13 Aralık 2009 Pazar

Kremalı Fırında Makarna


Malzemeler:
* 1 paket Barilla yassı makarna
* 1,5 paket krema
* 300 gr ıspanak
* 1 büyük kuru soğan
* 1 büyük havuç
* Yarım fincan sıvıyağ
* Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı: Makarnalar bol suda haşlanır ve süzülür. Diğer tarafta ayıklanmış ıspanaklar tavada yağda kavrulan kuru soğanlara ilave edillir. Üzerine havuç rendesi ekleyerek kavurmaya devam edilir. Suyu çekene kadar bu işlem devam eder. Tuzu ve baharatları eklendikten sonra yağlanmış büyük kare borcama haşlanmış makarnalar, ıspanak ve krema karıştırılır. Üzeri folyo kağıdı ile kapatıp 180 derecede 40-45 dk pişirilir. Servis sırasında azıcık kaşar rendesi serpilebilir.
Afiyet Şeker Olsun.

NOT:
* Makarna haşlarken bol su ve tuz kullanın.
* Makarna haşlarken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ ilave edilirse yapışmaz.
* Makarna süzüldükten sonra bol su ile yıkanmalıdır.
* Kremalı fırında makarnanın garnütürünü istediğiniz malzeme ile yapabilirsiniz.
(Mantarlı, kıymalı, etli, tavuklu, patlıcanlı, peynirli, çeşitli otlarla gibi çeşitler olabilir)


AÇACAĞINIZ KAPIYI KAPATMAYIN...

8 yorum:

  1. Zehra'cığım krema makarnaya gerçekten
    çok yakışıyor ellerine sağlık.Her lez
    zetin arkasına eklediğin güzel söz süper.Kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. iştah açıcı ve sebze desteğiyle vitaminli şifalar olsun

    YanıtlaSil
  3. sevgili Zehra ellerine sağlık...sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık. Makarnaya bayılırım heleki böyle değişik soslarla malzemelerle olunca. İyi haftalar diliyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Canım arkadaşlarım.Öncelikle hepinizi bu sanal alemde görmeden seviyorum.Gerçekten bu alemdede arkadaşlık çok hoşmuş.Güzel yorumlarınıza teşekkür ederim.Hepinizi birgün görmek ümidiyle sevgi ile öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. Çok lezzetli görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Betül:) Gerçekten çok lezzetli.Teşekkürlerrrr.

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...