12 Ağustos 2011 Cuma

DONDURMALI BADEM EZMESİ




RÜYAMDAKİ DONDURMAM
Malzemeler:
* 1 avuç veya 250 gr işlenmemiş badem
* 3 çorba kaşığı toz şeker
* 1 tane milföy hamuru
* 3-4 tane çilek
* 2-3 parça pişmaniye
* Çilek sosu
* Çilekli Carte d’Or
* Çikolatalı sade Carte d’Or

Yapılışı:

Bademleri sıcak su içinde bekletip kabuklarını soydum ve güzelce kararmadan fırınladım(tavada da yapabilirsiniz). Daha sonra robotta iyice un haline getirdim, içine şeker katarak iyice karıştırdığım bademleri genişce bir kap içinde 30 dk. kadar hamur haline gelene kadar yoğurdum. Hamur haline gelen bademi streçle kapladığım bir kabın içine yerleştirdim, ortalarını iyice açarak boşluk yarattım. Bu kalıpları sıkıca streçleyerek buzdolabında yarım saat kadar beklettim. Diğer tarafta yumuşayan milföy hamurunu biraz açarak bir kabın üzerine çanak gibi yaparak yaydıktan sonra (çanağın üzerine yağlı kağıt yaydım)
ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirdim. Dolaptan çıkan bademli hamurun içine çilekli dondurmayı koyup, pişen ve soğuyan milföy çanaklarının üzerine ters çevirdim ve üstünü çilek, karamel sosla, pişmaniye ve çileklerle süsledim.
Afiyet Şeker Olsun.....
EN GÜZEL HİKAYELER ANLATILMAYANLARDIR

11 yorum:

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık çok değişik bir tatlı olmuş sevgiler...

Unknown dedi ki...

Nefis görünüyor , vuruldum fotoğraftaki güzelliğe :))
afiyet bal şeker olsun...

mutfagabuyrun dedi ki...

muhteşem bir görüntü canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Gülcan dedi ki...

ABLACIM TEK KELİMEYLE HARİKA ELLERİNE SAĞLIK.

Gülcan dedi ki...

ABLACIM TEK KELİMEYLE HARİKA ELLERİNE SAĞLIK.

Swotpisces dedi ki...

görsellik süper, tadı da öyledir eminim.

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

ımmm değişik!! çok şık sunumlu harika bir tabak olmuş ellerine sağlık sevgiler:)

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Ofofofff Ben bu tabağın birini alıp kaçıyorum.Ellerine sağlık canım.
Sevgilerimle...

buzlubadem dedi ki...

Bomba bir tarif olmuş :)

ANNEMİNELİ dedi ki...

Teşekkürlerrrr....

mutfakteyze dedi ki...

oyyy oyy oyyy :) Müthiş görünüyor :) Ellerine sağlık...