14 Ekim 2012 Pazar

FIRINDA PALAMUT



 Malzemeler:
* 1 veya 2 adet irice palamut (tam mevsimi)
* 1 tane halka halka doğranmış kuru soğan
* 3-4 diş biraz ezilmiş sarımsak
* 2-3 dal defne yaprağı
* 1-2 dal biberiye
* Tuz,Pul biberi
* 1 tatlı kaşığı  nar ekşisi
* 1 tane dilimlenmiş limon
*  3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
* İstenilirse biraz kekik
* 1 tane dilimlenmiş domates
* 1/2 kıyılmış maydanoz

 Yapılışı: Balıklarınızı balıkçınıza dilimlettirin, bütün malzemeyi bir kapta karıştırın, balıkları bu karışıma yatırın
1 gece veya 5-6 saat içinde bekletin, fırın kabınıza balıklar ve malzemeleri dökün, 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
 NOT:
* Bu karışım bütün balıklar için geçerlidir.
* Bir gece bekleyince çok lezzetli oluyor.
* Bu sos benim kendi kendime uydurduğum bir karışımdır.
* Kızartılacak balıklara da uygulayabilirsiniz
* Tuz,baharat, yağ, ekşi miktarlarını kendiniz ayarlayabilirsiniz..
* İsteyen acı yeşil biber veya kırmızı biberde koyabilir.

SABIR AKLIN YARISIDIR




6 yorum:

  1. palamutun en güzel hali.. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık,bende bu yöntemi kullanıyorum,fırında balık yaparken..çok hafif ve lezzetli oluyor..afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  3. Mis gibi de kokmuştur o. Yanında kırmızı soğan ve yeşil salata ile. Aman ya dün yedim daha ama görünce iştaha geldim yine :)

    YanıtlaSil
  4. Büyük rastlantı bende cuma günü yapmıştım. Ellerinzie sağlık. Pul biber ve nar ekşisi hariç bende böyle yapıyorum. Deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  5. Elinize sağlık olsun:) sevgiler

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...