30 Mayıs 2011 Pazartesi

MUHALLEBİLİ GÜLLAÇ TARİFLERİ

MUHALLEBİLİ GÜLLAÇ ÇEŞİTLERİ Malzemeler:
* 5-6 tane güllaç yaprağı
* 1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
* 1 litre kadar süt
* 1 paket vanilya
* 1,5 su bardağı toz şeker
* Üzerini süslemek için badem, tarçın vs.

Muhallebi İçin:
* 4- 5 su bardağı süt
* 1 su bardağı un
* 1 paket vanilya
* 75 gr margarin
* 1su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
* 3-4 tane dövülmüş damla sakız parçası

Muhallebinin Yapılışı: Sütü, unu, şekeri,damla sakızı ve vanilyayı bir tencerede orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Üzerine margarini ilave ederek mikserle 5 dk. iyice çırpın.İçine ceviz veya fındıkları ekleyin. Bir kenarda bekletin.

Güllaçın yapılışı: Sütü,şekeri,vanilyayı bir tencere kaynatın ve biraz soğumasını bekleyin. Güllaç yapraklarının yarısını bu süte batırarak düz bir borcama dizin, arasına muhallebiyi ve cevizi dökün kalan yarısını aynı şekilde ıslatarak muhallebinin üzerine dizin, üzerine bir miktar daha sütten dökün, kare dilimlere ayırıp buzdolabında 3-4 saat bekletin üzerini süsleyerek servis yapın.

Fincanda Güllaç Yapımı: Islatılmış güllaç yapraklarını bu kez büyükçe bir fincana yerleştirin arasına muhallebi koyun üzerine yine ıslanmış güllaç yaprakları ile kapatın buzdolabında 3-4 saat bekletin, fincanı ters çevirerek çıkarın, üzerini süsleyin ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...


NOT:

* Verdiğim malzemeleri her çeşit güllaca kullanabilirsiniz.

* İsterseniz güllaç yapraklarını rulo yaparak arasına muhallebi koyabilirsiniz.

* Güllaçın üzerini çeşitli şekillerde süsleyebilirsiniz.

* Şeker miktarını kendi ağız tadınıza göre değiştirebilirsiniz.

* Güllacın üzerine erimiş çikolatada dökebilirsiniz.

* Ceviz fazla gelirse sadece muhallebiye koyabilirsiniz.

* Ceviz yerine fındık,fıstık koyabilirsiniz.

* İçine isterseniz gül suyu ilave edebilirsiniz.Ben koymadım.

*Güllaçları çok sıcak süte batırırsanız hamurlaşır.

* Sütün ılık olması gerekir.



BİR ÇİVİ BİR NALI, BİR NAL BİR ATI, BİR AT BİR YİĞİDİ KURTARIR

24 yorum:

  1. Çk severim muhallebili güllaçı.Ellerinize sağlık.

    Selamlar;

    YanıtlaSil
  2. bayılırım güllaca ramazan havası getirdi bana ellerine sağlık canım harika görünüyorlar
    sevgiyle kucaklıyorum

    YanıtlaSil
  3. Zehra annem ellerine sağlık enfes bir tarif olmuş Ramazanda da ne çok severim bir bilsen :))

    YanıtlaSil
  4. Ayyy tadı damağıma geldi! Ellerine sağlık nefis duruyor Zehra anne.

    YanıtlaSil
  5. hafif ve lezzetli bir tarif olmuş canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. Muchas gracias por tu comentario en mi blog. Intento traducir hay algunos ingredientes que desconozco pero sabiendo que lleva avellanas y almendras se que quedará un postre riquísimo.
    Saludos

    YanıtlaSil
  7. hemde çok severim güllaçı
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  8. ablacım bana hep ramazanı hatırlatır güllaç muhallebilide ayrı bir lezzetli olmuştur eminim ellerine sağlık öptüm sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar canim,
    güllec harika görünüyor, yiyip begendigim ama hic denemedigim bir lezzet,
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. ÇOK LEZZETLİ OLMAKI ABLACIM ELLERİNE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık canım,nefis görünüyor.Verdiğin bilgiler için de teşekkürler.Güllacı çok severim,damla sakızlı muhallebili mımmm bayılırım.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  12. nedense hep ramazanda yaparım sonra unuturum gider
    ellerine sağlık nefis olmuş canım

    YanıtlaSil
  13. Oh oh çeşit çeşt, ellrine sağlık ablacığım.

    YanıtlaSil
  14. Oltre a presentarsi benissimo dev'essere di un buono! Un abbraccio

    YanıtlaSil
  15. Oltre a presentarsi benissimo dev'essere di un buono! Un abbraccio

    YanıtlaSil
  16. Zehra'cım ne zamandır yorum bırakamıyorum. İnt. sorun var gidip gidip geliyor. Ramazana az kala güllaç tarifini vermişsin. Ellerine sağlık,teşekkürler...

    YanıtlaSil
  17. Sütle aram olmadığı için şimdiye kadar hiç güllaç yapmadım ve de tadına bakmadım. Sanırım bu muhallebi ile önyargılarımı aşabilirim. Ellerinize sağlık, harika bir fikir, nefis bir görüntü. Afiyet olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. bir türlü sevemedim gitti şu güllecı neden se. görünüşlerine hasta oluyorum ama tadına bakamıyorum. elleirne sağlık.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Aşkolsun yapılır mı bu bana?
    Güllaç en sevdiğim tatlılardandır. Şekere veda ettim diye nicedir yapmadım. Gerçi balla da yapılır ama...

    YanıtlaSil
  20. Çok teşekkür ederim.Sevgilerrrrr...

    YanıtlaSil
  21. very good. A wonderful dessert!
    I like everything I've seen ... genial!
    1 abrazo

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...