28 Nisan 2010 Çarşamba

Balkabaklı Bisküvili Pasta


Malzemeler:

Kabak tatlısı için:
* 3-4 dilim büyükçe bal kabağı
* 1-2 su bardağı toz şeker

Muhallebisi İçin:
* 1 kg süt
* 3 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı nişaşta
* Çeyrek paket margarin
* 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
* 1 paket vanilya


Süslemek için:
* 1 paket hindistan cevizi
* Bir kase kırık ceviz veya fındık
* Ayrıca 2-3 paket ÜLKER PETİBÖR büsküvi

Yapılışı: Öncelikle kabaklar doğranıp şekerle tatlı kıvamında pişirilir. Ilıyınca patates püresi şeklinde iyice ezilir. Diğer tarafta muhallebi malzemelerinin hepsi "yağ hariç" pişirilir. Pişince yağ ilave edilip iyice mikserle çırpılır. Büyük bir borcam su ile ıslatıldıktan sonra borcama bir kat büskivi dizilir ve yapılan kabak püresi üzerine yayılıp, onun üzerine muhallebiden dökülür. Bu işlem malzemeler bitene kadar yapılır. En üste muhallebi dökülür. Buzdolabında 12 saat bekletirseniz kalıp gibi olur. Üzeri hindistan cevizi, ceviz veya fındık kırığı ile süslenip servis yapılır.
Afiyet Şeker Olsun....


NOT:
* Evinizde kalan kabak tatlısı ile yapabilirsiniz.
* Muhallebiye vanilyayı en son ilave ederseniz daha güzel kokar.
* Kabak tatlısı püresini ve muhallebiyi göz kararı paylaştırın.
* En üste muhallebiden ayırmayı unutmayın.
* Borcam ıslatılırsa, tepsiden kolayca kesip çıkarabilirsiniz.
* Buzdolabında bir süre bekletilirse kalıp gibi olur.
* Pastayı keserken, bıçağı ıslatırsanız daha güzel kesilir.
* Ben üç kat bisküvi koydum ancak siz daha fazla kat yapabilirsiniz.
* Zor gibi bir pasta görünümünde olsada çok kolay ve lezzetlidir.
* Üzerini isteğiniz malzeme ile süsleyebilirsiniz.
* Arkadaşım mevsim bitmeden yapmalı dedi benim de aklıma geldi. Ben doğranmış kabağı difrizde saklıyorum. Çıkardığımda bu pasta için kullanabiliyorum veya normal kabak tatlısını yapıyorum.
* İsterseniz muhallebiye 1 paket kremşanti ekleyip çırpabilirsiniz. Lezzeti daha hoş oluyor.
* Şekerini kendi damak tadınıza göre azaltıp, çoğaltabilirsiniz.
* Pastamı ÜLKER'in Blog Ödülleri'ne aday olan blog yazarlarına gönderdiği hediye kutumdan çıkan petibör büsküvilerle yaptım.


AĞRIYAN YERİN AYRI, YİYEN YERİN AYRIDIR.

15 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık harika bir tatlı olmuş çok öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. Bu tatlı tarifi hem çok hafif ,hem çokda lezzetli oluyor, elinize sağlık. Sevgiler..Bitmeden yine yapmak lazım..

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık ,çok güzel gözüküyor :)

    YanıtlaSil
  4. Bal kabağı hiç sevem ama misafir için mutlaka denemem gerek çünkü görüntü harika ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Evet canlarım kabak bitmeden yine yapmak lazım,zarif yorumlarınıza teşekkürlerrr.Sevgilerrrrrr....

    YanıtlaSil
  6. elinize sağlık güzel yapmışsınız emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Canım bu tatlyı yeme şerefine bu sena nail oldum gerçekten müthiş...

    Elelrine sağlık...

    YanıtlaSil
  8. teşekürlerrr......sevgilerrrrrr....

    YanıtlaSil
  9. çok severim bu tatlıyı ama çocuklar sevmiyor yapılmaz bizim evde. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  10. hiç yemedim ama güzel olacabilecegini tahmin ediyorum.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  11. Canım,
    ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Küçük kızım kabak delisi, bunu görse bayılırdı.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  12. Kabak çok faydalı,çocuklarınıza bu şekilde yedirebilirsiniz.Teşekkürlerr...Sevgilerrrrr.....

    YanıtlaSil
  13. Harika görünüyor,ellerinize sağlık.Sevgiyle..

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...