22 Kasım 2010 Pazartesi

MİLFÖYDE ANANAS

Malzemeler:
* 5-6 adet milföy hamuru
* 5-6 adet ananas dilimi
* 5-6 kaşık toz şeker
* Küçük bir kase vişne veya ahududu reçeli


Yapılışı: Milföy hamurlarını ananas dilimleri büyüklüğünde yuvarlak yuvarlak kesin, üzerine dilimlenen ananas dilimlerini her yuvarlağa birer tane olmak üzere yerleştirin, toz şekeri her parçaya birer kaşık serpin, önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk. pişirin. Soğuduktan sonra üzerlerine birer kaşık reçel, istenilirse krema ve nane ile süsleyin ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun....


NOT:
* Merhabalar basit ama lezzetli bir tatlı ile geri döndüm.
* Milföy hamurlarını bir çaydanlık kapağı ile kesebilirsiniz.
* Fırınınız mutlaka önceden ısıtılmış olsun.
* Fırın 200-210 derecede ısıtılmalıdır.
* Ananasları ister konserve alın, ister taze ananasları ince ince doğrayın.
* Ananasları konserve alırsanız kavonozda 5-6 tane çıkıyor. Taze ananasdan 4-5 dilim çıkıyor, ölçünüzü ona göre ayarlayabiliriz.
* Üzerine serpeceğiniz toz şekeri miktarını tatlı olmasını isterseniz artırabilirsiniz.
* Servis sırasında koyacağız reçel çeşidi kendiniz tercih edebilirsiniz. Örneğin, vişne, çilek, ahududu gibi...
* Krem şanti veya krema ile servis yapabilirsiniz.
* Bu tatlıyı 1-2 saat içerisinde taze teze tüketirseniz daha lezzetli olacaktır.

DOKUZ AYIN ÇARŞAMBASI BİR GÜNE GELDİ

23 yorum:

  1. Zehra ablacım,harika görünüyor,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Zehra ablacım,harika görünüyor,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. oldukca lezzetlı gozukuyor.en kısa zamanda deneyecegım .
    sevgıler...

    YanıtlaSil
  4. selam sevgili Zehra
    geçmiş bayramın mübarek olsun arkadaşım tatlın hem ananaslı hem milföylü çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık
    sevgilerle kal

    YanıtlaSil
  5. Değişik ve pratik bir tarifmiş ellerine sağlık.Ananası çok severim denenceklere aldım :)

    YanıtlaSil
  6. O nasıl güzel bir görüntüdür yahu, ağzım sulandı, ellerin kolların dert görmesin...

    YanıtlaSil
  7. Süper bir görünüm.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  8. ablam ellerine sağlık nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  9. ellerine saglik..Goruntu olarak enginar canaginda krevize benzettim:)
    Ananasi pek sevmem ama milfoyle bulusunca eminim cok daha farkli bir tat olusur.Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Ananasın o harika kokusuna ve tadına bayılıyorum. Yapacağım bunu.

    YanıtlaSil
  11. Canım ablacığım enfes olmuş o tatlı ellerine sağlık.Kocaman kocaman öpüyo
    rum.

    YanıtlaSil
  12. Ellerinize saglik nefis görünüyor sunumda cok güzel olmus

    YanıtlaSil
  13. Ne şirin olmuşlar.Güzel bir buluş, elinize sağlık

    YanıtlaSil
  14. CAn kurtarır bu tarif ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  15. Hem güzel hemde pratik bir tatliymis...muhakkkak denemeliyim.Ellerine saglik.Paylasimin icin tesekkürler

    YanıtlaSil
  16. canım ablacım ellerine sağlık ne kadar güzel olmuşlar:)) ellerin dert görmesin:))
    ananas ve milföy ilginç bir uyum:) ama denenesi :))

    YanıtlaSil
  17. Ellerine sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  18. Bu linkte mimlendiniz :)

    http://www.anindayorum.com/2010/11/derin-bir-mim.html

    YanıtlaSil
  19. ABLAM HARİKA OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK ÇOK ÖPÜYORUM SENİ.

    YanıtlaSil
  20. çokkk lezzetli görünüyor
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  21. Hem bu kadar pratik, hem de çok lezzetli bir tatlı olmuş...
    Denemeden olmaz:)))
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  22. Merhabalar; canım arkadaşlarım yazdığınız güzel ve zarif yorumlara gönülden teşekkürlerrrr..Sevgilerrrrr...

    YanıtlaSil
  23. Mmmm cok guzel olmus ellerinize saglik

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...