Malzemeler:
* 20-25 tane baklavalık yufka
* 200 gr tereyağ
* 1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık,fıstık,
* 1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık,fıstık,
* 1 tane oklava(yufkayı sarmak için kullanılacak)
Şerbeti için:
* 4 su bardağı toz şeker
* 4 su bardağı su
* 1/2 limonun suyu
Yapılışı: Baklavalık yufkalar gazete veya temiz bez üzerine yayılarak üzerine bol ceviz serpilir.En başına oklava tutularak,yuafka oklavaya sarılır, oklavadan çıkarmadan büzülürek oklavadan çıkarılarak yağlı tepsiye çıkarılır. Üzerine tereyağ kızdırılak dökülür.180 dercede 30-35 dakika iyice kızartılır. Fırından çıkarılınca yine aynı kurala göre tatlı sıcak şerbet soğuk veya tam tersi yapılarak şerbet dökülür.
Afiyet Şeker Olsun.......
NOT:
* Oklava üzerinde büzmenin ölçüsü tercihe göre değişir. *
*Bu tatlı çok lezzetli bir tatlı oluyor.
* Tatlı için püf noktaları yazmıştım.(Kadayıflı tatlıda)
SEYİRCİYE GÖRE GÜREŞ KOLAY GELİRMİŞ.
ablacığım sabah sabah beni can evimden vurdun ben bu tatlıya bayılırım...ellerine kollarına sağlık...öperim ablacığım...
YanıtlaSilUğraştırıcı bir tatlı ellerınıze sağlık nefis görünüyor..
YanıtlaSilSevgilerle...
ellerinize saglık hayırlı haftalar diliyorum sevgidamlalrımı bırakıyorum
YanıtlaSilmükemmel :) ellerine sağlık.
YanıtlaSilŞu baklava yufkası nelere kadir. Ellerine sağlık. İyi haftalar...
YanıtlaSilben bu tatlıyı çok severim.Karadeniz de çok yapılır.annem yufkasını kendisi açarak yapar.ama bu da oldukça pratik ve lezzetli görünüyor...ellerine sağlık...
YanıtlaSilEllerinize sağlık, çok güzel görünüyor, sevgiler...
YanıtlaSilCanım arkadaşlarım zarif ve güzel yorumlarınız çok teşekkür eder sevgi ve saygılar sunarım...
YanıtlaSilhangi marka baklavalık yufkası kullanıyorsunuz(sakıncası yoksa)
YanıtlaSil