30 Ocak 2013 Çarşamba

KUŞ BURNU MARMELATI YAPIMI

 Malzemeler:
* 2 kg  Taze kuş burnu meyvesi
* 1 kg toz şeker
* Üzerini örtecek kadar su
Yapılışı: Olgunlaşmış kırmızı rengini almış kuşburnularını yıkayın çiçek ve dip kısımlarını kesin, Marmelat yapılacak tencereye koyun, üzerini örtecek kadar su koyun, kuşburnuları yumuşayana kadar kaynatın,kaynayan sudan alın ve süzgeçten geçirin,çekirdek ve zarlarından ayrılmasını sağlayın,çıkan kuşburnu
bu kez un eleğinden geçirin, bu işlemi iki kere yapın,çıkan sosu tekrar ocağın üstüne koyun koyu bir kıvam alana kadar karıştıra karıştıra pişirin, ineceğine yakın şekeri katın 10 dk. daha kaynatın koyu bir kıvama gelince altını kapatın sıcak sıcak cam kavanozlara doldurun ve hemen kapağını kapatın. İstediğiniz zaman servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..

NOT:
* Kuşburnu  C vitamini yönünden çok zengindir.
* Kuş burnu meyvesinin çayı da yapılıyor,çok ta lezzetlidir.
*Kuşburnu meyve olarak hem çekirdekli hemde tüylü bir meyvedir.
* Bu yüzden süzme işlemi çok iyi yapılmalıdır.
*Şekeri azaltabilirsiniz.
* Marmelatı serin yerlerde saklayın.
* Şeker marmelatın rengini koyultur.



EKİNLER BAŞ VERMEDEN, KÖR BUZAĞI TOPALLAMAZMIŞ.

8 yorum:

Yaseminin Mutfağından dedi ki...

Çok faydalı .Eline sağlık.

Nurşen Aksoy dedi ki...

Nefis olmuş,ellerinize sağlık..afiyetle yiyin..

Unknown dedi ki...

Cok nefis hafif de eksinsi nefis bir recel afiyetler olsun ellerine saglik canim

Nursevin SÖNMEZ dedi ki...

Kuşburnu bayağı koyu renk almış ve olgunlaşmış. Ne zor bu meyveyi toplamak ve temizlemek.Ağaç dikenli olunca meşakkatlide oluyor. Afiyetle tüketmenizi dilerim.

semmma dedi ki...

o benim çocukluğum!

hanife dedi ki...

Eline emeğine sağlık marmelat çok güzel görünüyor..

tatlıhayat dedi ki...

Çook severim ellerinize sağlık ne güzel görünüyor...Sevgiyle...

sibelyalcincom dedi ki...

Yazın yapmıştım gerçekten lezzetli oluyor ellerinize sağlık:)