16 Mart 2012 Cuma

CEVİZLİ ŞERBETLİ KURABİYE

 Malzemeler:::
* 125 gr tereyağ
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 yumurta
*  3 kahve fincanı kadar pudra şekeri
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* Aldığı kadar un


Üzeri için:
* Kurabiye sayısı kadar yarım ceviz


Şerbeti:
* 1,5 su bardağı su
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 1-2 damla limon suyu

 Yapılışı: Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını kurabiye malzemeleri ile karıştırarak yumuşak(kulak memesi) bir hamur haline gelecek şekilde iyice yoğurun. Kurabiye hamurunu streç filme sararak buzdolabında 1 saat bekletin.Dinlenen kurabiye hamurunu 0,5 mm. kalınlığında tezgahınızın üzerinde açın, bir  büyük yuvarlak kalıpla  hamuru kesin, üzeri için aynı ölçüde ortası delik bir kalıpla hamurdan yine kesin, ortası delik olmayan hamur parçasının üzerine ortası delik olanı güzelce yerleştirin ve elinizle hafifçe yapıştırın, boş kısmına yarım ceviz parçasını yerleştirin.200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan kurabiyelerin soğumasını bekledikten sonra, kaynatılmış şerbete atıp istediğiniz bir borcama çıkarın,üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
 NOT:
* Kurabiyeleri yaparken  yuvarlakları çay bardağı kesebilirsiniz, sonra eşit sayıda diğer yuvarlaklar için şişe kapağı ile ortasını açabilirsiniz.
* Kurabiyelerinizi istereniz şerbetsizde tüketebilirsiniz.
* İsterseniz ceviz koymadan pişirip içlerine reçel veya marmalet koyabilirsiniz.
* İsterseniz aynı hamurla çeşitli şekillerde kurabiye yapabilirsiniz.
* Ceviz yerine başka çerezlerde konulabilir.
* İsterseniz içine ve dışınada hindistan cevizi konulabilir.
* Tarçında ilave edebilirsiniz.
* İsterseniz elmalı kurabiye gibi yapabilirsiniz.
* Kurabiye hamurunuzu kolay ve pürüzsüz olmasını isterseniz tezgah üzerine bir naylon serin hamuru üzerine koyun, üzerine tekrar naylon veya streç yayın ikisi arasında merdane ile açabilirsiniz.
* Tepsinize yağlı kağıt sererseniz daha kolay kurabiyeleri çıkarabilirsiniz.
* Kurabiyenizi istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.
* Üstü yumuşak içi çıtır bir kurabiye yapmak için şerbette 4 dakika gibi tutun.
* İçininde yumuşak olmasını istereniz şerbette 5-6 dk. tutun.
* Kurabiye hamurunu difrizde saklıyabilirsiniz.
* Pişmiş kurabiyelerinizi şerbetlemeden difrizde saklayabilirsiniz.
 * Difrizden çıkardığınız kurabiye hamurunu çözülmesini bekleyip şekil vererebilirsiniz.
* Pişmiş halde sakladığınız kurabiyelerin 1-2 dakika çözüldükten sonra şerbete atabilirsiniz.
DOST YÜZÜNDEN, DÜŞMAN GÖZÜNDEN, DELİ SÖZÜNDEN BELLİ OLUR

12 yorum:

  1. Enfesss görünüyor...ellerine saglik
    canim.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. bu aralar şerbetli tatlılar yapmadığımı fark ettim:((((
    ellerine sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  3. süperler... eminim çokta lezzetlidir ellerine sağlık
    canım sevgiler:))

    YanıtlaSil
  4. tam bir bomba,harika ellerine saglik sevgilerle.

    YanıtlaSil
  5. çok seviyorum böyle lezzetleri.nefis görünüyor.ellerinize sağlık.sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Canim eline saglik olsun. Bende yaptim bu tatliyi cok guzel oluyor
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. çok güzel olmuş elerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. bende severim bu tatlıyı
    çokta şık olurlar
    eline sağlık

    YanıtlaSil
  9. bende severim bu talıyı
    hemde görünüde şık
    eline sağlık
    bloğunu izlemeye aldım
    banada beklerim

    YanıtlaSil
  10. ayy ben şuruplu tatlılara bayılırım çok lezzetli görünüyor..

    YanıtlaSil
  11. These look amazing! I like how you gave us many different ways to flavor them.

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...