15 Haziran 2012 Cuma

KEŞKEK ÜSTÜ TAVUK SOTE



                   Malzemeler:


KEŞKEK Malzemeleri:
* 2 su bardağı buğday
* 13 su bardağı su
* 1 büyük soğan
* İki büyük tavuk kalçası veya kemikli büyük bir parça koyun eti,
* Tuz,baharat

Tavuk Sote malzemeleri:
* 1 tane kuş başı doğranmış tavuk göğsü
* 1 yemek kaşığı yağ(sıvıyağ)
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 tane kabuğu soyulmuş incecik doğranmış domates


Düdüklü tencerenin dibine soğan incecik doğranır. Üzerine et su, buğday, tuz konur. Tencerenin kapağı kapatıldıktan ve düdükten buhar çıktıktan sonra 1.5 saat pişirilir.
Pişene kadar içine sakın kaşık değirmeyin, etleri ayrı bir yere alıp iyice ditin.
Buğdayın iyice ezilmesini sağlayın, içine etleri karıştırın, üzerine biberli yağ yerine tavuk sote koyup sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun.

Tavuk Sotenin Yapılışı: Teflon bir tavada yağ ile soğanları kavurun, üzerine tavukları koyun tekrar kavurun, üzerine diğer malzemeleri de ilave edin, yeniden kavurun baharatları ilave edin pişirin.Keşkek üzerine koyarak servis
yapın.
Afiyet Şeker Olsun...

NOT:
* Yöresel bir lezzettir.
* Anadolu'nun her yöresinde yapılır.
* Biraz değiştirerek sizlere sundum.
* Bu şekilde de çok lezzetli oluyor.
* Aynı işlemi değişik etlerle deneyebilirsiniz.


KADERE, CAHİL İNSAN PENÇE GÖSTERİR

9 yorum:

  1. oy oy oy ismi bile iştah açıyor. ellerine sağlık. sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürlerrrr...sevgilerrrr..

    YanıtlaSil
  3. bugün hep kışkırtıcı yemekler görüyorum,ne de güzel olmuş keşkek,ellerine sağılık canım,afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  4. What a lovely dish..this is new for me. Looks delicious.

    YanıtlaSil
  5. Çok çok teşekkür ederim.Sevgilerrrr...

    YanıtlaSil
  6. http.belguzaranne.blogspot.com18 Haziran 2012 09:07

    gunaydın elıne sağlık çok severım keşkeği hayırlı mutlu haftalar

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...