26 Mart 2011 Cumartesi

EKMEK DOLMASI

Malzemeler:
* 7-8 tane hamburger ekmeği
* İçine doldurmak için kavrulmuş ıspanak
* Üzeri için beşamel sos
* Dilimlenmiş kaşar peyniri
* Dilimlenmiş domates
* Dilimlenmiş yeşil biber
Dolma içi için:
Ispanaklı Harç:
* 250 gr yemeklik doğranmış ıspanak
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* Sıvı yağ
* Tuz, karabiber

Etli Harç:
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 200 gr kuşbaşı kuzu eti
* 1 tane ince doğranmış domates

* 4-5 tane ince doğranmış mantar
* Birer tane kıyılmış kırmızı ve yeşil biber
* 1 yemek kaşığı salça
* Sıvıyağ
* Tuz, Karabiber


Yapılışı: Elimizde bulunan ıspanaklar soğanlarla kavrulur. İçi oyulan hamburger ekmekleri içine doldurulur. Üzerine beşemal sos, bir dilim kaşar, bir dilim domates ve biber parçası konularak
fırında kaşar eriyip kızarana kadar tutulur. Sıcak sıcak servis yapılır.
Afiyet Şeker Olsun.....

Beşamel Yapılışı:

* 1 çorba kaşığı un
* 1/2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çay kaşığı tuz
* 2 - 2,5 su bardağı süt

Bir tencereye yağ ile un konulur. Hafif ateşte yağ,una yedirilerek kavrulur,devamlı karıştırılarak yavaş yavaş süt ilave edilir. Tuz atılıp muhallebi kıvamında pişirilir.
Beşamel sosun topak olması önemli değil karıştırdıkça kıvamı gelir.İçine koyacağınız süt soğuk olursa daha iyi oluyor.
Etli Dolma içi Yapılışı: Kuşbaşı kuzu etleri tava içinde kendi suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur, soğanlar ilave edilerek iyice kavrulur, domates ve biberler konur etler pişene kadar kavrulur.

NOT:
* Hamburger ekmeklerini kendinizde yapabilirsiniz.
* İçine koyulan malzemeyi değişik şekillerde değiştirebilirsiniz.
* Fırında çok fazla pişirmemek gerekir.
* Ben ıpanaklarada beşamel sos ilave ediyorum.
* Ispanakların içine rende kaşar konulabilir.
* Etli yerine kıymalı harçlada yapabilirsiniz.
* Etli dolmayı yaparken, etlerin iyi pişmesini sağlayın.
* Etlerin içine mantarda ilave edebiliriniz.
* Sıcak sıcak yenmesi tavsiye edilir.
* Yerken ketçap veya domates sosu ile tatlandırabiliriniz.
* Beşamal sosa kırmızı biber ve karabiber ilave edebilirsiniz.
* Üzerine tereyağ ilave edebilirsiniz.

ET ALIRSAN KOLDAN, KIZ ALIRSAN SOYDAN

17 yorum:

  1. Bal ablam ellerine,eklına sağlık çok süper olmuş bir tanesini alıp kaçtım öpüyorum bal yanakllardan...

    YanıtlaSil
  2. HARİKA OLMUŞ ARKADAŞIM.BAYILDIM BAKARKEN .ELLERİNE SAĞLIK.ÖPÜYORUM.

    YanıtlaSil
  3. Nefis bir görüntü çıkmış ortaya eline sağlık arkadaşım bizde de çok sevilir ekmek dolması çeşitleri
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ekmek dolması,ilk defa duydum ama çok güzel görünüyor.Eline sağlık.Yarasın kilo yapmasın.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. dolu dolu bir lezzet olmuş zehra hanım ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Bu sunumu çok seviyorum ama biraz ekmekler kuruyor:)))ellerinize sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Eline sağlık arkadaşım çeşitli malzemelerle denenecek sunumu hoş bir tarif sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Aynı börek gibi olmuş.Ne güzel.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Harika bir sunum,çok hoşuma gitti
    ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  10. Ablacığım harika bir lezzet olmuş bunlar...Görüntülere bayıldım süpersin...Ellerine emeklerine sağlık...


    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Bu ne güzel bir tarif böyle, mutlaka denemeliyim, ellerine sağlık iyi haftalar...

    YanıtlaSil
  12. ne güzel hem doyurucu hem lezzetli
    ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  13. Ben ortalarından ikiye keserek mini pizzalar yapıyorum.
    Ellerinize sağlık. Sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Ekmek dolmaları çok nefis görünüyor.Elinize emeğinize sağlık.
    Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  15. Offf offf nefis duruyor dolmalar Zehra ablacım. Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  16. çok doyurucu gözküyor.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  17. gercekten güzel görünüyorlar ellerinize saglik

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...