28 Ekim 2011 Cuma

CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMASI

Nice mutlu bayramlara.
Rahat Uyu Büyük Atatürk, izindeyiz.



NOT:AL BAYRAĞIMIZI EVLERİMİZİN VE İŞYERLERİMİZİN CAMINA ASTIK MI ARKADAŞLAR??????

27 Ekim 2011 Perşembe

BLOG BULUŞMASI.....


CUMARTESİ SABAHI ÇIRAĞAN KAFE'DE TOPLANIYORUZ ARKADAŞLAR

www.otizm.platformu.org
Cumartesi sabahı 09.00 gibi Çırağan kafe'de olursak hem bayram trafiğine yakalanmamış oluruz,hemde beraberce çokça ve güzel vakit geçiririz.Bu kez farklı konular konuşacağız sevgili arkadaşlarım.Çılgın bloggerlar iş başına.Hadi hepinizi bekliyoruz.Sevgiler...


26 Ekim 2011 Çarşamba

BLOG BULUŞMASI.....


EKER KAFE YADA ÇIRAĞAN KAFE TERCİHLERİNİZE SUNUYORUM

www.otizm.platformu.org
Arkadaşlar cumartesi kahvaltısı için iki mekanla konuştum.Malum bu kez sponsorumuz yok.Eker kafe 16.50 lira ,Çırağan kafe 12,00 lira fiyat verdi.Çırağan kafe ile ilgili çok güzel yorumlar aldım.Bu kez orayı tercih edelim diyorum.Ama sizlerin fikirleri daha önemli çoğunluk nasıl derse öyle yapalım.Sevgiler..

Siz nederseniz......


25 Ekim 2011 Salı

BURSA'LI BLOG YAZARLARI BULUŞMASI


BURSALI BLOGGERLAR DAYANIŞMA ZAMANI 29 EKİM'DE KAHVALTIYA BEKLİYORUZ HERKESİ


Sevgili Bursa'lı blog yazarları arkadaşlarım 29 Ekim Cumartesi günü EKER tesislerinde saat 10.30 da kahvaltıda buluşmak ve görüşmek üzere talepler geldi, katılmak isteyen bütün arkadaşlarımın bana ve Şehribursadan arkadaşımıza
geri dönüş yaparlarsa sevinirim. Kahvaltı fiyatı için bilgilendirme yapacağız.



23 Ekim 2011 Pazar

ACI GÜNLER


http://google-tr.blogspot.com/2011/10/van-depreminde-yaknlarna-ulasmaya.html?spref=fb
http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com/

Yetkililer bu numaraları arayın dese de ve mesaj bile bırakabilirsiniz dese de "112 ve 155" aşağıdaki numaralardan da istifade edebilirsiniz..

Bölgeden ihtiyaçlar icin kullanılacak olduğundan gereksiz yere meşgul edilmemelidir !

Van'da hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan RAHMET, yaralılara acil ŞİFA,daha fazla kayıp olmaması için DUAlarınızı esirgemeyin..

BAĞLANTIYI HER YERDE PAYLAŞINIZ...

Van İlk Yardım ve Kriz Numaraları:
+90-432-226-75-00
+90-505-869-59-59

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi:
0-432-217-76-00

Erciş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı:
0-432-351-59-06

Yardımlar için Kızılay Numaralari:
0312-245-45-00
0312-430-18-14.

Not: Lütfen gereksiz çağrı atmayınız. Hatları kilitlemeyiniz.


Aynur (Küçük Hala) dedi ki...
*Tüm operatörlerden 2868'e boş kısa mesaj atarak 5 TL. bağışta bulunabiliriz...

*Bütün bankaların Türk Kızılayı hesaplarından ve www.kizilay.org.tr'den bağış yapabiliriz...

*Türk Kızılayı'nın lojistik merkezleri ile şubelerine ayni yardımda bulunabiliriz.

*Türk Kızılayı'nın 168 no.lu bağış ve iletişim hattını arayarak daha detaylı bilgi alabiliriz...

