28 Ağustos 2013 Çarşamba

KEŞKEK (ANADOLU'NUN HER TARAFI)

 Canınız keşkek mi istedi? Size basit ve güzel bir tarif,

Malzemeler:
* 2 su bardağı buğday
* 13 su bardağı su
* 1 büyük soğan
* İki büyük tavuk kalçası veya kemikli büyük bir parça koyun eti,
* Tuz

Üzeri için :
* 2 yemek kaşığı tereyağ (miktarı size kalmış)
* Bir miktar kırmızı pul biber.
 Yapılışı :
Düdüklü tencerenin dibine soğan incecik doğrayın, üzerine et su, buğday, tuzu koyun. Tencerenin kapağı kapatın ve düdükten buhar çıktıktan sonra 1.5 saat pişirin,
Pişene kadar içine sakın kaşık değdirmeyin, etleri ayrı bir yere alıp iyice didikleyin
Buğdayın iyice ezilmesini kaşıkla sağlayın, içine etleri karıştırın, üzerine biberli yağ döküp servis yapın.

Afiyet Şeker Olsun..
 NOT:
* Anadolu'nun her yöresinde çeşitli şekillerde yapılan bir yemektir.
* Koyun ,kuzu ,ördek,kaz,tavuk ve hindi etleri ile yapılır.
* Buğdayın akşamdan ıslatılması kolay pişmeyi sağlar.
* Tuz,et, baharat ve yağ miktarları size kalmıştır.
* Eti,yağı  bol olursa daha lezzetli olur.
* Haşlanan buğdayın iyice kaşıkla dövülmelidir.
* İsteyen ezici aletler kullanabilir.
* Robot,mikser' le yapılabilir.
* Anadolu'da düğünlerin baş yemeğidir.
* Koyun eti ile tavsiye edilir.

AĞAÇ DEVRİLİNCE BALTA VURAN ÇOK OLUR.

7 yorum:

  1. ÇOK GÜZELL. Canım çekti.. Yapan eller dert görmesin.

    YanıtlaSil
  2. elinize sağlık Balıkesirliyim bnde bizim oralarda düğünlerde kazanlarda dövülür keşke kocaman tokmaklarla :) düğünleirn vazgeçilmezidir sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ooooo bayıldım amaa sütüm çekermi acaba. Nerden geldim ki ben buraya :)

    Ellerinize sağlık enfesss olmuş

    YanıtlaSil
  4. Çokk severim,ellerinize sağlık..Yapan olsada yesek..

    YanıtlaSil
  5. Canim eline saglik olsun..
    Harika gozukuyor bu lezzet.. Ve hic yemedim :((
    İnsallah nasip olur bir gun yemek..
    Ayrica soyliyeyim tum resimlerine blogun ismini yaz cunku sizin yazilari da calip yayinliyor kolay yemek tarifleri sitesi :((
    Yazin resimlerin uzerine ki belli olsun en azindan sizin tarif oldugu..

    YanıtlaSil
  6. Tarifinizi denemek istiyorum.Benim düdüklü tencerem çok büyük değil 13su bardağı suyu almayabilir. Ölçüleri yarıya indirsem pişirme süresi ne kadar olur? Yardımlarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. Canım arkadaşlarım,güzel sözlere gönülden teşekkür ediyorum,elleriniz dert görmesin. Ahu hanımcığım tabiki
    ölçülere yarıya indirerek uygulayabilirsiniz.sevgiler..

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...