6 Temmuz 2010 Salı

Güveçte Menemen





Malzemeler:
* 4-5 tane soyulmuş doğranmış domates
* 1 tane ince kıyılmış kuru soğan
* 3-4 tane incecik doğranmış yeşil biber
* 5-6 tane taze yumurta
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ veya tereyağ
* Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı: Genişce bir tencerede yağ ile birlikte soğanları pembeleştirin, içine yeşil biberleri atın kavurun, soyulmuş doğranmış suyu süzülmüş domatesleri ilave edin, domatesler iyice pişince, büyükçe kase içinde karıştırdığınız yumurtaları içine ekleyin, bir kez karıştırıp bir güveç kabına dökün, tuzunu ve baharatlarını ilave edin, 180 derece ısınmış fırında 10 dk. yumurtalar pişene kadar tutun.Fırından çıkınca sıcak sıcak güveç içinde servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...


NOT:
* Kullanacağınız domatesler olgun olursa menemen daha lezzetli olur.
* Domateslerin kabukları soyulmalı ve incecik kıyılmalıdır.
* Domateslerin çekirdekleri ve suyu sıkılmalıdır. Ben suyunu hemen dökmüyorum, bazen menemen susuz oluyor ayırdığım domates suyunu ilave ediyorum.
* Bazı yörelerde menemene kuru soğan koymazlar, ben bazen koyarım, daha lezzetli oluyor.
* Yumurtaları menemene ilave etmeden başka bir kapta karıştırın, bozuk yumurta akibetinden kurtulursunuz
* Yumurtaları karıştırmadan, tek tek üzerine kırabilirsiniz.
* Domates sayısı kadar yumurta koyarım.
* Tek tek karıştırmadan koyacağım yumurtayı kişi sayısına göre kırarım.
* Yeşil biberler ince kıyılmalı ve iyice kavrulmalıdır. Acı veya tatlı biber tercihinize kalmıştır.
* İsteyen üzerine kıyılmış maydanoz ilave edebilir.
* Menemeni zeytinyağında, sıvıyağda veya tereyağda yapabilirsiniz. Tereyağ kullanılınca daha lezzetli oluyor.
* Yaz günlerinde sık sık yapılan kolay bir yemektir. Kışın yapabilmek için domatesleri konserve yapabilirsiniz veya difrizde saklayabilirsiniz.


YASTIK DEĞİŞSE DE KADER DEĞİŞMEZ

23 yorum:

  1. canım menemeni ailece çok severiz yanlız güveçte denememiştim elleri
    ne sağlık öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. Bak şimdi aklıma menemen düşürdün :))
    akşama yapıyorum akşama olmazsa yarına o da olmazsa bilemedin öbür gün en kötü ihtimal pazar günü :))
    ellerine sağlık canım nefis görünüyor..........

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık menemen nefis bir yemektir.güveçte olmasıda değişik

    YanıtlaSil
  4. canım ellerıne sağlık harıka görunuyor bende ne zmandır denemeyı düşünüyorum.Şimdi şart oldu:)sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Cok severim menemeni yanliz güvecte olani hic yemedim:))
    Ellerine saglik canim...

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Çok seviyorum ama ekmeği çok yediriyor:(( Güveçte de ayrı güzel olmuştur, ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Turk olup da menemen sevmeyen yoktur herhalde. Benim babam da cok guzel yapar esim de! Ellerinize saglik.Sevgiler, Didem

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize sağlık,güveçte balık ürün
    de çok güzel olur..Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  9. Grazie per la visita!!!
    Purtroppo non sono riuscita ad apprezzare le tue ricette perchè manca il traslator!!!
    A presto!!

    YanıtlaSil
  10. Canım arkadaşlarım güzel yorumlara gönül dolusu teşekkürlerr.Sayfamda yorumlar sıfır görünüyor.Bir sorun varmış, işallah en kısa zamanda düzelir.Sevgilerrrrr....

    YanıtlaSil
  11. ellerine saglık cok lezzetli görünüyor :))

    YanıtlaSil
  12. bir ege yolculuğunda , yol duraklarından birinde molada ikram etmişlerdi...çok merakla beklemiştim...
    odun ateşimde pişmiş ve çok farklı hoş olmuştu..
    elinize sağlık.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Teşekkür ederim.Sevgilerrrr....

    YanıtlaSil
  14. güveçte menemen iyi fikir ellerine sağlık selamlar

    YanıtlaSil
  15. Menemene bayılırım. Çok da güzel görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  16. Her türlü menemeni çok severim,güzel yhorumlara teşekkürlerr.Sevgilerrrrrr....

    YanıtlaSil
  17. Malzeme listesinde tam buğday unlu köy ekmeği de olmalıydı müthiş güzel gidiyor. Leziz ve iştah açıcı ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  18. Afiyet olsun,teşekkürlerrrrr....

    YanıtlaSil
  19. Ciao! Sono lilla. Grazie di essere passata da me! Le foto dei tuoi piatti sono invitanti: ora devo cercare di fare la traduzione dei tuoi scritti.
    A risentirci presto. lilla

    YanıtlaSil
  20. Ekmek bana bana yenmeli;)

    YanıtlaSil
  21. Gerçekten menemen ekmek banmadan yenmez,teşekkürlerrrr.....

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...