6 Haziran 2012 Çarşamba

TUKAŞ LEZZET SİHİRBAZLARI YARIŞMASI




YARATICILIKLA YAPILAN KURU FASULYELİ PANCAR EZMESİ
  Malzemeler:
 * 1 kutu TUKAŞ haşlanmış kuru fasulye
 * 8-9 parça  TUKAŞ pancar turşusu
 * 2 yemek kaşığı TUKAŞ mayonez
 * 3-4 tane incecik kıyılmış TUKAŞ salatalık turşusu
 * 2-3 yemek kaşığı süzme yoğurt
 * 1/2 demet ince kıyılmış dereotu
 * 3-4 tane yeşil soğanın sadece yeşil kısımları( incecik kıyılmış)
 * 2 diş dövülmüş sarımsak
 * 1 yemek kaşığı tahin
 * 1-2 damla zeytinyağı
 * tuz
 * 2-3 damla nar ekşisi
 * Pul biber
 Yapılışı: Tukaş kuru fasulye haşlamasının tek tek bütün kabukları soyulur,
 içine tukaş pancar turşusu ilave edilerek robatta  tamamen püre haline
 getirilir, diğer bütün malzemeler ilave edilir iyice karıştırılır.Bir tabağın içine yayılır üzerine dereotu konularak servis yapılır.

 Kendi bulduğum bir mezedir.Hiç bir yerden alınmamış ve yayınlanmamıştır.
 NOT: İçinde çok çeşit Tukaş ürünüyle yapılmış kurallara göre pişirilmeden yapılmış evden gelen hiç bir yan ürünle servis edilmemiştir.
GERÇEĞİN ÖMRÜ ÇOK UZUNDUR

7 yorum:

  1. Yaratıcılık ve Yemek :) ikisini birleştirince senin adın çıkıyor Zehra Abla :)))
    Ellerine Sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten yaratıcılığına hayran oldum, bu malzemeleri birleştirmek cesaret ister. Görüntü nefis eminim tadıda öyledir. ellerine sağlık. sevgilerle...

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar enteresan ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Çok çok teşekkür ederim.sevgilerrr..

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel görünüyor. Tadı nasıl aceba denemek cesaret ister. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Çok değişik olmuş,ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  7. Canım arkadaşlarım, güzel ve içten duygularınıza çok teşekkür ederim. En yakın zamanda hepinize uğrayacağım lütfen bana biraz zaman tanıyın, sevgilerrrrr..

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...