20 Nisan 2010 Salı

Fırında Pirzola.

Malzemeler:
* 8 adet kuzu pirzola
* 2 tane halka doğranmış patates
* 2 tane domates
* 1 tane doğranmış kırmızı biber
* 1 tane dilimlenmiş yeşil biber
* 1 tane piyazlık doğranmış kuru soğan
* 5-6 diş sarımsak
* 1-2 damla sirke
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı sıvıyağ
* 2 dal defne yaprağı
* 5-6 tane tane karabiber
* Tuz, karabiber, pul biber


Yapılışı: Büyükçe bir kap içinde bütün malzemeler iyice karıştırılır. Fırın tepsisine dizildikten sonra üzerine 2 su bardağı su ilave edilir. 180 derecede 1 saate yakın pişirilir. Pilavla servis yapılabilir.
Afiyet Şeker Olsun....


NOT:
* Üzeri kızarmaya başlayınca folyo kağıdı ile kapatabilirsiniz.
* Üzeri iyice kızarmadan kapamayın.
* Su az gelirse sıcak su ilave edebilirsiniz.
* Kuzu eti yumuşak ve yağlı olduğundan fırında çabuk pişer.
* Kuzu eti ile pişen patatesler çok lezzetli olur.
* Patates sayısını artırabilirsiniz.
* Defne yaprağını et iyice pişince servisten önce fırın tepsisinden alabilirsiniz.
* Suyu az bir yemektir. Suyunu dikkatli ayarlamak gerekir.
* Fırında kızartma gibi yapılıyor.
* Baharatları kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
* Etleri bütün malzeme ile ellerinizle iyice karıştırın.
* Etleri malzemelerle biraz bekletebilirsiniz. Etler daha lezzetli olur.


SABAH YIKANAN BULAŞIĞIN İŞİ BİTER, AKŞAMDAN KALAN BULAŞIĞIN DİŞİ ÇIKAR.

20 yorum:

  1. of of ye beni diyor..olsa da yeseydik harika görünüyor..ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık ne kadar bol malzemeli ve lezzetli bir yemek olmuş. Afiyet olsun. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler.Sevgilerrrr....

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler.Sevgilerrrr....

    YanıtlaSil
  6. eline sağlık ablacım sanki kokusunu duyar gibi oldum mis mis.
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. ABLACIM MUHTEŞEM GÖRÜNÜYOR. ELLERİNE SAĞLIK...ELLERİNE SAĞLIK... ELLERİNE SAĞLIK...
    İÇTEN SEVGİLER BURSAYA...

    YanıtlaSil
  8. Zehra Hanım elinize sağlık.Çok nefis görünüyor.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba,
    Sizin bloga tok karnina bakmaya karar verdim.Acken cok zor oluyor.
    Butun tarifler canli canli.Pirzolaya bayilirim.
    Didem

    YanıtlaSil
  10. Canım kardeşlerim,zarif yorumlarınıza gönül dolusu teşekkürlerrr.Kocaman öptüm....

    YanıtlaSil
  11. ellerine saglık.fırında olunca bence besin degerini kaybetmiyor yani böylesi daha saglıklı.

    YanıtlaSil
  12. ellerine sağlık kokusunu duyar gibiyim harika görünüyor afiyet bal olsun selamlar.

    YanıtlaSil
  13. Harika olmuş bayıldım bir tabağa hiç ama hiççç hayır diyemem...Ellerinize sağlık...
    Beni merak etmişsiniz daha iyiyim sağolun bendende sıcacıkkk sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Kim sevmezki bunu. Of of ff . Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Bencede; pirzolaya kimse hayır diyemez. Zarif yorumlara teşekkürlerr..Sevgilerrrr....

    YanıtlaSil
  16. ellerine sağlık çok güzel görünüyor....
    http://denizkayra.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  17. yaa iştehımı harekete geçirdin ablacım yaaa.ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar vallahi:))

    YanıtlaSil
  18. İştahınızın açılmasına sevindim.Güzel yorumlara çok çok teşekkürlerr..Sevgilerrrrrr....

    YanıtlaSil
  19. nasılda canım çekti bir bilsen alıp yapayım bari:) şifa olsun canımm sevgiler

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...