3 Ağustos 2011 Çarşamba

TAVUKLU PAY

Malzemeler:
Hamurun Malzemeleri:
* 250 gr yumuşak margarin veya 1 su bardağı sıvıyağ
* 7 çay bardağı un
* 1 çay bardağı yoğurt
* Tuz, karabiber

İçi İçin:* 1 tane haşlanmış didiklenmiş tavuk göğsü

Beşamel Sos Malzemeleri:* 1/2 litre süt
* 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
* 2 yemek kaşığı un
* Tuz, karabiber
* İstenilirse muskat rendesi

Üzeri İçin:* Büyükçe bir kase rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı: Hamurun malzemelerini karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin ve hamuru yağlanmış kare bir borcama kenarlarını biraz yükselterek tart gibi yayın. 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dk biraz pişirdikten sonra fırından çıkararak soğumasını bekleyin. Soğuyan tartın üzerine haşlanmış tavukları ince ince didin ve tarife göre yapılan beşamel sosunu döküp üzerine bol kaşar rendeleyin. fırına tekrar koyup kızarana kadar pişirin.
Dilim dilim servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun.....

NOT:*Tavuklu payı kavrulmuş kıyma veya başka malzemelerlede yapabilirsiniz.* Tavuklu payın en önemli püf noktası tart hamuru gibi pişirilen hamuru çok fazla pişirmemektir.
* Hamurun ölçüleri kare borcama tam geliyor. Siz azaltıp çoğaltabilirsiniz.
* Haşlanan ve didiklenen tavukların soğuk olmasına dikkat edin.
* Hamur piştikten sonra soğumasını beklemeyi unutmayın.
* Beşamel sosu kendi tarifinize göre de yapabilirsiniz.* Beşamel sosu sıvı yağ ile yapabilirsiniz.* Ben sıvı ve katı yağları karıştırarak yapıyorum.
* Üzerine bol kaşar koymayı ihmal etmeyin.

* İsterseniz üzerine biraz pul biber serpebilirsiniz.

* Tavuğun içine isterseniz ince kıyılmış maydanoz da ilave edebilirsiniz.

* Yağ miktarlarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz

* Fırınınızın derecesini kendiniz ayarlabilirsiniz.Herkes fırınının dilini kendi bilir.

* Muskat rendesi (hindistan cevizi rendesi) beşamel sosa yakışıyor.İsterseniz koymayabilirsiniz.* Ben ıspanaklı, kıymalı, kuşbaşılı,mantarlı gibi çeşitlerini yapıyorum.

SEVGİ VARSA NE AYRIM NE BUYRUK VARDIR

12 yorum:

  1. çok güzel görünüyor... ellerine sağlık.. iftar için bir dilim alıp kaçıyorum.. sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Zehra annecim ellerine sağlık. NEfis bir tarif. Hayırlı Ramazanlar:)

    YanıtlaSil
  3. GÜZEL BİR TARİF ELİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  4. çok değişik çok güzel olmuş hem sahurluk olur hemde iftara çeşit ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Elnize sağlık hem börek gibi de olmuş çok lezzetlidir eminim sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Mmmm tavuklu payi cok severim ,diger ismide kis oluyor birde somonlusu cok guzel olur onuda deneyin kesin ellerinize saglik
    Hayirli Ramazanlar

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık ablacım.enfes görünüyor. bu arada nasılsınız? sevgi ve selamlarımı gönderiyorum.öptüm.

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık ablacım.enfes görünüyor. bu arada nasılsınız? sevgi ve selamlarımı gönderiyorum.öptüm.

    YanıtlaSil
  9. çok lezzetli olmuş canım eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  10. çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Elinize sağlık.Yine nefis tarif:)

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...