12 Mart 2012 Pazartesi

PİLELİ BÖREK

 Malzemeler:
* 5 adet taze yufka
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 1 su bardağı su


Üzeri İçin:
* 2 tane iyice çırpılmış yumurta sarısı
 İç Malzemesi:
* Bir kalıp az tuzlu beyaz peynir veya lor
* 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
* Arzuya göre dereotu
 Yapılışı: Her yufkayı dört eşit parçaya ayırın, her parça üçgen şeklinde olacaktır. Her üçgeni su ve yağ karışımını fırça ile ıslatın, üçgenin tam ortaından tutarak ucuna kadar içe doğru getirin, kenarlardaki uçları üst tarafta toplayın toplanan uça harcınızı koyun ve içe doğru kıvırın ters çevirerek tepsiye dizin üzerine yumurta sürün 180 derecede ısınmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
 NOT:
*  Ben peynirli yaptım.
* İçine istediğiniz baharatları veya yeşillikleri ekleyebilirsiniz.
* Yapması çok kolay yemesi çok lezzetli bir börek.
* İç harcını patatesli peynirli, kıymalı patatesli yapabilirsiniz. İçine kaşar rendeliyebilirsiniz.
* İç harç biraz ıslak yapışkan maddelerden olursa daha güzel oluyor.
 * Kuru malzemeler sararken dökülüyor.
*  Sarma tekniği böreği güzelleştiriyor.
* Sıcak sıcak yenmeli, soğuduğu zaman çıtırlığı kayboluyor.
 * Böreği buzdolabında bekletip pişirebilirsiniz.
* Difrizde dondurup daha sonra kullanabiliriniz.
* Aşağıdaki resimlerde sarma şekli gösterilmektedir.




 * Yufkaları keserken düzgün dört eşit parçaya ayırın.
*  Ayırdığınız her parçanın üçgen uçu ile böreği yapmaya başlayın.
* 5 yufkadan 20 tane börek çıkıyor.
* Bir yufkadan dört börek çıkıyor.
* Tatlı şeklindede yapabilirsiniz.
* Üzerine süreceğiniz yumurtayı biraz yoğurt veya sıvıyağ koyabilirsiniz.
* Ben içine süreceğimiz sıvıyağ su karışımını bir pet şişede iyice karıştırıp, kapağına delik açıp döküyorum.Harç daha iyi karışırıyor.



HİDDET EKİLEN YERDEN, PİŞMANLIK BİÇİLİR

24 yorum:

  1. Ne kadar güzel bir görüntü:)
    elinize sağlık, en kısa zamanda deneyeceğim, sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. çok güxzellerrr
    bu şekilde bi baklavam var ama böreğini düşünmemiştim
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar güzel şekilli olmuşlar. Harika görünüyor börekler, ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  4. Pileler çok şık olmuş :)

    YanıtlaSil
  5. kesinlikle sarma tekniği güzelleştirmiş, malzemeler hep bildiğimiz malzeme. ama o görüntü muhteşem. okurken anlamamıştım, ama detaylı fotoğrafları görünce mutlu oldum. teşekkürler annemineli. eline sağlık, en kısa zamanda deneyeceğim:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Görüntüsü çok güzelmiş, elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  7. bu şekli mutlak deneyecem canım.harika bir sunum olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Eline saglik cok güzelmis, ayni gül baklava gibi sekli. Börek icinde iyi fikirmis sunum acisindan...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. harika bişey ögrendim şuan teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  10. Çok değişikmiş ilk defa gördüm ama çok güzel olmuşlar sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. çok ilginç.. arkadaşımın tarifleride güzel. yeni açtığı bloga davet ediyorum sizleri..tatlicuma.blogspot.com.

    YanıtlaSil
  12. ne güzel ne kadar değişik sunumlu bir börek
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  13. Güzel cümlelere gönülden teşekkürlerrr...

    YanıtlaSil
  14. Farklı bir sunum olmuş, çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık. Mutlu haftalar...

    YanıtlaSil
  15. Ne şık olmuş
    Bayıldım
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Harika..süper bir görüntü.Ellerine saglik canim.Sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Zehracığım bu böreğe bayıldım canım
    ellerine sağlık ilk fırsatta hemen deneyeceğim canım,listeme aldım:)
    ellerine sağlık.
    sarılıp öperim seni..

    YanıtlaSil
  18. Canlarım çok çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  19. Farkli ve hos olmus, mutlaka deneyecegim.Ellerinize saglik ;)

    YanıtlaSil
  20. bu sarım şeklini ilk kez gördüm resmi piterest te pinledim . kesin deniycem çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  21. cok guzel gorunuyor, goruntusu gercekten pileli, bende bu seklin aynisi baklava ile yapmistim, boreklede harika olmus, ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  22. görüntü harika
    eminim tadıda öyledir :))

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...