8 Ekim 2009 Perşembe

ŞAM TATLISI


Malzemeler:
1,5 Su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker

Yapılışı :
Yoğurt ve şekeri iyice karıştırın. Diğer malzemeleri ilave edip karıştırın. Yağlanmış kare borcam büyüklüğündeki bir tepsiye dökün (borcam olmasın) Tepsiyi iyice alttan ve üsten hafif masaya vurarak yerleştirtin. 170-180 derecelik fırında kontrol ederek iyice pişirin. Üzerine pişmeden önce fıstık konulabilir. Böleceğiniz her dilime gelecek
şekilde olabilir. Piştiğine emin olunca şerbeti ılık olarak üzerine dökün tekrar fırına koyun ve fırını kapatın, sıcağı ile biraz beklesin.

Afiyet olsun.

NOT: Bu tatlı sokaklarda seyyar satıcılarda satılır. Çok lezzetlidir. Üstü nekadar iyi pişerse o kadar güzel olur.

8 yorum:

  1. Merhabalar
    Şam Tatlısına bayılırım hele bir İzmirli olarak yum yumm en yakın zamanda yapıcam ellerinize saglık blogunuzda hayırlı ugurlu olsun yolunuz açık olsun sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. İlginizden dolayı çok teşk. Benim bloma ilk yorum yapanlardansınız bu yüzden önemlisiniz. Ayrıca izmirli ayrıcalıktır. İnşallah kolayca kendın de yapabılırsın:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekür ederimm yemek yapmayı çok severim yaptıklarınızla şimdiden damak zevkimiz uyustu:) sam tatlısını en yakın zamanda yapıcam izmir gerçekten herseyiyle apayrıdır bilen bilir:) sizin takibinizdeyim sevgiler.)

    YanıtlaSil
  4. Biraz geç cevap verdiğim için özür dilerim.ilginden dolayı çok teşekkür ederim.Sevgilerrr.....

    YanıtlaSil
  5. Hiç un yok değil mi?
    Uzun zaman oldu bu tatlıdan yemiyeli. Sanırım bunuda en kısa zamanda yapıcam.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. şam tatlısı yapmak için market market iri boy irmik aradım ama bulamadım ellerinize sağlık bu orta boy irmikmi?

    YanıtlaSil
  7. aa bende Antakyada sokaklarda satılan şam tatlısını çok severim kıtır kıtır irmik gelkir ağzına.Tarifinizi denicem:)
    Elinize sağlık...

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...