Malzemeler:
* 1 tane orta boy kılçıkları çıkarılmış ve doğranmış mezgit balığı
* 1 tane yumurtanın yarısı
* 2 tatlı kaşığı nişasta
* 6-7 dal incecik kıyılmış frenk soğanı
* 2-3 tane yemeklik doğranmış arpacık soğan
* 1 diş ince kıyılmış sarımsak
* Tuz
* Karabiber
Kızartmak için:
* Sıvı yağ
Sos malzemeleri:
* 10-15 yaprak nane
* 1 yemek kaşağı konserve kapari
* 2 tane küçük küçük doğranmış kornişon turşu
* 1 yemek kaşığı hardal,
* 1 büyük fincan zeytinyağı
* Tuz, karabiber
Süslemek İçin:
* Fırınlanmış çeri domates
Yapılışı: Doğranmış mezgitlerin yarısını iyice çatalla ezin, içine kıydığınız soğanları,sarımsağı,baharatları koyun iyice ezmeye devam edin, yumurtanın yarısını ve nişastayı ilave edin, yeniden ezin kalan mezgitleri koyun yeniden ezin, frenk soğanları koyun, tuzunu koyun kızgın yağda kaşık kaşık kızartın.kızaran mezgitleri pesto sosla ve fırınlanmış domatesle servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
Pesto Sos yapılışı:
Bütün malzemeleri iyice özleşene kadar mikserde iyice çırpın.
NOT:
* EKS mutfakta yaptığımız mezgit köftesi çok lezzetli oldu.
* 2 kişilik ölçülere uygundur.
* Bizde balık köftesi diye adlandırılır.
* Balık mücveride denebilir.
* Tuz ve baharat çeşitleri size kalmıştır.
* Yağ miktarları size kalmıştır.
* Kızartma derecesi size kalmıştır.
* Nişasta yerine un koyabiliriz.
* Köfteye bol maydanoz ve dereotu konulabilir.
ÇOBAN UYUDU MU KURT ORTAYA ÇIKAR.
cok guzel duruyor bizde o[reniyoruz eline sa[lik
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.sevgilerrr.
YanıtlaSil