15 Aralık 2010 Çarşamba

YUFKADA ELMA

Malzemeler:
* 4 adet orta boy sert elma
* 4 yaprak baklavalık yufka
* 2 çay bardağı kadar pudra şekeri
* 2 çay bardağı kadar ezilmiş fındık
* 1 çay kaşığı tarçın(istenilirse)
* 1 çay kaşığı vanilya(tercihe göre konulabilir)
* 2-3 adet yumurta akı


Süslemek için:
* Çilek reçeli sosu
* Çikolata sosu
* 1 yemek kaşığı dövülmüş fındık
* 1-2 dal taze nane yaprağı

Yapılışı: 1 çay bardağı pudra şekerini, fındığı, yumurta aklarını iyice karıştırın, elmaların içini iyice oyup malzemeyi içine doldurun. Her bir elmayı bir yufkaya sardıktan sonra küçük bir tepsiye veya borcama dizin ve kalan 1 çay bardağı pudra şekerini üzerlerine serpin, 180-200 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirin, sıcak veya soğuk servis yapın, servis yaparken üzerini süsleyin..
Afiyet Şeker Olsun..


NOT:
* Elmaları ben soymadan yaptım, isterseniz soyabilirsiniz.
* Elmaların boyları birbirine yakın olursa daha güzel görünüyor.
* Elmalar orta boy olmalıdır.
* Her alme için bir baklavalık yufka yaprağı yetiyor.
* Elmaları yufkalara sararken düz bir zemine baklavalık yufyayı yayın ortasına elmayı yerleştirip güzelce sarın.
* Elma içine dövülmüş fındık yerine, dövülmüş badem, ceviz veya fıstık koyabilirsiniz.
* Üzerine dışına koyacagınız pudra şekeri damak tadınıza göre azaltıp, çoğaltabilirsiniz. (Benim pudra şekerim bitmişti, üzerine normal toz şeker serptim.)
* Malzemeye isterseniz tarçın ve vanilya koyabilirsiniz.
* Üzerini çikolata sosu, çilek sosu veya çeşitli süslemelerle süsleyebilirsiniz.
* Soğuk veya sıcak yenebilir.


ANLATAN OLGUNSA, DİNLEYEN UYGUNSA O SOHBETE DOYUM OLMAZ

30 yorum:

  1. Cok ilginc bir tarif ama cok leziz,ellerinize saglik,sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Bal ablam harikasın ellerine sağlık
    elmaya bayılırım olsa nasıl yerdim
    Pazar günü sarılabilmek dileğiyle kocaman öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık ablacım.inanılmaz leziz görünüyor.maharetlisin vesselam...hiç gelme<zdi aklıma.aklınla bin yaşa...

    YanıtlaSil
  4. ellerinize saglık ne kadar güzel bir tarif ve cok degişik cok güzeller cokkk sevgiyle mutlu kalın....

    YanıtlaSil
  5. çocukluğum da köye gittiğimiz de sobanın üzerinde pişirdiğimiz elmalar aklıma geldi... değişik bir tarif.. ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık ,dışı çıtır içi yumuşacık gözüküyor :)

    YanıtlaSil
  7. Bu nasıl güzel bir lezzet olmuş böyle...Daha önce hiç görmemiştim nefisss görünüyorlar...Ellerinize emeklerinize sağlık...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Nasıl bir yaratıcılık ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. ilk defa böyle bir tarif görüyorum, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Çok değişik bir tarif olmuş,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Ellerinize sağlık Zehra hanım değişik bir tarif,ama hafif ve lezzetli görünüyor...