Bu kadar kolay işte...e hadi! Daha ne bekliyoruz ki..
Duyarlılığına teşekkür ederiz....
İNSANA HİZMET ETMEK HAYATIN KİRASIDIR


22 Ekim 2011 Cumartesi

NİŞASTA HELVASI

Malzemeler:
* 200 tereyağ veya margarin
* 1/2 kg buğday nişastası
* 2-3 su bardağı su veya süt
* 300-400 gr kadar şeker
* 1 tutamdan az tuz
* Süsleme malzemeleri
Yapılışı: Yağı bir tencerede eritin, tahta bir kaşıkla karıştırarak nişastayı iyice yağa yedirin, nişasta yağını salana kadar harlı ateşte karıştırarak kavurun(pişirin) şekeri su içinde iyice eritin,
şerbeti üzerine yavaş yavaş dökün, iyice nişastaya yedirin,tencerenin kapağını kapatın 5-6 dk. pişmeye bırakın, daha sonra kapağını açın, nişasta tanelenene kadar karıştırarak pişirin, üzerine hindistan cevizi,ceviz, tarçın serpereek sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun....
NOT:
* Nişasta helvası pek sevilmeyen bir helva türüdür.
* Üzerini süsleyerek daha lezzetli hale getirilebilir.
* Nişaştayı kavururken içine şan (helva fıstığı) fıstığı konulabilir.
* İçine ceviz, fındık,fıstık kırıntıları konulabilir.
* Üzeri ceviz, fındık,fıstık , tarçın,hindistan cevizi ile süslenebilir.
* Nişaştaya tereyağ konduğunda lezzetini biraz daha artırabiliyoruz.
* Üzerine karamel sosu dökerek kalıptan çıkarttım.
* Su ölçüsünü koyarken kendi insiyatifinizide kullanabilirsiniz.
* Su yerine süt koymak lezzet attırıyor.



KÖPEKLERİN DOSTLUĞU LEŞİN BAŞINA KADARDIR


19 Ekim 2011 Çarşamba

ŞEHİTLERİMİZE

Utanıyorum Şehidim

Utanıyorum Şehidim,
Utanıyorum,
Yemekten,
İçmekten,

Senin annen ağlarken
... Gülmekten Utanıyorum!
Sanma ki;
Unutuyor,

Unutturuyoruz.
Unutanları barındırmaktan utanıyorum.
SEN; vatan için bizim için şehit olurken,
Seni Görmezden Gelenlerden Utanıyorum.
AZİZ NESİN...


17 Ekim 2011 Pazartesi

FIRINDA PALAMUT BALIĞI

Malzemeler:

*Orta boy ayıklanmış doğranmış Palamut balığı

* 2 tane halka halka doğranmış kuru soğan

* 5-6 diş ezilmiş sarımsak

* 2 yemek kaşığı zeytinyağı

* 2-3 dal defne yaprağı

* 1-2 dal ince kıyılmış biberiye

* 1 tane kabukları ile doğranmış limon

* 1/2 demet kıyılmış maydanoz

* 2-3 damla nar ekşisi

* Tuz, karabiber, pul biber

* Üzeri için 1 tatlı kaşığı tereyağ

* 9-10 tane kadar çeri domatesYapılışı: Balıkları yıkayın iyice süzüldükten sonra, büyükçe bir kap içinde bütün malzemeyi karıştırın, balıkları bu malzemeye yatırın ve üzerini kapatarak bir gece buzdolabında bekletin.

Ertesi gün bütün malzemeyi fırın tepsisine dizin tereyağını üzerlerine sürün, domatesler ile üzerini süsleyin 180 derede önceden ısıtılmış fırında üzeri açık olarak iyice kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca 10 dk. kendisini çekince bol salata ile servis yapın.

Afiyet Şeker Olsun....


NOT:

* Her çeşit balığı aynı sosa yatırarak aynı tarzda pişirebilirsiniz.

* Balık çok susuz olursa biraz su ekleyebilirsiniz.

* Üzerine tereyağ sürülmesi daha lezzet verir.

* İçine isterseniz başka yeşillikler ve baharatlar ekleyebilirsiniz.

* Zeytinyağı yerine isteyen sıvı yağ koyabilir.

* Pişerken içine şan fıstığı koyabilirsiniz
* Üzerine çeri domates yerine normal çekirdekleri alınmış domates koyabilirsiniz.
* Üzerine sivri veya dolmalık kırmızı,yeşil biber koyabilirsiniz.

* Fırından çıkınca üzerine isterseniz bol maydanoz ve limon sıkabilirsiniz.

* Palamut balığının mevsimi çabuk geçtiğinden, elinizi çabuk tutun...






