Malzemeler:
* Dilimlenmiş bir koyun boynu
* 2-3 tane orta boy patates
* 1 büyük havuç
* 1 büyük havuç
* 3-5 tane kuru soğan
* Yarım demet maydanoz
* 1 çay kaşığı tana karabiber
* 1 tane defne yaprağı
* 1 tane kereviz(tercihe göre)
* Tuz
Yapılışı:
Bütün sebzeler yıkanıp büyük büyük doğranır. Düdüklü tencere içine bütün malzemeler ve dilimlenmiş boyun etleri de ilave edilerek tencere ateşe konulur. Pişmesi tamamlanınca limon ile servis edilir.
Afiyet Şeker Olsun.
NOT: Pişerken azıcık sirke konulabilir. Yağ ilave etmeye gerek olmaz zaten koyun boyunun yağı yeterli olacaktır. İstenilirse normal tencerede de pişirilebilir. Düdüklü tencere zamandan kazanç sağlar.Düdüklü tencereleri kullanmayı öğrenmeden kullanmayınız. Defne yaprağını yemekkeriniz pişince hemen çıkarın.Tane karabiber sayısını azaltıp çoğaltabilirsiniz.
GÖZ GÖRDÜĞÜNDEN KORKARMIŞ.
Offf suyunada bana bana yiyecekin ki tadına doyulmaz.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgiler
Buyrun beraber olsun,ziyaretiniz için teşekkürlerr...
YanıtlaSilNilay:)Canım bende hemen Fatih Sultan M.Bulvarına yakın oturuyorum.Ticaret Lisesi var.Onun karşısında,Görüşmek isterim.sevgilerrrrr.Dilek Özer'den Emekliyimmm.Sevgilerrrr.
YanıtlaSiloff, nasıl canım istedi biliyor musun:)) çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgiler
Çok zarifsin tatlım.Gel beraber olsun yiyelim.Teşekkür ve sevgilerrrr
YanıtlaSiloo sunum süper ellerine sağlık
YanıtlaSilcanım çok ince ve zarifsin,sağol geldiğin için.Sevgilerrrrr...
YanıtlaSil