    YanıtlaSil
  12. Daha önce hiç görmediğim bir lezzet, nefis görünüyor. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  13. GÜLCAN BUNU ÇOK BEĞENDİ

    YanıtlaSil
  14. ANLATAN OLGUNSA, DİNLEYEN UYGUNSA O SOHBETE DOYUM OLMAZ bu söze bayıldım
    canım içine aşk ve sevgi katmışsın belli bu lezzetli elmanın
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  15. ablacım çok degişik bir lezzet olmuş ellerine sağlık afiyet bal olsun

    YanıtlaSil
  16. Muhteşem bir tarif bu ellerinize sağlık...Bir ara gözümü karartıp rejimi bozduğumda kesin denicem:)

    YanıtlaSil
  17. Allah Allaaaaahh, daha ne güzellikler, ne mucizeler göreceğiz bu sayfalarda..Zehracım bunu seyretmek için yaptın herhalde, kıyılıp da yenmez bu vallahi..Ellerin dert görmesin canım..

    YanıtlaSil
  18. Çok değişik bir tarif olmuş, ellerine ve emeklerine sağlık..

    YanıtlaSil
  19. Ne kadar değişik ve hoş bir tarif:)

    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  20. AAA hiç duymadım hiç görmedim. Merak ettim ama.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  21. değişik ve sunumu güzel bir tarif deneyeceğim. fırından cıkınca da pudra şekeri ile kar yapılabilir üzerine... paylaşımın icin teşekkürler...

    YanıtlaSil
  22. elmalı tatlı çok ilginç .elinize sağlık.uludağın eteklerindeki köyüme, Soğukpınar a selamlar gönderiyorum Bursa'ya.iletirsiniz.

    YanıtlaSil
  23. Ne yalan sölim görüntü ve ikili (yufka ve elma) bana pek cazip gelmedi:) sıkı takipçinizim açık olmak istedim:)lütfen yanlış anlaşılmasın başarılar...

    YanıtlaSil
  24. Canım ellerine sağlık nefis olmuş daha önce hiç görmemiştim bu tarifi... Afiyet şeker olsun...

    YanıtlaSil
  25. Bende üzerine yufka sarmadan yapıyorum ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  26. ablacım ellerin dert görmesin..
    ne değişik ne güzel bir tarif böyl elme severler bayılırlar:))
    harikasın..
    sevgiyle kal..
    öpüyorumm..:)

    YanıtlaSil
  27. Elma seven biri olarak hemen denemek isteyeceğim bir tarif olmuş. harika görünüyor.
    Ellerinize sağlık olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  28. MANDALİNA VE PORTAKALLI LEZZETLERİNİZLE HEPİNİZİ ETKİNLİĞİME BEKLİYORUM


    http://hobidunyam.womanforum.net/ tarafından düzenlenen

    yemek etkinliklerinin mandalina ve portakallı lezzetler *9* " Etkinliğine

    ben http://mandalincikmazi.blogspot.com/ ( Yıldız ) ev sahibeliği yapacağım



    30Aralık-20 Ocak tarihleri arasında düzenlenen etkinliğime katılmak için dilediğiniz çeşitte mandalin ve portakallı tarifler hazırlayıp resmiyle birlikte tariflerinizi blogunuzda yayınlayıp bana isim, tarif adı ve blog adresinizi belirterek mail atmanız yeterli olacaktır. Blogu olmayan arkadaşlar da katılabilirler hepinizi bekliyorum.


    Ayrıca bu davetiyeyi ulaştırabildiğim, ulaştıramadığım herkes etkinliğimize davetlidir.Davetiyeyi ulaştıramadığım arkadaşlarım olursa lütfen kusuruma bakmayın hepinize ulaşmaya çalışacağım.



    TEŞEKKÜR EDERİM


    NOT: hobidünyam etkinliklerine ev sahibeliği yapmak isteyenler
    http://papatya68.blogspot.com/ adresine başvurabilirler...

    Hepimize kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  29. ♫°° Amiga,

    °º♫ Desejo para 2011
    ° • ♫ "O sonho realizado...
    °º ♫°° ♫♫ O amor esperado...
    ° ·. •*• ♫ A esperança renovada..."

    Bj♥s
    Brasil °º♫
    °º
    ° ·.

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...