1 Kasım 2011 Salı

KAŞARLI KARNIYARIK

Yapılışı:
* 5-6 tane kemer patlıcan
* 250 gr dana kuzu karışımı kıyma
* 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 tane etsu tablet
* 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz.
* 2 diş ince doğranmış sarımsak
* Tuz, karabiber
* 1 su bardağı kızartmak için zeytinyağı veya sıvıyağ

Üzeri için:
* 5-6 tane yeşil biber
* 2 tane halka halka doğranmış domates
* 1 kase rendelenmiş kaşar
Yapılışı: Patlıcanları alaca soyun, üst'de kalacak olan kısımlarını bıçakla ortasına kadar kesik atın. Sonra, içinde bol tuz ve bir yemek kaşığı şeker bulunan suya atarak 1-2 saat bekletin. Patlıcanları sudan çıkarıp bol suda yıkayın, süzdürün hatta kurulayın, bol yağda her tarafını iyice kızartın, çıkan patlıcanları kağıt havlu üzerine koyarak yağını aldırın.Diğer tarafta soğanı ve kıymayı az yağ ile bir tavada iyice kavurun, tuzunu baharatını ve maydanozu ilave edin, kızaran patlıcanları büyükçe bir tepsiye veya karnıyarık tenceresine dizin, içleri kesilmiş olan patlıcanların içine kavrulan kıymadan 1-2 kaşık malzeme koyun, üzerini biber,domates ve kaşar peyniri rendesi ile süsleyin 1 su bardağı sıcak su içinde eritilen et su tableti ve salcayı ezerek ilave edin, fırında veya ocakta pişirin.
Afiyet Şeker Olsun....
NOT:
* Patlıcanları soyarken saplarını bırabilirsiniz daha güzel görünür.
* Kaşarı fırında son beş dakika içinde koyabilirsiniz.
* Etsu tablet koyduğumuz için tuzunu iyi ayarlayın.
* Karnıyarık pişerken ilave yağ koymuyorum.
* Kızartma yağınız iyice kızmadan patlıcanları kızartmayın, aksi takdirde çok yağ çeker.Patlıcan kızarırken çok yağ çeken bir sebzedir.
* Kızaran patlıcanları sıcak suya veya normal suya atıp çıkararak yağını alabilirsiniz.
* Kavrulan kıymaya isteyen küçük küçük doğranmış domates koyabilir.Ben koymuyorum.
* Patlıcanları alaca veya tamamen soyabilirsiniz.
* Üzerine koyacağınız biber ve domatesleri kızartabilirsiniz, ben kızartmadan koyuyorum.
* Patlıcan çok lezzetli bir sebzedir.Kalori değeri düşüktür.İçinde A,C,B vitaminleri mevcuttur.


KÖPEĞİN HATIRI YOKSA BİLE, SAHİBİNİN HATIRI VARDIR

17 yorum:

  1. çok güzel görünüyor, eminim bir o kadar da lezzetlidir. elinize sağlık, afiyet şeker olsun...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Patlıcanı hele ki karnıyarığı çokkkk severim...Kaşarlısını hiç denemedim güzel fikir oldu...Ellerinize sağlık ablacığım...

    SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  3. kaşarlıda yerım kaşarsızda harıka ellerıne sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. süper görünüyor ellerine sağlık ablacım.

    YanıtlaSil
  5. Off off,nasıl lezzetlidir,nasıl güzeldir şimdi o kaşarlı kaşarlı :)
    Normalde çok severim fakat,böylesini çok daha seveceğimden de eminim..
    Şimdiye dek hiç aklıma gelmemişti:)
    Ellerine,fikrine sağlık canım..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  6. COK GUZEL GORUNUYOR
    ELLERINIZE SAGLIK
    SEVGILER

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık.
    Süper.

    fena halde acıkmış anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  8. offf ellerine sağlık , afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  9. en çok sevdiğim yemektir.off şimdi erkanı yiyeceğim bu saatte,harika olmuş herşeyinden belli canım ellerine sağlık.yarın yapsam mı acabaaaaaaaa

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık hayatım..sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Çok seviyorum şu patlıcanı.Ve o kadar nefis görünüyor ki, ağzımın suyu aktı valla.

    YanıtlaSil
  12. Zehra annecim ellerine sağlık. Böyle yemeklerin üstünde kaşar rendesi ne kadar güzel oluyor di mi:)

    YanıtlaSil
  13. annecim ellerine sağlık süper olmuş..

    YanıtlaSil
  14. Elinize sağlık hep yaparız ama kaşarlı hiç yapmadım sevgiler çok lezzetli olmalı.

    YanıtlaSil
  15. çok lezzetli görünüyor. resimlere bakarken çok uzun zamandır bu yemeği yapmadığımı farkettim:)))

    sonsuzdekorasyon.blogspot.com

    YanıtlaSil
  16. Çok güzel gözüküyor Bayramdaki yemeğim Belli oldu Teşekkürler

    YanıtlaSil
  17. Çok teşekkürlerrrrrr.....

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...