16 Nisan 2012 Pazartesi

BANDUMA (ISLAMA – BANDIRMA - BANDIMA)


Malzemeler:
* 6-7 adet kuru yufka
* 1 adet haşlanmış hindi
* Haşlanmış hindinin suyu
* 1 büyük kase iri çekilmiş ceviz
* 250 gr kızdırılmış tereyağ
* Tuz, karabiber


 Yapılışı: Hindiyi üstünü örtecek su,tuz ve karabiberle ile büyükçe bir tencerede iyice haşlayın,daha önceden yapılmış yufkalar 3 parmak genişliğinde katlayıp kesin, bir tabak içine her yufka dilimini sıcak hindi suyuna bolca batırın iyice ıslatın ve her kata bolca ceviz ve hindi eti didikleyin, kubbe şekli verin üzerine kızdırılan tereyağını dökün.sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun.
 NOT:
* Kastamonu yöresine ait değişik yemekleri zamanla yayınlayacağım.
* Bursa'da yapılan'' Kastanomu günlerinden'' anılan yemeklerdir.
* Kastomonu mutfağı geniş bir kültüre sahip.
* Yemekler genelde un, et, tavuk,hindi,pirinç ve bulgur içeriklidir.
* Tatlıları helvalarıda çok lezzetli..
* Kastamonu mutfağında yufkalar daima yapılmakta ve birçok yemekte kullanılmaktadır.
* Banduma yemeğini isterseniz tavukla yapabilirsiniz.
* İçine zevkinize göre baharat ekleyebilirsiniz.
* Üzerini maydanozla süsleyebilirsiniz.
* Üzerine değişik soslar dökebilirsiniz.
SABIR, KUVVETİN DİĞER ADIDIR

17 yorum:

  1. Zehracığım ellerine sağlık canım.
    Ayrıca bir kastamonulu olarak yöresel lezzetlerimizi desteklediğin için de çok teşekkür ederim canım benim:))
    sarılıp öperim seni...

    YanıtlaSil
  2. Harika görünüyor, tarife bayıldım doğrusu, ellerine sağlık. Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  3. mmm..
    çok hoş bir lezzet olmuşş bu..
    ellerine sağğlıkk canım..
    sevgilerimlee..

    YanıtlaSil
  4. Çok lezzetli görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. İlginize ve güzel cümlelere teşekkürlerrrrr..

    YanıtlaSil
  6. değişik bır yemek olmus ellerıne sağlık canım

    YanıtlaSil
  7. çok değişik bir lezzet olduğu kesin merak ettim şimdi tatıdını.

    YanıtlaSil
  8. Bayılırım bu lezzete off canım istedi şimdi:) ellerine sağlık canım şifa olsun sizlere

    YanıtlaSil
  9. bunun tavukla yapılanı varmı? arkadaşım yapmıştı hindi bulamadı da tavuklamı yaptı yoksa bu tavukla yapılanımıydı:)) ama lezzetii fevkaladeydii ellerinze sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Nefissss
    Ellerine sağlık arkadaşım
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Enfes bir lezzete benziyor,Ellerine emegine saglik.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Çok teşşekkür ederim.sevgilerrrr

    YanıtlaSil
  13. İsminin BANDIRMA olması ilgimizi çekti. Acaba Bandırma yöresine ait bir yemek mi diye baktık ama Kastamonu yöresine aitmiş.

    Çok güzel gözüküyor. Bandırma yöresinde de bunun gibi tavuklu mantılar çok meşhurdur.

    Ellerinize sağlık,

    YanıtlaSil
  14. Merhaba, çok ilginç tarifleriniz varmış ellerinize sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. ellerine sağılık,ben bulgaristan göçmenlerde görmüştüm,ben de göçmenim,ama benimkiler yemezler...amaaaan bazen ne yapacağımı şaşırıyorum,birileri çok kötü alıştırmış...kim acaba

    YanıtlaSil
  16. karnımı acıktırdınız valla blogunuz çok güzel bende konuk oldumm..

    YanıtlaSil
  17. Çok çok teşekkürlerrrrrr....

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...