24 Ağustos 2012 Cuma

ÇİKOLATALI SUFLE

 Malzemeler:
* 1 yemek kaşığı tereyağ( 30 gr)
*  3 yemek kaşığı toz şeker
*  120-125 gr bitter çikolata
* 1 paket vanilya
* 4 yumurta( beyazı ve sarısı ayrı kullanılacak)
* 1 çimdik tuz
* 1 yemek kaşığı pudra şekeri
* 1 tatlı kaşığı limon suyu
* 1 yemek kaşığı sıcak su
 Yapılışı: Çikolataları küçük küçük kırın, tereyağ ile birlikte benmari usulü eritin, tereyağ üstte çikolata alta eritin, Yumurta beyazlarını bir çimdik tuz ilave ederek iyice katılaşana kadar çırpın, daha sonra içine 1 yemek kaşığı pudra şekerini ve limon suyunu katıp karıştırın., diğer tarafta 1 yemek kaşığı sıcak su ile toz şekeri eriyene kadar ocak üstünde bir kap içinde eritin, yumurta sarılarına vanilya ekleyin ve çırpın, erimiş şekeri yavaş yavaş ilave edin ve çırpmaya devam edin,daha sonra üzerine erimiş çikolatalı tereyağını ilave edin,bu karışıma çırpılmış yumurta beyazının birazını koyun ve yavaşca karıştırın,daha sonra kalan yarısını yavaş yavaş ekleyin, karışım sönmeden homejen hale getirin, sufle kaplarını pudra şekeri ile kaplayın, fazla şekeri dökün, üzerine karışımı 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurun, 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 12-13 dk pişirin,üzerini pudra şekeri ile süsleyin veya yanına dondurma ile servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun....

 NOT:
* Evde sufle yapmak hem çok zevkli hemde kolay
* Tarifi sırasına göre yaparsanız hiç zorlanmazsınız.
* Benmari, yaparken ısıya dayanıklı cam bir kap ve büyükçe bir tencere gerekir.
* Eriyen çikolatayı erimiş halde fazla bekletmeyin,hemen donar
* Suflenin püf noktaları yumurta aklarının ve beyazlarının çırpılmasıdır.
* Fırın mutlaka önceden ısıtılmalıdır.
* Fırında 12-13 dk. daha fazla tutmayın.
* Çıkarınca ortasını kaşıkla açtığınızda çikolata akmalıdır.
* Üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
* Yanında dondurma, krem şanti, kaymak veya krema koyabilirsiniz.
*  İsterseniz çikolatayı krema ile de eritebilirsiniz.
* Bu tarifte un yok, ama isteyen 2 yemek kaşığı un koyabilir..


TENCERE YAŞAR, KAPAK YÜRÜTÜR

18 yorum:

  1. Sufleyi hiç denemedim kıvamını tutturmak çok zor çok riskli gibi görünüyor. Ellerine sağlık nefis olmuş..

    YanıtlaSil
  2. olsada yesek..çok canım istedi..nefis görünüyor.ellerinize sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık ben tatlıya bayılırım zaten bu sufle de kimbilir nasıl güzel olmuştur :) Ellerine sağlıkkk

    YanıtlaSil
  4. çok güzel görünüyor yapmak istiyorum.un yokmu içinde yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  5. harika gözüküyor.sufle kapları yağlanmıyormu?

    YanıtlaSil
  6. Çok severim sufleyi, bu da tam sufle olmuş içi akar kıvamda :)

    YanıtlaSil
  7. merhaba... nasılsınız? ropörtaj konusunda var mı bir gelişme?
    görüşmek dileğiyle. bir gün sufle ye çağırırsanız koşarak gelirim . :))

    YanıtlaSil
  8. Elifciğim röportajı yaptık,fotoğraf çekimleri yapılacak.Sufle yemeğe davet ederimmm.

    YanıtlaSil
  9. Adsız arkadaşım, bu tarifte un yok ama içine sinmezse 2 yemek kaşığı un koyabilirsiniz.Teşk.

    YanıtlaSil
  10. Ben ne diim şimdi, ne denir.

    Nutku tutulan anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  11. harika gözüküyor o akışkan çikolatası helede.kalıptan kolay çıkıyormu merak ettim sufle kapları yağlanıptamı pudra şekeri serpiliyor.yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık canım çok lezzetli görünüyor..

    YanıtlaSil
  13. Iyi gunler diliyorum oncelikle herkese.
    Elinize saglik cok nefis gorunuyor.
    Bir sorum olacak.
    Bemde sufle kabi yok kagit kaliblarla yaparsam olurmu acaba?
    Cevabinizi bekliyorum.
    Saygi ve sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Lutfen cevap yazar misiniz?
    Kagit kek kaliplari ile yapsak olur mu?

    YanıtlaSil
  15. ADSIZ ARKADASIM,KAGITTA SUFLE YAPMADIM,SIZ ISTERSENIZ DENEYIN BANA
    DA SONUCU BILDIRIRSENIZ SEVINIRIM..ILGINIZE TESEKKURLERR..

    YanıtlaSil
  16. Çok teşekkürlerrrr..sevgilerrr...

    YanıtlaSil
  17. Merhabalar
    Kagit kek kaliplari ile yapmak dun nasip oldu.sizinki gibi super gorunmese bile cok leziz oldu.cocuklar gununde tepsiyi bitirdi.
    Tarif icin tesekkurler.
    Sevgi ve saygilar.

    YanıtlaSil
  18. Merhaba, tarifi dün akşam uyguladım ama maalesef suflenin içi akışkan değildi :(

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...