KORKU ONURA EĞEMEN OLMAMALI, ONUR KORKUYA EĞEMEN OLMALI

16 Ekim 2011 Pazar

MERCİMEK KÖFTESİ

Malzemeler:
* 200 gr haşlanmış ve süzülmüş mercimek
* 1 avuç ceviz
* 2-3 diş sarımsak
* Yarım limonun suyu
* 1 çorba kasesi kuru ekmek kırıntısı
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 yumurta
* Tuz, karabiber, pul biber
* 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
* Kızartmak için sıvıyağ


Yapılışı: Mercimekleri haşladıktan sonra iyice süzün diğer tarafta robotun içine cevizi,ekmek
kırıntısını, sarımsağı,baharatları limon suyunu zeytinyağını koyup iyice çekin, içine mercimeği ilave edin tekrar çekin, malzemeyi bir kaseye alın içine bir yumurta ve yeşillikleri ilave edin,büyük köfte şekilleri vererek kızgın yağda kızartın. Domatesle ve yoğurt sosu ile servis yapın...
Afiyet Şeker Olsun...

NOT:
* Mercimekleri akşamdan tuzlu suya ıslayabilirsiniz.
* Mercimek durdukça tuzlanan bir bakliyattır, köftenin içindeki tuz oranını kendinize göre ayarlayın..
* Ekmek kırıntısı yerine galeta unu koyabilirsiniz ama kurumuş ekmek kırıntıları daha yakışıyor.
* İçine istediğiniz baharatı ve yeşillikleri damak zevkinize göre koyabilirsiniz.
* İsteyen içine istediği bir peyniride ilave edebilirsiniz.
* Bol yağda kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerinde dinlendirerek yağını süzdürün.
* Köfteleri normal köftelerden büyük yapıyorum.
* Yumurta köftenin elde toparlanmasını sağlıyor.

*Üzerine yoğurt dökerekte ervis yapabilirsiniz.
* Üzerine koyacağınız yoğurda çok ince kıyılmış maydanoz, zeytinyağı,limon suyu,karabiber,tuz ve sarımsak koyup çırpın ve yoğurdu o şekilde kullanın, çok lezzetli oluyor.
*İsterseniz üzerine domates sosu yapıp dökebilirsiniz.
* Fırındada kızartabilirsiniz.
* Besin değeride çok yüksektir.
* Mercimeğin faydaları saymakla bitmez.
* Bu malzemeden 5-6 veya 7 tane büyük köfte çıkıyor.
* Hamburger ekmeğinin içine koyarakta servis yapabilirsiniz.
* Et yemeklerinin yanına koyabilirsiniz.






ÖRÜLMEDİK DUVAR ÜSTÜNE EV YAPILMAZ

13 Ekim 2011 Perşembe

PATLICAN MUSAKKA


Malzemeler:
* 5 adet kemer patlıcan
* 1/2 su bardağı Zeytinyağı
* 3 çorba kaşığı margarin veya sıvıyağ
* 300 gr. kıyma (kuzu , dana karışımı)
* 1 adet kuru soğan (ince yemeklik doğranmış)
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 2 adet domates (kabuğu soyulup, halka doğranmış ve çeri domatesler üzeri için)
* 2 tane yemeklik doğranmış domates
* 5-6 tane sivri biber
* 3-4 diş sarımsak
* 1/2 çay kaşığı tuz,karabiber
* 1/2 su bardağı et suyu veya etsu tablet hiçbiri yoksa salçalı su konulabilir.



Yapılışı: Patlıcanları dörde bölün orta boy parçalara ayırarak doğrayın sonra, büyük kabın içine bol tuz ve şeker ilave edin, patlıcanları içinde 2-3 saat bekletin acısının çıkması sağlayın, patlıcanları süzün, iyice kurulayın, bol yağ içinde kızartın, kağıt havlu üzerinde yağlarının alınmasını sağlayın.Bir tepsisinin içine yaydırarak dizin. Diğer tarafta soğanı kıyma domatesleri iyice kavurun, kavrulan kıymayı patlıcanların üzerine yayın, domates ve biberlerle süsleyerek suyunu ,baharatlarını koyun ve 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.Sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet Şeker Olsun....



NOT:

* Patlıcanların şekerli( 2 tatlı kaşığı toz şeker) ve bol tuzlu suda 3-4 saat bekletilmesi çok önemlidir.

* Kıyma cinsini seçmek size kalmış, ben kuzu dana karıştırıyorum.

*Üzerine koyacağınız kıymayı ben yağsız kavuruyorum.

* Önce soğanı az suda iyice öldürüyorum sonra kıymayı koyup kavuruyorum, azıcık suda ekliyorum.

* Biberleri sivri yeşil biber, kırmızı biber, dolmalık biber ve benzerlerini seçebilirsiniz.

* 3-4 diş sarımsak koyunca lezzeti daha iyi oluyor.

* Yemeği az su ile pişiriyorum.

* İsteyen ocak üzerindede pişirebilir.

* Bu yemeği kuşbaşı etle veya tavuk etiylede yapabilirsiniz.

* Kıymayı kavurıurken tuz koyarsanız, üzerine tuz ilave ederken dikkatli olun.

