tag:blogger.com,1999:blog-1613541160985938567.post3255240835083917548..comments2023-10-20T11:52:54.567+03:00Comments on ANNEMİNELİ: PİRİNÇ PİLAVI YAPMANIN PÜF NOKTALARIUnknownnoreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-1613541160985938567.post-2220260883438120522013-07-02T23:19:04.543+03:002013-07-02T23:19:04.543+03:00Merhaba Her pirincin su ölçüsü farklı olur doğru,b...Merhaba Her pirincin su ölçüsü farklı olur doğru,bende kendimce bir pratik yöntem buldum...Princi ıslatıp normal pişiriyorum.<br />suyunu çekip altını kapatınca pişip pişmediğini kontrol ediyorum.eğer az pişmiş ise tencerenin kapağını geri kapatıp 5 dk kendi buharı ile pişmesini sağlıyorum,sonra kapağını kıyık bırakıp kalan buhar ve sıcağının çıkmasını sağlıyorum.Sonra kapağı kapatıp normal dinlenmeye bırakıyorum.<br />Eğer pirinç taneleri iyi pişmişse tencerenin kapağını 5 dk kıyık bırakıyorum.olan buharı çıkınca kapağını kapatıyorum,normal dinlenmeye bırakıyorum.Bu sayede pişen pirinç kendi buharı ile iyice pişip lapa olmamış oluyor...Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08752629527995931404noreply@blogger.com