5 Eylül 2012 Çarşamba

HAMSI PISIRMENIN PUF NOKTALARI


* Hamsi kızartacaksanız yağınız uygun sıcaklığa gelmeden hamsileri atmayın.

* Sıcaklık uygun olmazsa,hamsiler yağı çeker,rengi soluk,eti gevşek ve sindirimi zor olur.

* Yağın sıcaklığının uygun olup olmamasını içine küçük bir parça ekmek atın,hemen kızarıyorsa olmuştur.

* Hamsi kızartacağınız unu mutlaka eleyin,Unu bir posete koyup icinde calkalayarak unlayabilirsiniz


* Unu kullanmak ,hamsinin etinin hassasiyetini kızgın yağdan korumaktır.

* Unun topak olması hamsinin lezzetini bozar.

* Mısır unu olursa daha leziz olur.

* Hamsiyi mutlaka zeytinyağında kızartın.
* Buğulama,kızartma,fırında yaparken mutlaka defne yaprağı kullanın,

* Hamsiyi kızartırken,ızgara yaparken mutlaka kuru olmalıdır.

* Islak hamsi pişerken içi kurur.

* Islaklığı yada bir kağıt havlu ile alın,

* Izgara yaparken,tuz,karabiber,pul biber ve azıcık zeytinyağında harnamlarsanız daha lezzetli olur.Aynı zamanda suyunuda alır.

* Hamsi mutlaka taze olmalıdır.
* Karadeniz hamsisi tercih edilirse iyi olur.

* Hamsi kokusunu ellerinizden çıkarmak için,soğuk suyu ile sabunlayın,sonrada limon veya sirke ile ovun,tekrar yıkayın.

* Hamsinin artık çok çeşitli yemeklerini yapıyorlar.

* Trabzon'da yasarken hamsiyi pisirmeyi  öğrendim.
* Diğer balıklarda da bu yöntemler geçerlidir.


EN KOLAY GÜN, DÜNDÜR.

7 yorum:

  1. paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. balık avı yasağından sonra tam da hamsi yesek mi diye düşündüğüm bir günümde bu güzel bilgiler çok faydalı oldu, elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. hamsi ailecek en sevdiğimiz balıktır, çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Hamsiciler çok teşekkür ederim..sevgilerrrr..

    YanıtlaSil
  5. Süper öneriler çok teşekkür ederiz:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. paylaşım için teşekkürler, emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. bunları öğrendiğim iyi oldu hamsiye bayılırımmm çok bilgilendirici bir post olmuş

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...