9 Nisan 2012 Pazartesi

PAZILI PİLAV

 Malzemeler:
* İstediğiniz şekilde pişirdiğiniz pirinç veya bulgur pilavı
* 1 demet az haşlanmış pazı veya ıspanak

Üzeri İçin:
* Biraz tereyağ veya sıvıyağ

Süslemek İçin:
* Domates
* Maydanoz
 Yapılışı: Az haşlanmış pazı yapraklarını fırına dayanıklı küçük cam kaseye güzelce yayın hiç boşluk kalmasın,
içine istediğiniz şekilde yapılmış pilavı iyice bastırarak içine koyun üzerini de pazı yaprakları ile kaplayın üzerine tereyağ dökün 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dk tutun ters çevirerek servis yapın.
 NOT:
* Pilavınızı istediğiniz malzeme ile yapabilirsiniz.
* Kalan pilavlarınızla da yapabilirsiniz.
* Bulgur pilavı da kullanabiliriniz.
* Pilavınızı pazı,ıspanak veya asma yaprağı ile de yapabilirsiniz.
* Ama yaprağı ile yaparsanız çok ince ve iyi haşlanmış yaprakla yapmalısınız.
* Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
 * Fırında pilavı çok az pişirin
* Üzerine beşamel sos dökebilirsiniz.
* Üzerine kaşar rendeyelebilirsiniz.
* Ben sade yaptım sizlerin hayallerine bıraktım.
* Zeytinyağlı iç veya etli dolma içleride yapabilirsiniz.
* Sunumu çok güzeldir.
* Ziyafetler için servise uygundur.
* Bu yöntemle köfteleri, makarnalarıda servis yapabilirsiniz.
* Et yemeklerinin yanına çok yakışır.
ARILAR KOVANLARINA ÇOMAK SOKULANA KADAR MASUMDUR

8 yorum:

  1. OOOY BU NE LEZZET ELLERİNE SAĞLIK HARİKA OLMUŞ CANIM
    :)

    YanıtlaSil
  2. değişik ve sunumu şık olmuş..ellerine sağlık canım..sevgiler

    YanıtlaSil
  3. kek gibi nefis gözüküyor ellerinizi sağlık

    YanıtlaSil
  4. ne hoş bir sunum olmuş, enfes, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Çok pratik ve harika bir sunum..ellerine sağlık olsun canım..sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Ne kadar değişik bir tarif. Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...