* Etsu tablet kullanacaksanız tuzunun ayarına dikkat edin.

* Piştikten sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.

* İsteyen kıymayı bol tereyağında kavurabilir.

* Yukarıdaki malzemeleri azaltabilir veya artırabilirsiniz.








HER GÜNÜNÜ HAZIR BİL, HERKESİ HIZIR BİL

11 Ekim 2011 Salı

KABAKLI ALİ NAZİK

Malzemeler:* 2 tane rendelenmiş yemeklik kabak
* 200 gr kıyma
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 2-3 tane ince doğranmış yeşil biber
* 2 tane kabukları soyulmuş küçük küçük doğranmış domates
* 1/2 kaşık domates salçası
* 1/2 demet incecik kıyılmış dereotu
* 1/2 demet kıyılmış maydanoz
* Karabiber, tuz, pul biber
* 1 yemek kaşığı sıvıyağ veya zeytiğnyağı tercihe göre margarin veya tereyağ

Üzeri İçin:* 1 büyük kase üzme ve normal yoğurt karışımı
* 3-4 diş dövülmüş sarımsak
* Tuz
Yapılışı: Kabakları rendeleyin, bir tava içinde suyunu çektirene kadar pişirin, diğer tarafta yağ, soğan kıyma, domates, yeşil biber kavrulup baharatlar eklenir, soğuyan kabakların üzerine önce kıyılmış dereotu, sonra sarımsaklı yoğurt, üzerine kavrulan kıymayı dökün, maydanoz ile süsleyin.
Afiyet Şeker Olsun....




NOT:

* Bu yemeği önce Ekim Sofra dergisinde görmüştüm.

* Bu günde Oktay usta yaptı.

* Bu yemeği ben kabak dolması yaptıktan sonra içleri ile yaptım.

* Kabakları suyu çekilince içine tereyağ koyarak kavurarak yapabilirsiniz.

* Ben kıymaya kavururken içine yağ koyduğumdan tekrar ilave etmiyorum.

* Kıyma kavurmasının içine küçük küçük doğradığınız kırmızı biberde koyabilirsiniz.

* İçine istediğiniz baharatı ilave edebilirsiniz..

* Közlenmiş patlıcanla yapılan Ali nazik yemeğine benziyor.





O ŞÜKREDER , BU KIZAR; DİPSİZ KİLER BOŞ AMBAR


7 Ekim 2011 Cuma

ISPANAKLI KEK

Malzemeler:
* 3 yumurta
*1,5 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı un
* 1/2 su bardağı sıvıyağ
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 su bardağı dolusu haşlanmış ıspanak(rondodan geçirilmiş)

Üzeri İçin:* 1 paket krem şanti
* 1 su bardağı soğuk süt
Yapılışı: Ispanakları yıkayıp az suda haşlayıp suyunu süzün ve robottan geçirip püre haline getirin, diğer tarafta krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın ve dolaba koyun. Kek malzemelerinin kuru olanlarını bir kapta karıştır, başka bir kapta sıvı malzemeleri iyice çırp ve birbirine karıştır, üzerine ıspanakların 4/3 nü içine koy ve tekrar karıştır istediğin bir kalıba yağlı kağıt yay,önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40-45 dk.pişir.
Kek soğuduktan sonra ortadan ikiye ayır( kekin kenarlarından azıcık keserek ayır )arasına krem şantinin yarısın koy,kalanı üzerine bir spatül ile iyice krem şanti ile süsleyin. En üste kalan ıspanağı kek parçaları karıştırıp üzerine serpin,dolapta 1-2 saat bekledikten sonra servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...




NOT:


*Bu kek şan fıstıklı keke benziyor.

* Ispanağı çok az yağda kavurarak robotta çekebilirsiniz.

* Ben haşlamayı ve iyice suyunu sıkmayı tercih ediyorum.

* Kekinizi istediğiniz kek kalıbında pişirebilirsiniz.

* Kekin kenarlarını alırken keki bozmadan, kek parçasını almaya çalışın
* Arasına isterseniz meyvede koyabilirsiniz.

* Kekiniz fırında sizi fazla üzmeden çok güzel olarak pişiyor.
* Kekin kabarmasında pek problem olmuyor


* Krem şanti paketlerinden 2 paket çıkıyor sadece birini kullanın,krem şantinizi yaparken sütü yavaş yavaş koyarsanız daha güzel kıvam elde edersiniz.

* Süt kıvamında olursa krem şantinizde tam kıvamında olur.


NEREN AĞRIR, ORAN BAĞIRIR