11 Kasım 2012 Pazar

KADAYIFLI TAVUK GÖĞSÜ

 Malzemeler:
Kadayıfın Malzemeleri :
* 300 gr kadayıf
* 100 gr dövülmüş ceviz
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* Azıcık tereyağ
* Bir avuç toz şeker.
* 1 tatlı kaşığı tarçın


Tavuk göğsü Malzemeleri:

* 1 kg süt
* 2 fincan un
* 4 fincan toz şeker
* 1 paket krem şanti
* 1 paket vanilya


Tavuk göğsü Yapılışı: Sütün içine kremşanti hariç bütün malzemeyi koyun. Muhallebi kıvamında kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Soğuyunca içine krem şanti ilave edin, ve iyice çırpın, tavuk göğsü kıvamına gelsin.
 Tatlının Yapılışı: Kadayıf el ile küçük küçük parçalara ayrın. İster tavada, ister fırında kurutun ve kızartın. Ben tavada kızarttım.Tavaya azıcık sıvı yağ ve tereyağ koyun. Tava içerisinde çevire çevire iyice kıtır kıtır olana dek kızartın ve içine ceviz ve tarçın koyun. Ocaktan alırken üzerine toz şeker serpin. küçük kaplarınıza kadayıfın birazını yayın. Üzerine soğumuş olan tavuk göğsünü dökün üzerine tekrar kıtır kadayıfları yayın her kap için aynı işlemi yapın ,üzerini süsleyin ve servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun.

NOT:
Yemeden 1-2 saat önce dolaba koyup bekletin ancak sürekli dolapta tutmayın.
* Dolapta durdukça kadayıflar yumuşar.
* Tavuk göğsü piştikten sonra yarım saat çırparsanız daha güzel olur.
* İsteyen istediği şekilde servis yapabilir.
* Büyük borcam ile servis yapabilirsiniz.
* Yanında krem şanti, kaymak, dondurma servis yapabilirsiniz.


SÖZÜNÜ YERİNDE SÖYLE DEMİRİ TAVINDA DÖV



10 yorum:

  1. Çok severek yiyorum bu muhallebiyi,çok leziz oluyor.ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. nefis görünüyorlar..keyifli pazarlar,sevgiler

    YanıtlaSil
  3. İnanılmaz güzel görünüyor..tadını çok merak ettim,ellerinize sağlık..
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. harika görünüyor.tarifi not ettim ama sizin kadar başarılı olurmuyum bilmem..

    YanıtlaSil
  5. Reyhancım nefis bir görüntü ellerine sağlık canım bayıldım..

    YanıtlaSil
  6. ellerinize saglik muhtesem gorunuyor yahuuuuuu ! bende beklerim sizleri efendim

    YanıtlaSil
  7. Canım arkadaşlarım güzel övgülerinize layık olmaya çalışıyorum.sevgi ve saygılarr...

    YanıtlaSil
  8. çok güzel görünüyorlar. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. ya bayılıyorum bu lezzete; tesadüfen denk geldim nette size...kesin takipteyim artık ama bu tarifi görnce yazmadan edemedim.
    yeni karalıyorum birşeyler bende...

    http://zeynebin.blogspot.com/
    umarım sizde beğenir izlemeye alırsınız beni...

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...