince su
Üstü için:
* Sosis, salam, sucuk (küçük küçük doğranmış)
* 2 yemek kaşığı ketçap
* 1 tane doğranmış domates
* 1 tane doğranmış yeşil biber
* 2 diş doğranmış sarımsak
* Biraz kekik
* Bir kase rendelenmiş kaşar
Yapılışı: Bayat ekmekleri iyice ufalayın içine yukarıda sayılan malzemeleri koyarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Üzerini temiz bir bezle örtüp 1 saat dinlendirin. Dinlenmiş hamuru yağlanmış tepsiye pizza şeklinde yaydıktan sonra üzerine isteğiniz malzeneyi koyarak (ben yukarıdakileri koydum) 170 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Hem kolay, hemde artan bayat ekmekleri değerlendirmek için güzel bir tariftir.
* Evde yumurta, yoğurt yoksa sadece ekmek artıklarını su ile yoğurabilirsiniz.
* Ekmekten yapılan bu hamuru oklava ile açabilir isteğiniz şekildede kullanabilirsiniz.
* Ben bu hamur ile dürüm ekmeğide yapıyorum.
* Hamuru çok ince yaymayın, tepsiden zor çıkar.
* Hamuru çok kalın yaymayın iyi pişmez.
* Hamurun dinlenmesi demek yeniden mayalanması demektir.
* Ekmek artıkları mayalanmayı sağlıyor.
* Artan ve bayat ekmeklerle yapılam yemeklerle ilgili yine post yayınlayacağım
MALI ALANA SATARSIN
Gül sevginin tacıdır, her bahar bir gül taçlanır. O gül ki Muhammet'i hatırlatır. Onu hatırlayana gül koklatır. Gül kokulu sevgi dolu nice kandiller.
YanıtlaSilMerhaba arkadasım, ellerıne,emegine saglık.
YanıtlaSilBir avuç dua, bir kucak sevgi,
Sıcak bir mesaj kapatır mesafeleri, birleştirir gönülleri,
Bir sıcak gülümseme, daha da yaklaştırır bizi birbirimize.
Kalbiniz nur, eviniz huzur dolsun.
Bu güzel gecenin tekrarlarına ulaşman dilegiyle.
Kandilin mübarek olsun..
Sevgıler..
Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla'ya sunacağı ve O'nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir. Kandiliniz hayırlı ve mübarek olsun!
YanıtlaSilÇOk iyi fikir bu tarif.Elinize sağlık. Hemen deneyeceğim. Çünkü ekmek atmak canımı çok sıkıyor.
YanıtlaSilEllerinize sağlık ..Her zamanki gibi iştah açıcı görünüyor:)
YanıtlaSilhemde bayat ekmekler çöpe gitmesin..sevgiyle kalın..
Canım arkadaşlarım güzel yorumlarınıza teşekkür ederim.Herkesin bende Kandilini kutlar huzur dilerim.Sevgi ve saygılarrr...
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilMübarek mevlid kandilinizi kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.
Bayat ekmekleri bu şekilde değerlendirmek çok güzel bir fikir.
Böyle ufalanarak, un ilave edilerek hamur haline getirilmesini daha önce hiç görmemiştim, ellerinize sağlık.
tarifi aldım bayat ekmeklerimi degerlendirecegim.ellerine saglık.
YanıtlaSilCANLARIM HEPİNİZİN kANDİLİNİ KUTLAR SEVGİ VE SAYGILAR SUNARIM....
YanıtlaSilMerhaba. Süper bir fikir, görüntü harika, ellerinize sağlık. Hayırlı kandiller.
YanıtlaSilben bir pizza delisiyim, bu tarif hem pratik hem de değerlendirme açısından çok güzel, ellerinize sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Borçlarımızdan, ceza ve günahlarımızdan kurtulmak için bu gece dua edelim.. Allah affeden ve bağışlayandır, unutmayalım.. Eller semaya kalkıp, yürekler bir atınca bu gece, gözler sevinç yaşlarıyla dolacak.. Kandiliniz mübarek, dualarınız kabul olsun!
YanıtlaSilGüzel yorumlara çok teşekkür ederim.Hayırlı kaddiller dilerim.Sevgi ve saygılarrrr...
YanıtlaSilBayat ekmekleri genellikle ıslatıp kuşlara atıyordum. Bazen de galeta unu yapıyordum. Bu güzel tarifi ben de denemek isterim. Ellerine sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilTariften memnun kalacağınıza eminim.Yorumlara teşekkürler.sevgi ile kalın....
YanıtlaSilekmek pizazana bayıldım ben daha farklı yapıyorum ama senin tarifinde çok güzel sevgiler arkadaşım ellerine sağlık
YanıtlaSilBuna benzer pizzayı ben de yapıyorum..Fakat sizinki daha bir sistematik olmuş..(= Elleriniz dert görmesin..Selamlar hocam..
YanıtlaSilCanım arkadaşlarım teşekkür ederim...
YanıtlaSil