21 Haziran 2012 Perşembe

OTLU KREPTE TANTUNİ

 Malzemeler:
* 500 gr dana biftek veya dana kuşbaşı
* 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağ
* 1 tane iri kıyılmış kuru soğan
* Biber çeşitleri(kırmızı,sarı,yeşil)
* 1 tane oyulup incecik doğranmış domates
* Baharat çeşitleri
* Otlu krep ekmekler





 Yapılışı: Öncelikle otlu kreplerinizi yapın.Etleri bıçakla incecik kıyın, teflon tavayı yağlayın etleri devamlı karıştırarak kuvvetli ateşte iyice kavurun,kavrulan etlere soğanları biberleri,domatesi ilave edin iyice kavrulunca baharatları ekleyin, otlu kreplere rulo yaparak sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun....
 NOT:
* Mersin yöresine ait bir yemektir.
* Etlerinizi kuş başından daha küçük doğrayın.
* Etlerinizi iterseniz öncelikle su içinde
iyice pişirin.
* İsterseniz etin suyunu süzerek alabilir daha sonra kullanabilirsiniz.
* Normal tantuniye fazla sebze çeşidi konmaz ama sebzelide lezzetli oldu
* Tavaya konulan yağ içinde haşlanan
etleri kızartın.
* Özel ortası çukur tavalarda sonuç daha güzel oluyor.
* İsterseniz kıyma tantuni yapabilirsiniz.
* Mersinde kıyma ve biftek tantuni diye satılıyor.
* Etleri ister açık ekmek içine arasına
çeşitli malzemeler sararak dürüm yapabilirsiniz.


* İçine istediğiniz baharatları tercihinize
göre ilave edebilirsiniz.
* Tantuni biraz yağlı olunca daha lezzetli olur.
* Yanında turşu ve ayranla çok lezzetli oluyor.
* Krepte tantuni yapmak beninde hoşuma gitti çok lezzetli oldu.
* Lavaşla yapacaksınız dürüm yaparken biraz ısıtın.
* Krepleri önceden yaptıysanız dürüm yaparken ısıtın.
RİYAYA BATMIŞ İBADETTENSE, RİYASIZ GÜNAH AF OLUR

13 yorum:

  1. Tantuniyi çok severim, en güzel tantuni de Mersin ilimizde. Sizin tantunileriniz de nefis olmuş, ellerinize sağlık. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. tantuniyi mersinde yedim bayıldım istanbulda o lezzeti bulamadım evdemi denesem acaba ??
    ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  3. Nefis..
    Ellerine sağlık bereketi ile.

    YanıtlaSil
  4. olmadı simdi bu :D diyetteyim :D

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar iştah açıcı gözüküyorlar ellerinize sağlık, sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık. Ben Mersinliyim. ve Tantuni bizim için kesinlikle çok özeldir. Yıllar için Bursa'ya bir kaç Tantuni restoranı açıldı, ama hiç birinde memleketimin lezzetini bulamadım.Dediğiniz gibi içinde sebze olmaz ve çok ince açık ekmeklere, hazır yufkadan biraz kalın,sarılarak dürüm yapılır. Sizinki de çok güzel ,ağız sulandıracak bir tantuni yorumu olmuş.sevgilerimle; çiğdem

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkürlerrrrr..sevgilerr

    YanıtlaSil
  8. krep yerine pideye dolasak daha mı güzel olur ne :)

    YanıtlaSil
  9. çok leziz, enfes görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Ne harika kareler bunlar böyle, çok beğendim, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Elinize sağlık harika bir tarif olmuş bayıldım sevgier...

    YanıtlaSil
  12. çok hoş görünüyor.
    Görüşmek üzere
    www.bakbuharika.blogspot.com

    YanıtlaSil
  13. Canım tantuni sevenler..çok teşekkürlerrrr...

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...