25 Kasım 2010 Perşembe

LOR PEYNİRLİ TATLI

Malzemeler:
* 500 gr kaşar loru
* 1/2 u bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
* Yarım paket vanilya
* Herhangi bir taneli reçel


Yapılışı: Lor peynirini mikserle veya çatalla iyice çırpın,içine dövülmüş ceviz ve vanilya ilave edip kaşıkla karıştırın, itediğiniz bir kalıba basın, buzdolabında 30 dk. bekletin ters çevirip üzerini reçelle süsleyerek servis yapın...
Afiyet Şeker Olsun..


NOT:
* Lor peyniri kaşar loru veya hazır pakette satılan lor olunca daha lezzetli oluyor.
* Kişilere göre servis yapacaksnız, küçük kalıplar tercih edin.
* İstenilirse kup tabaklarında servis yapabilirsiniz.
* Kalıpların içini mutlaka streçle kaplayın, çıkarmak kolay olur.
* Malzemenin tamamını büyük bir kalıpta tek olarakta yapıp,dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
* Malzemeyi yapacağınız miktara göre artırabilirsiniz.
* İçine ceviz, fındık, fıstık, kestane(haşlanmış) gibi dövülmüş çerezler ilave edebiliriniz.
* Loru ilk olarak mikserle çırparsanız pütür kalmaz, diğer malzemeleri kaşıkla karıştırarak ilave edin.
* Üzerine koyacağınız reçel çeşiti, vişne,çilek,ahududu, karadut, üzüm gibi çeşitler olabilir.Ben vişne reçeli ve karadut kullandım.
* Üzerini reçelin taneleri ve suyu ile süsleyebiliriniz.
* Tercihe göre eritilmiş çikolata sosu veya hazır çikolata sosu ve çikolata taneleri ilede ikram yapabilirsiniz.
* Üzerini taze nane ile süsleyebilirsiniz.Benim maydanozum vardı onunla süsladim.
* Çocuklarınıza dondurmaya altarnetif yedirebilirsiniz.


KÖTÜ KOMŞU MAL SAHİBİ YAPAR

26 yorum:

  1. Ellerine sağlık değişik bir tatlı,çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Canım ablam iyi akşamlar akşamın bu
    saatinde nasıl canım çekti.Ellerin
    dert görmesin dün akşam seni cepten
    aradım sanırım müsait değildin cep
    numaranı Dilek'ten aldım.Öğretmen
    ler gününü kutlamak istedim kocaman
    öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. bu bana yapılırmı olmaz böyle harika görünüyor en kısa zamanda yapacağım inşallah beceririm

    YanıtlaSil
  4. değişik ve denenmesi gereken bir tatlı,ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  5. Ablacığım harika bir tatlı olmuş...Hem pratik hemde sunum çok şık olmuş...Ellerine sağlık...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Zehracığım, bu ne kadar pratik ve güzel bir tatlı böyle..Lorlu herşey favorimdir, ellerin dert görmesin canım. Lorun böğürtlen reçeliyle servis edildiğini duymuştum ama bu şekil çok hoş olmuş doğrusu..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Lorun her türlüsünü seven biri olarak nefis bir tarif ellerinize sağlık Zehra HAnım sevgiler İzmirden...

    YanıtlaSil
  8. nefis olmuş sunumda bir okadar güzel
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. ellerinize sağlık ,sunum çok hoş olmuş :)

    YanıtlaSil
  10. süper görünüyor ellerine saglik canim sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Bu aralar bloglarda lorlu tatlıların çeşitliliği beni çok cezbediyor denemek lazım ellerinize sağlık hafif bir tatlı olduğuna eminim

    YanıtlaSil
  12. lor seven olarak tadını tahmin edebiliyorum pratik ve lezzetli
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  13. ablam ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.sevgilerimi yolluyorum sana .

    YanıtlaSil
  14. Ne kadar güzel bir görüntü bu böyle ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  15. hiç yemedim ama lezzetli olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  16. Lorla reçeli yapıyordum Ama içine katlanlar... Farkınız da burada zaten.

    YanıtlaSil
  17. kaşar lorunu ben de severim - tatlı tuzlu herseye gider:) denemek lazım... ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  18. ablacımm lezzetide görüntüsü kadar nefistir eminim ki ellerin dert görmesin..

    YanıtlaSil
  19. Merhabalar, bundan sonra 'Beyaz Hanımeli Tarif Defteri'nde yayınlanan tariflerimizi ana blogumuz olan 'Beyaz Hanımeli' nde yayınlamaya devam edeceğiz. İki blogda birden tarif yayınlamaktansa tek blogda toplamaya karar verdik. Artık 'Beyaz Hanımeli Tarif Defteri' olmayacak. Sizleri diğer blogumuzda ağırlamaktan büyük keyif alacağız. Görüşmek üzere. Sağlıcakla kalın. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. O kadar lezzetli görünüyor ki, bu kadar kolay olacağını tahmin etmedim. Cheescake gibi bir tarif bekliyordum. Ellerinize sağlık...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  21. Lorlan sekerli bir seyin bulusmasini cook seviyorum ozellikle kahvaltida.Ellerinize saglik harika gorunuyor.

    YanıtlaSil
  22. yeni geldim egeden !!!
    yani bu kadar keyifli bir lezzet yok sanırım tatlıya dönüşen.
    ben bir kere daha bayıldım..

    YanıtlaSil
  23. ımmm nefis duruyor direk kahvaltıda yenir hapur hupur :)) ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  24. Sevgili blog yazarı arkadaşlarım zarif yorumlara ve güzel ziyaretlerinize gönülden teşekkür ediyorum...Sevgilerrrrr...

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...