* 1 kg iri boy salatalık
* 1 çay bardağı dolmalık pirinç
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 2 yemek kaşığı biber salçası
* 2 yemek kaşığı margarin
* Yarım demet kıyılmış maydanoz
* Yarım demet kıyılmış taze nane
* 1 çorba kaşığı kuru nane
* 1 çay kaşığı karabiber
* Tuz
Yapılışı: Salatalıkları oyun, tuzlu suda bekletin. İç malzemeleri iyice karıştırın, dolmaların içini doldurun, Genişce bir tencere az su ile yavaş ateşte salatalıklar ve pirinçler pişene kadar pişirin, sıcak sıcak yoğurt veya değişik soslarla servis yapabilirsiniz.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Salatalık dolması yaparken, kabukları soyulmaz.
* Dolmanın kıyması yağlı olursa daha lezzetli olur.
* Baharat olarak isteginiz baharatı ilave edebilirsiniz.
* Salçayı azaltıp çoğaltabilirsiniz.
* Üzerine dökeceğiniz sos dolmaya çok güzel bir lezzet veriyor. Limonu azaltıp çoğaltabilirsiniz.
* Limon tuzu bazı yemeklere çok güzel yakışır. Suda çözdükdükten sonra yemeklere ilave edilmelidir.
* Üzerine dökülen sosa salça ilave etmeyebilirsiniz...
* Dolmaları pişirirken dolma kapağı veya tabak kapatmayı unutmayın.
* Dolma piştikten sonra biraz dinlenmelidir.
* Üzeri için sos örneği:
* 1 çorba kaşığı kuru nane
* 5-6 diş ezilmiş sarımsak
* 5-6 diş ezilmiş sarımsak
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 limonun suyu
* 1 çay kaşığı limon tuzu
* 1 çay bardağı su