4 Ağustos 2012 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA

 Malzemeler
* 1kg ayıklanmış taze barbunya
* 1 tane halka halka doğranmış havuç
* 1-2 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 2 tane kabuğu soyulmuş küçük küçük doğranmış domates
* 4-5 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1/2 tatlı kaşığı toz şeker
* 1-2 tane ince doğranmış yeşil ve kırmızı biber
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* Üzerine koymak için 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz



 Yapılışı: Öncelikle tane barbunyaları bol su içinde siyah rengi çıksın diye 10 dk. haşlayın. İster normal tencere yada  düdüklü tencere içinde kızgın yağ içinde soğanları ve  domates hariç diğer bütün malzemeyi kavurun,üzerine suyunu süzdüğünüz barbunyaları , domatesleri, tuzunu, şekerini koyun üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin,45-50 dk normal tencerede düdüklü tencerede altını kıstıktan sonra 30 dk. iyice pişirin.Barbunyalar pişince üzerine maydanoz serpin ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..


NOT:  Rahmetli annem zeytinyağlılar için şöyle derdi ;

- Zeytinyağlılar dolapta bir gün bekletilirse daha leziz olur.

- Zeytinyağlı yemekler bir gece  yıldız görmelidirler.

- Zeytinyağlı yemeklere zeytinyağını kısmamalıdır.

- Zeytinyağlı yemeklere mutlaka toz şeker ilave edilmelidir.

- Zeytinyağlı yemeklere piştikten sonra azıcık çiğ zeytinyağı ilave etmelidir.

- Zeytinyağlı yemekler mutlaka yeşilliklerle süslenmelidir.

-Barbunya pirinç pilavı ile çok yakışıyor.




ETTEN ÖNCE KAZANA SIÇRAMA

9 yorum:

  1. Elinize sağlık çok severim:)

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle pirinç pilavı yanına çok yakışıyor...Nefis olmuş ablacığım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. harika bizde de barbunya vardı dün,bayılırım, tavsiyeler de harika, teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. En sevilen yaz yemeklerinden ben de köfte ve pilavın yanına mutlaka yaparım.Dinlenen zeytinyağlıları ben de daha çok severim. Ellerine sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. barbunyaya bayılırım, bir de senin tarifini denicem, emekler

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık nefis görünüyor.

    Anneniz ne güzel demiş..Söylediklerine katılmamak elde değil. Ama piştikten sonra zeytinyağ ilave edilmeli sözünü ilkkez duydum denemekte fayda var..

    Bu arada paylaştığınız atasözleri çok anlamlı :))

    Sevgilerr

    YanıtlaSil
  7. Lovely posts and blog! Would you like to follow each other?

    YanıtlaSil
  8. barbunyaaaa... bayılırım ben de geçen akşam yapmıştım.. ellerinize sağlık. bu arada zeytin yağlı yemeklere püf noktası olarak bir yere kaydediyorum..

    YanıtlaSil
  9. Barbuya sevenler teşekkürlerrr....

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...