11 Nisan 2010 Pazar

Mercimekli Ispanak Kökü Yemeği


Malzemeler:
* 1 kg ıspanağın kökleri
* 1 kase haşlanmış yeşil mercimek
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 2 yemek kaşığı domates alçası
* 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
* 4-5 diş dövülmüş sarımsak
* 1 çorba kaşığı kuru nane
* 1 limonın suyu
* Tuz


Yapılışı: Ispanaklar yıkanır, kökleri yapraklara kadar kesilerek ayrılır. Kökler ortalarından bölünerek doğranır. Bir tencere içinde soğan yağ ve salça iyice kavrulur üzerine ıspanak kökleri ve tuz ilave edilip, ıspanak saplarının iyice yumuşayıp sinmesi beklenir. İyice sinen ıspanakların üstüne haşlanmış yeşil mercimek ve 1-1,5 bardak su konulup pişmesi beklenir. Pişmesine yakın bir kasede ezilmiş sarımsak, limon suyu ve kuru nane karıştırılıp yemeğin üzerine dökülür, bir kaç dakika daha kaynatılıp ocaktan indirilir. Sıcak veya soğuk servis yapılır.
Afiyet Şeker Olsun...



NOT:
* Ispanak alırken kökleri iri olanlar tercih edilmelidir.
* Çok lezzetli hemde çok hafif bir yemektir.
* Limon ve sarımsak tercihe göre fazlalaştırılabilir.
* Ekşice bir yemektir.
* Yapması çok kolay ve pratiktir.
* Çok sulu bir yemek değildir, suyunun az olması gerekir.
* Salça koymayabilirsiniz ancak ben koymayı tercih ediyorum.
* Rahmetli annem çok yapardı. Bu yemeği yeşil kabakla da yaparız.
* Ispanağın kökleri de değerlenmiş oluyor.

DEĞER VERDİM YETERİNCE, BUNDAN SONRA HERKES EDERİNCE

18 yorum:

  1. Ispanak kökünü sık yaparım ama hiç mercimekli denemedim ellerinize sağlık
    Mutlu pazarlar:))

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize saglik canim nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık ıspanak bitmeden denemeliyim

    YanıtlaSil
  4. Güzel yorumlara teşekkürlerrrr...

    YanıtlaSil
  5. çok güzel olmuş bu yemek ellerine sağlı kcanım..

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık canım değişik bir yemek olmuş selamlar..

    YanıtlaSil
  7. Gerçekten değişik ve lezzetli bir yemektir.Tavsiye edilir.Yorumlara teşekkürlerrrr....

    YanıtlaSil
  8. besleyici ve lezzetli bir yemek.ellerinize sağlık.sevgiler.iyi akşamlar.

    YanıtlaSil
  9. ELLERİNE SAĞLIK MUTLAKA DENEYECEĞİM.İYİ AKŞAMLAR.

    YanıtlaSil
  10. Canım ikinizede gönül dolusu teşekkürlerrr..Sevgilerrrrr....

    YanıtlaSil
  11. limonlu limonlu ne güzel olmuştur.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  12. Bende ıspanak kökünü hep yaparım ama böylesini denemedim bir daha ki sefere deneyeceğim , ellerine sağlık görüşmek üzere sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. Herkese denemesini öneririm.Lezzetli ve basit bir yemektir..Sevgiler ve Teşekkürlerrrr...

    YanıtlaSil
  14. Harika gorunuyor, cok guzel olmustur eminim.

    Annem ispanak kokunden tursu yapar ama yemegini yemedim, ellerinize saglik.


    Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta diliyorum.

    YanıtlaSil
  15. iki sevdiğim lezzet bir arada. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  16. Bende ıspanak kökü turşusunu bilmiyorum.Öğrenmek isterim.Sevgilerr ve teşekkürlerrr....

    YanıtlaSil
  17. Cok degisik orijinal bir tarif.Deneyecegim...Fikir verdiginiz icin tesekkurler...
    Didem

    YanıtlaSil
  18. ıspanagın kökleri elimde patlamak üzereyken tarifi görüp yaptım
    çok güzel hoş hafif bir yemek oldu
    tarifi paylaştığın için teş ederim

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...