15 Haziran 2012 Cuma

KADAYIFLI BEZELYELİ PİLAV




 Malzemeler:
* 200 gr tel kadayıf
* 1 su bardağı pilavlık pirinç
* 1,5 su bardağı pilav için su
* 1 çay kaşığı dolmalık fıstık
* 1 çay kaşığı kuş üzümü
* 3 yemek kaşığı tereyağ( 2 yemek kaşığı kadayıf için kullanılacak)
* 1 tane maggi dana bulyon
* 1/2 demet incecik kıyılmış yeşil soğan
* 1/2 demet incecik kıyılmış dereotu
* 1/2 demet incecik kıyılmış taze nane
* 1 kase haşlanmış veya konserve bezelye
* Tuz, baharat
*  Kelepçeli küçük bir kek kalıbı
* Bir miktar yağlı kağıt


Yapılışı: Pilav tenceresinde tereyağı eritin.içine fıstığı ve yeşillikleri koyarak kavurun.Kavrulan malzemeye pirinci ilave edin tekrar kavurun.Maggi dana bulyon ile birlikte bezelyeleri ve kuş üzümünü ilave edin, suyunu koyun, pilavın pişmesini bekleyin, pişince demlendirin.
Diğer tarafta kadayıfı erimiş tereyağ ile birlikte iyice yoğurun kelepçeli kalıba yağlı kağıt koyun, üzerine tel kadayıfı bastırarak yayın, üzerine demlenen pilavı koyun ve üzerine tekrar kadayıf yayın. Fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Servis tabağına ters çevirerek servis yapın. 
Afiyet Şeker Olsun...
 NOT: 
* Et bulyon koyunca tuzunu azaltmanız gerekir.
* Kadayafın kızarması gerekir.
* Yeşilliklerin bol olması gereklidir.
* Ben tereyağ ile yapıyorum, sizler farklı yağlarla yapabilirsiniz.



ÖLÜ BİR ARSLAN OLMAKTANSA, CANLI BİR KÖPEK OLMAK İSTERİM

18 yorum:

  1. Harika gözüküyor,elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Resimler harika.. bu saatte bile "gel beni ye!!" diyor..:),pilav pasta gibi.. atrifi aldım bile.. :) güzel paylaşım için çook teşekkürler..yapan eller dert görmesin,emekler eminim boşa gitmemiştir bu güzel lezzet karşısında...şimdiden hyırlı cumalar ve içten sevgiler... :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş bu pilav bayıldım.. ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Çok değişik bir pilav ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  5. Elinize sağlık ne kadar değişik bir tarif, sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık.Bu tarifle bir derece alısın diye düşünüyorum.Çok nefis bir görünüm.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. İlk defa karşılaşıyorum böyle bir tarifle, çok beğendim, ellerine sağlık. sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Canım arkadaşlarım, çok çok teşekkürlerrrr..sevgilerrr...

    YanıtlaSil
  9. Şahane bir sunum, çok yaratıcı.Bence siz kesin dereceye girersiniz,elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. eeeee,ben bunu hazır pişmiş kadayıf ile nasıl yapçam?

    YanıtlaSil
  11. kesinlikle süper denmeliyim..sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Çok çok teşekkürlerrr.Pişmiş kadayıfla
    denemedim, sevgilerrrrr..

    YanıtlaSil
  13. Bayıldım bu pilava mutlaka yapacağım sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Çok garip bir yemek olmuş tadını inanılmaz merak ettim! Hayırlı kandiiler.
    http://intrustweeat.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  15. Tadını çok merak ettim offf yaaa !

    YanıtlaSil
  16. Canım gel yapayım...sevgiler ve teşekkürlerrrr...

    YanıtlaSil
  17. Muhteşem bir görüntü pasta gibi :)) ellerine sağlık........

    YanıtlaSil
  18. Muhteşem bir görüntü pasta gibi :) ellerine sağlık.........

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...