2 Şubat 2012 Perşembe

ISPANAKLI ve PASTIRMALI BÖREK

 Malzemeler:
* 3 tane hazır yufka
* 1 avuç kıyılmış pastırma(sucukta olabilir)
* 250 gr soğanla kavrulmuş ıspanak
* 1 kase rende kaşar peyniri
* 2 yumurta ( Birini ıspanak harcına koyabilirsiniz,diğerini üzerine sürün)
* 1 /2 su bardağı sıvı yağ veya tereyağ
* 1/2 su bardağı su
* Bolca susam
 Yapılışı: Yufkalardan birini tezgah üstüne veya masanıza yayın, üzerine yağ ve su karışımını fırça ile iyice sürün, diğer yufkalarıda aynı şekilde üst üste gelecek şekilde yağlayın, tepsinizin büyüklüğüne göre yufkaları tepsiyi ortalayarak üzerine yerleştirin,tam ortasına kavrulmuş ıspanak,pastırma ve kaşar peyniri rendesini güzelce yayın, yufkaların kenarlarına biraz daha yağ sürerek, kenarlarını katlayarak dikdörtgen şekli verin,kenarlarına bolca yumurta sürün ve susam ekin, 180 derece üzeri kızaarana da kadar pişirin.
Afiyet Şeker Olsun....
 NOT:* Bu böreğinizi istediğiniz malzeme ile yapabiliriniz.
 * Tepsiniz küçük ise yufkanın kenarlarından kopararak ortaya koyabilirsiniz.
* Ispanağı kavururken içine bir tane yumurta koyarım ve karıştırırım daha lezzetli oluyor.
* İsteyen ıspanağıda tereyağında kavurarabiliriniz.
* Ben ıspanağı her zaman soğan ile kavururum.
* Üzerine kaşar peyniri yerine elinizde olan başka peynirleri de kullanabiliriniz.
* Ispanaklara 1 yumurta ilave edebiliriniz.
* Böreğin harcının üzerine yumurta sürmeyebiliriniz.
* Kenarlarını katlamadan önce mutlaka
her yanına yağ ve su sürün.
* Kenarlara susam atınca pide gibi oluyor.
* Baharat tercihi size kalmıştır.
* İçine koyacağınız yağ cinsi size kalmıştır.
* Malzeme miktarlarını azaltıp artırabilirsiniz.
* Pastırma yerine kıyma, sucuk gibi malzemelerle değiştirebiliriniz.


KONUŞMAK YARADILIŞTAN, SUSMAK AKILDAN GELİR

18 yorum:

  1. mmmmm!....olsada yesek ellerinize saglik cok leziz gorunuyor...

    sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık acıkmıştım tam zamanı bir bardak çay sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Pastırma ve ıspanak muhteşem ikili nasıl lezzetli olmuştur o börek ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık, 2 yumurtayı sadece üzerine sürmek için mi kullanıyor sunuz?

    YanıtlaSil
  5. NEFIS NEFIS I NEED TO LEARN THIS RECEIPE. COOKING WITH THE FILO PASTRY DOES NOT SEEM EASY BUT I NEED TO TRY.

    YanıtlaSil
  6. Ellerine saglik sahane bir borek
    Pastirma lezzetine lezzet katmistir eminim cok severim
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Evet ya, ne yakışır şu ıspanağa. Dur pastırma alayım da yapayım.

    Ellerine sağlık.

    Kıskanç anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  8. Off offf cok süper olmus yaaa:))

    Ellerine saglik canim.


    Hayirli kandiller

    YanıtlaSil
  9. Malzemeler enfes börek muhteşem gözüküyor zehracığım ellerine sağlık canım benim:)listeme aldım
    mutlaka deneyeceğim.
    Kandilini kutlarım,öperim seni...

    YanıtlaSil
  10. nefis gözüküyor,ellerinize sağlık..sevgiler:)

    YanıtlaSil
  11. Sevgili ablacığım,
    Mübarek kandilini kutlar, Hayırlara vesile olmasını dilerim.
    Börek nefis görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Hayırlı kandiller...

    YanıtlaSil
  13. Çok teşekkür ederim.sevgilerrrr..

    YanıtlaSil
  14. Etkinliğinizde başarılar diliyorum,katılmaya çalışacağım...Teşekkürlerrr...

    YanıtlaSil
  15. bunlar nasıl bişe böyle.. ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...