* Mutlaka ölçülere ve kurallara uyun.
* Mayalamak için kullandığınız su veya süt ılık olmalıdır.
* Ununuzu mutlaka eleyin.
* Kullanacağız malzemeler oda ısısında olmalıdır.
* Yavaş mayalanmasını istiyorsunuz soğuk malzeme kullanabilirsiniz.
* Hemen mayalanmasını istemiyorsanız buzdolabında hamuru bekletebilirsiniz.
* Kuru mayaları direk olarak unun içine koyun.
* Aktif mayaları su veya süt içinde çözdürün.
* Yaş mayaları unun üzerine elinizle ufalayın.
* Hamuru karıştırdıktan sonra çok iyi yoğurun.
* Hamuru çeke çeke yoğurun.
* Ne kadar güzel yoğurursanız daha iyi netice alırsınız.
* Hamurunuz pürüz olmalıdır.
* 1 kg un için 10-15 dk. yoğurmayı öneriyorum.
* Mayalanma sırasında mutlaka üzerini ıslak bez veya streç ile kapatın.
* Üzerini örterek hava akımını engellersiniz.
* Ayrıca üzerini örtmezseniz üzeri kabuklaşır.
* Mayalanma süresi 1-2 saat olmalıdır.
* Hamur mutlaka kendi hacminden iki katı olmalıdır.
* Hamurun mayalanmasını anlamak için parmağınızı batırın boşluk aynı şekilde doluyorsa mayalanma olmuştur.
* Mayalanan hamurun üzeri parlak,esnek ve düzgün olmalıdır.
* Hamurunuzun kıvamı ne cıvık ne de sert olmalıdır.
* Yapacağınız çeşide göre hamur kıvamını ayarlayın.
* Hamurdan parçalar kopararak şekil verin.
* Hamur parçaları için elinizi yağlayın
* Hamur çeşidine göre un dan yardım alabilirsiniz.
* Mayalı hamurlarda yağ dan kısmamak gerekir..
* Mutlaka üzerine yağ veya yumurta sürün.
*Hamurdan yapacağınız malzemeleri fırın tepsisinde tepsi mayası için en az 30 dk. bekletin.Fırınızı mutlaka önceden ısıtın.
* Hamurunuzun piştiğini kürdan batırarak anlayabilirsiniz.
* Pişen malzemeleri üzerini örtün kurumasın.
DİKENDEN GÜL BİTİREN, KIŞI BAHARA DÖNDÜRÜR.
.jpg)
faydalı bilgilendirmelerin için teşekkür ederim teşekkürler
YanıtlaSilsevgiler
Çok güzel kabarmışlar, ellerine sağlık. Hele diğer yazındaki minik pidelere bayıldım.
YanıtlaSil